müziğe başlamak ve elektro gitar almak

kirkegor

kirkegor
Bu forumdaki herkes gibi amacımız müzik öğrenmek, icra etmek olduğu için danışmak istiyorum. Öncelikle genel müzik bilgim yok, gitar konusunda da gitar parçalarının ne olduğu ve "google-yapay zekaya" soru sorma yetim var. Müziğe başlamak için piyano ile gitar arasında kalıyordum ama bütçeme bakınca piyanoyla başlamak için kendimi zorladığımı fark ettim. Şimdi elektro gitar ile başlamayı düşünüyorum. Evet, elektro gitar önerisi isteyeceğim "kozmos, squier, ıbanez grg-gio" modeller dışında gitar arayışındayım. Karşıma Jet, Aria, Moore markaları gördüm ve fiyatları da "müzik öğrenmek-elektro gitara başlamak" için uygun geldi. 10-12k arasına Jet veya Moore gitar almayı düşünüyorum. Ama bütçemi 15-20k arasına çekersem benim için çok bir şey fark eder mi? Sonuçta kendimi de biliyorum başlangıçta osuruktan hallice bi ses çıkartacağım. Yanı sıra ses kartı düşünüyorum burada da forumda araştırdığımda presoun audibox go ve steinberg önerileri gördüm. Ses kartı kısmında 4-5k arası bir şey düşünüyorum, zaten baktığımda da en ucuz ses kartı 3k gibi bi fiyattan başlıyor... Referans monitör alacak param yok ama ankerin bluetooth haporlörü mevcut idaretenlik kullanmayı planlıyorum. Kulaklık ise araştırmalarımda superlux veya IEM kulaklık almayı düşünüyorum.
Daha plugin, DAW, IR, ses efektleri, pedal konuları araştırmadım ve bi tane makale var, onu yazan @GERGE ye teşekkür ederim buradan. Gerçekten makalen kafa karışıklığını düzeltti. Müzik teorisi gibi konulara çalışabilirim, hatta gitarla bile birlikte kendim öğrenebilecek öz yeterliliğe sahip olduğumu düşünüyorum. Araştırıp denedikten sonra her şeyi yapabileceğim kanısındayım.

bahsi geçen makale: Makale/Tutorial - Ücretsiz Amfi Simülasyonları, Efektler, IR'lar ve Sair

Rock zevki konusunda karışık olduğumu söylemeliyim. O yüzden HSS ve sabir köprülü bi gitar arıyorum.

Benim anlamadığım nokta bu gitarların çoğu aynı fiyatta ve kendisinden pahalı olan 15-20k arası gitarlardan ne farkı bulunuyor ki? Eğer gerçekten gerekiyorsa gitarı 16-17k gibi fiyatlara çıkartabilirim. Öğrenciyim 🙂 para bizde ne gezer, ailemizin verdiği kadarı ile biriktiriyoruz.

Amazon.com.tr
Presounsun yazılımı olması beni daha çok çektiğini söyleyebilirim. Steinberg ile aralarında ne gibi farklar bulunuyor hiçbir fikrim yok.

Son olarak elektro gitar kısmında ve ses kartı konusunda neler almalıyım, kararsızım. Ben az çok araştırmalarımı yaptım ve "kendimce" seçenekleri belirledim belki alternatiflerini önerebilirsiniz, teşekkür ederim.

Steinberg ıxo12 daha iyi bir tercih olur. Cubacase AI geliyor ancak reaper gayet yeterli kayıt için.
Sizce referans monitörü şart mı? Amfi alırsam eğer yurtta kaldığım zamanlar sıkıntı çıkarabilir diye düşünüyorum. Bilmiyorum, aslında ID-Core V4 10k gibi bi fiyata sahip. Bunun gibi şeylerde kararsızım kalıyorum, bilgisizlikten.

https://www.akakce.com/enstruman-am...ombo-gitar-amfisi-yesil-fiyati,317928763.html

Bu nasıldır?

Ek olarak gitar konusunda ne düşünüyorsun? Direkt 10k ya jet veya moore gitar almalı mıyım yoksa alternatifin var mı?

Yurt için mooer sd30i gibi pilli ve processorlü amfilere bakabilirsin. Gitarları denemediğim için bir şey söylemem yanlış olur. Normal hoparlör kullanırken düzgün ses alman için compressor kullanman şart o da tuşe öğrenimi için kötü bir durum.

Jet gitar almaya kararlaştırdım, youtube incelemelerinde moore'un manyetikleri çok derin hissettirmedi diyebilirim. Sanki jetlerin tonu daha çok hoşuma gitti.

Amfi mi yoksa ses kartı mı almalıyım, onu düşünüyorum. ID Core V4 alırsam yurtta vs kulaklık kesin kullanacam, stüdya tarzı bir yere gitsem bile taşıması ağır olabilir. Ses kartı ve yanına küçük amfi veya hapörlor almalıyım diye düşünüyorum. Kulaklığı kesin alacağım zaten. Hapörlorü ben mi yapsam ne?

Çok fazla detay var ama ben şuna takıldım. Piyano derken midi klavye kastediliyorsa, muhtemelen vereceği sese kıyasla elektro gitarlardan çok daha ucuz alternatifler vardır. Yani işler oradan itibaren bence hatalı ilerlemiş.

Direkt gitar alacağım derseniz zaten lafım olmaz ama müziğe başlangıç olarak genelde başlangıç gitarlarından tatmin edici ton alamayıp bırakan insanları da bildiğimizden midi klavye de yeterince coşkuyu verebiliyorsa en net ses ondadır. Alacaağınız ses çıkışı ya da kulaklıkla nerdeyse tanıtımlardaki sesin aynısını alırsınız.

Telli enstrüman ile tuşlu arasında tabii ki çok fark var. Ama ben ilk cümleden sonra çorba oldum, bir sorayım dedim.

MIDI klavye almayı planlıyordum ama tuş hissiyatı piano gibi olmayacağını fark ettiğimde biraz hevesim sönmüştü. Ek olarak ben taşınabilir bir şey istediğimden ötürü gitarı almayı planlıyorum.

Aslında başlangıçta öyle tatmin edici ses beklemiyorum. Sevdiğim parçaları çalayım ve üstüne müzik öğrenmek maksadıyla istiyorum. Genellikle müzik öğrenmek istiyenlere piyano ile başlanması tavsiye edilir bunun da farkındayım. Ben klasik müzik fazla dinlemediğimden elektro gitara da kayabilirim düşüncesi oluştu, hem kendi zevkim hem müzik de öğrenirim diye düşünüyorum.

Çorba olması normal, bende öyle hissediyordum. Amacım belli ama hangisiyle ne yapsam, nasıl ilerlesem ne alsam soruları çok karıştırdı maalesef. Sonuç olarak gitar, ses kartı ve kulaklık ile başlangıç yapacağım gibi. Aile evinde kalmıyorum, yurtta kalıyorum.

Geri