Muro: Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine

Cezaevinden çıkan Muro ile Çeto, devrimi köyden başlatmak üzere memleketlerine dönerler. İlk planları evlenip yuva kurmak, örnek birer devrimci olmaktır. Oysa köyde onları bir sürpriz beklemektedir.

296597.jpg


“Kurtlar Vadisi” dizisinin “devrimci jargonu” ve “Nalet olsun içimdeki insan sevgisine” repliğiyle tanınan “Muro” karakteri sinema perdesine taşındı.
Senaryosunu Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener ve Cüneyt Aysan’ın yazdığı filmin yönetmenliğini Zübeyr Şaşmaz yaptı. Mustafa Üstündağ, Selim Erdoğan, Bülent Şakrak ve Evrim Alasya’nın performanslarını sergilediği filmin konusu kısaca şöyle:
“Cezaevinden çıkan Muro ile Çeto, ‘devrim’i köyden başlatmak üzere memleketlerine dönerler. İlk planları evlenip yuva kurmak, örnek birer devrimci olmaktır. Oysa köyde onları bir sürpriz beklemektedir. Muhtar, Muro ile Çeto’yu hapisteyken iki Rus kadınla evlendirmiştir. Muro ile Çeto’nun devrim ütopyasını gerçekleştirmeleri için kadınları bulup boşanmaları gerekmektedir. Bunun için İstanbul’a dönen Muro ile Çeto’nun başına gelmeyen kalmaz, çözümlemesini asla yapamayacakları bir örgütle karşı karşıya kalırlar.”

Yönetmen: Zübeyr Şaşmaz
Oyuncular: Mustafa Üstündağ, Şefik Onatoğlu, Selim Erdoğan, Eray Türk
Senaryo: Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener, Cüneyt Aysan
Tür: Komedi
Dil: Türkçe
Web Sitesi: http://www.murofilmi.com/

kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/468330.asp
 
Yapımcıların en büyük hatası kardeş yapım kurtlar vadisinin seyircilerini çalmaya çalışırken, dizinin her reklama giriş ve çıkışında filmden sahneler koymaktı. Ben hayatımda bir filmle ilgii bu kadar çok fragman görmedim. Sağolsunlar filmi izlemiş gibi olduk.

Ve filme giden arkadaşım da bana aynı şeyi söyledi, boşu boşuna gittiğini, fragmanlar dışında 1-2 espri varmış.
 
Her ne kadar tam olarak diziyi izleyen insanlara hitap ediyor olsa da, yine de diziyle alakası olmayan kişiler de eğlenmek, gülmek amacıyla gidebilirler bence, öyle karnımı tuta tuta tabii ki gülmedim, gitmeden önce bunun da farkındaydım zaten ama film beni eğlendirdi doğruyu söylemek gerekirse, zaten oyuncular öyle aman aman komedi oyuncuları değil, önlerine gelen fırsatı iyi kullanıp dizide sempatik hale gelen karakterleri canlandıran oyuncular, bana göre de gayet kabiliyetli oyuncular, muro dizide zaten her zaman ön planda ama ben çetin karakterine çok şaşırdım, filmde diziye nazaran çok daha iyi performans göstermiş ve az buz rolü yok filmde, gayet muroyla birlikte götürüyolar filmi, çetinin dizideki enayi-saf-başkanının sözünden çıkmayan profili, filmde biraz daha uyanık, kendi çıkarları için üç kağıt yapabilen, muro kadar devrim ateşiyle yanıp tutuşmayan, gerektiğinde bu yoldan cayabileceğini gösteren bir karakter olmuş 🙂
filmden öyle çok şey beklemek anlamsız, o yüzden öyle çok da eleştirmemek lazım, bu karakterlerin aralarında geçen diyaloglar seni güldürüyosa gidip izliycen o kadar, ben eğlendim şahsen...
 
Gittim gitmesine ve hafif bir gülümsemeyle izledim ama, başarılı bir film olduğunu söyleyemeyeceğim. Fragmandakilerin haricinde çok fakat çok az espri var ve geri kalan kısmı tamamen Muro'nun ''devrimci'' olduğunu izleyiciye hatırlatmasından oluşuyor. Filmin hafif 'insani' bir yönünün olması başarılı, fakat Muro'nun varlığı bunu tamamen yok ediyor.

Fakat, tek bir sahne fazlasıyla hem güldürdü hem düşündürdü beni: Çeto ve Muro restoranda, dans pistindeki kadınları 'bağlamadan' önce geçen diyalog gayet yerindeydi:

Muro: Ya kapitalist burjuva mekanında ne işimiz olur Çeto!
Çeto: Başkanım ama bütün düzgün yerler de kapitalistlerin mi?

Ve, ikincil olarak, Muro/Çeto ikilisinin, Sürrealist/Realist karakter zıtlığı göstermesi hoş bir noktaydı... ah bir de bunun sürreal ucu abartılmasaydı...
 

Geri
Üst