Üstteki örneğim biraz eksik kalmış. Bu sayede biraz daha açayım. 25.5 inç skalada 7 tellide 10-46 ile 6 tel gayet güzel oluyor ama 7. telde B notasında düzgün ve diğer tellerle eşdeğer bir tansiyon almak için 0.64 tel (hadi bu kotarır) kullanmak gerekir ama A notası için 0.70 tel kullanmak gerekir ki bu sefer gitar, gitar olmaktan çıkıp bas gitar oluyor. Biz gitaristlerin istediği o jıgı jıgı uzak hayallerde kalıyor. 🙂Yamulmuyorsam skala ince tellerde 25.5, kalin Bde 27, ozellikle drop A veya daha dusuk akortta standard skala gitarlara gore daha temiz sesler aliniyor.
direkt kovarım fakirleri, bir davulcu ve bass ile prog shred albümü filan yaparım.grupta TT gitar kullanan tek sizsiniz, geri kalan “fakirler” standart tuşeli gitarları ile debeleniyor
Sylosis bütün albümlerini std 6 telli gitarlarla kaydetti bildiğim kadarıyla.meshuggah, periphery, sikth vb. gruplar kült albümlerinde 25.5” skalalı gitarlarla bir nevi devrim yaparken
direkt kovarım fakirleri, bir davulcu ve bass ile prog shred albümü filan yaparım.
Sylosis bütün albümlerini std 6 telli gitarlarla kaydetti bildiğim kadarıyla.
e de kaydedip sonradan dijitalde mi akortlarını düşürdülerr hocam albümlerinde ?std 6 telli diye acele yazdım... yani std E akortlu 6 telli gitarlar demek istedim ... aynen 🙂
25.5 inçte Drop F# için nasıl bir tel seti kullanıyorsunuz?25.5”e dönüş yaptım ve aynı gitar üzerinde B standart’dan drop F#’a kadar birçok farklı akortta şarkı çalıyorum/kaydediyorum.
Hocam o zaman sylosis niye buraya örnek verildi anlamaıdım, ben mi anlamadım sadece ? E standartta çalıyorsa zaten 27 inç skala kullanmasını beklemeyiz.Bildiğim kadarıyla ki kendi beyanları: hep std E, stüdyoda bir şey düşürmüyorlar. Sadece son albüm std D yapmışlar.
25.5 inçte Drop F# için nasıl bir tel seti kullanıyorsunuz?
Hocam en alt 3 tel çok gevşek olmuyor mu 10-13-17 ile?Ernie Ball 10-74 8 telli set alıp 0.64’ü çıkarıyorum aradan.
Hocam o zaman sylosis niye buraya örnek verildi anlamaıdım, ben mi anlamadım sadece ? E standartta çalıyorsa zaten 27 inç skala kullanmasını beklemeyiz.
Hocam en alt 3 tel çok gevşek olmuyor mu 10-13-17 ile?
İlk mesajda cevabını verdiğim gibi evet. Notaların bir farkı yok sonuçta.Bir multiscale gitar alıp metallica çalabilir miyiz? Mesela harvester of sorrow çalsak baktığımız tabdaki gibi mi çalacağız? Sonuçta herkes djent sevmiyor kulak aşinalığımız olan müzikler daha öncelikli tercih olabiliyor. Veya nothing else matters ın giriş arpejlerini çalmak istesek anormal bir istek mi olur?