kirkegor
kirkegor
Bu forumdaki herkes gibi amacımız müzik öğrenmek, icra etmek olduğu için danışmak istiyorum. Öncelikle genel müzik bilgim yok, gitar konusunda da gitar parçalarının ne olduğu ve "google-yapay zekaya" soru sorma yetim var. Müziğe başlamak için piyano ile gitar arasında kalıyordum ama bütçeme bakınca piyanoyla başlamak için kendimi zorladığımı fark ettim. Şimdi elektro gitar ile başlamayı düşünüyorum. Evet, elektro gitar önerisi isteyeceğim "kozmos, squier, ıbanez grg-gio" modeller dışında gitar arayışındayım. Karşıma Jet, Aria, Moore markaları gördüm ve fiyatları da "müzik öğrenmek-elektro gitara başlamak" için uygun geldi. 10-12k arasına Jet veya Moore gitar almayı düşünüyorum. Ama bütçemi 15-20k arasına çekersem benim için çok bir şey fark eder mi? Sonuçta kendimi de biliyorum başlangıçta osuruktan hallice bi ses çıkartacağım. Yanı sıra ses kartı düşünüyorum burada da forumda araştırdığımda presoun audibox go ve steinberg önerileri gördüm. Ses kartı kısmında 4-5k arası bir şey düşünüyorum, zaten baktığımda da en ucuz ses kartı 3k gibi bi fiyattan başlıyor... Referans monitör alacak param yok ama ankerin bluetooth haporlörü mevcut idaretenlik kullanmayı planlıyorum. Kulaklık ise araştırmalarımda superlux veya IEM kulaklık almayı düşünüyorum.
Daha plugin, DAW, IR, ses efektleri, pedal konuları araştırmadım ve bi tane makale var, onu yazan @GERGE ye teşekkür ederim buradan. Gerçekten makalen kafa karışıklığını düzeltti. Müzik teorisi gibi konulara çalışabilirim, hatta gitarla bile birlikte kendim öğrenebilecek öz yeterliliğe sahip olduğumu düşünüyorum. Araştırıp denedikten sonra her şeyi yapabileceğim kanısındayım.
bahsi geçen makale: Makale/Tutorial - Ücretsiz Amfi Simülasyonları, Efektler, IR'lar ve Sair
Rock zevki konusunda karışık olduğumu söylemeliyim. O yüzden HSS ve sabir köprülü bi gitar arıyorum.
www.do-re.com.tr
www.senkop.com.tr
www.senkop.com.tr
www.do-re.com.tr
Benim anlamadığım nokta bu gitarların çoğu aynı fiyatta ve kendisinden pahalı olan 15-20k arası gitarlardan ne farkı bulunuyor ki? Eğer gerçekten gerekiyorsa gitarı 16-17k gibi fiyatlara çıkartabilirim. Öğrenciyim 🙂 para bizde ne gezer, ailemizin verdiği kadarı ile biriktiriyoruz.
Amazon.com.tr
Presounsun yazılımı olması beni daha çok çektiğini söyleyebilirim. Steinberg ile aralarında ne gibi farklar bulunuyor hiçbir fikrim yok.
Son olarak elektro gitar kısmında ve ses kartı konusunda neler almalıyım, kararsızım. Ben az çok araştırmalarımı yaptım ve "kendimce" seçenekleri belirledim belki alternatiflerini önerebilirsiniz, teşekkür ederim.
Daha plugin, DAW, IR, ses efektleri, pedal konuları araştırmadım ve bi tane makale var, onu yazan @GERGE ye teşekkür ederim buradan. Gerçekten makalen kafa karışıklığını düzeltti. Müzik teorisi gibi konulara çalışabilirim, hatta gitarla bile birlikte kendim öğrenebilecek öz yeterliliğe sahip olduğumu düşünüyorum. Araştırıp denedikten sonra her şeyi yapabileceğim kanısındayım.
bahsi geçen makale: Makale/Tutorial - Ücretsiz Amfi Simülasyonları, Efektler, IR'lar ve Sair
Rock zevki konusunda karışık olduğumu söylemeliyim. O yüzden HSS ve sabir köprülü bi gitar arıyorum.
Jet JS-400 OW HSS Elektro Gitar (White) | doremusic
Jet JS-400 OW HSS Elektro Gitar (White) En Uygun Fiyat Garantisi ile Dore Müzik'te! Aynı Gün Kargo, Ücretsiz Teslimat ve Peşin Fiyatına Kredi Kartına 6 Taksit Seçenekleri ile Güvenle ve Hemen Satın Alın!
Mooer MSC10 Pro Elektro Gitar (Vintage White)
MOOER MSC20 Pro Elektro Gitar (AB)
Jet JS-400 HSS Elektro Gitar (Black Gold) | doremusic
Jet JS-400 HSS Elektro Gitar (Black Gold) En Uygun Fiyat Garantisi ile Dore Müzik'te! Aynı Gün Kargo, Ücretsiz Teslimat ve Peşin Fiyatına Kredi Kartına 6 Taksit Seçenekleri ile Güvenle ve Hemen Satın Alın!
Benim anlamadığım nokta bu gitarların çoğu aynı fiyatta ve kendisinden pahalı olan 15-20k arası gitarlardan ne farkı bulunuyor ki? Eğer gerçekten gerekiyorsa gitarı 16-17k gibi fiyatlara çıkartabilirim. Öğrenciyim 🙂 para bizde ne gezer, ailemizin verdiği kadarı ile biriktiriyoruz.
Amazon.com.tr
Presounsun yazılımı olması beni daha çok çektiğini söyleyebilirim. Steinberg ile aralarında ne gibi farklar bulunuyor hiçbir fikrim yok.
Son olarak elektro gitar kısmında ve ses kartı konusunda neler almalıyım, kararsızım. Ben az çok araştırmalarımı yaptım ve "kendimce" seçenekleri belirledim belki alternatiflerini önerebilirsiniz, teşekkür ederim.