Size "müzik kulağın yok" diyenlerin müzik kulağı var mı ?Yeni yeni müzikle ilgilenmeye başladım. Çok kısa bir süredir gitar çalmaya çalışıyorum. Ama çevremden sürekli ilgilenme zaten müzik kulağın yok gibi şeyler duyuyorum. Gerçekten de yeni başlamış olsam bile yetenekli ya da yeteneksiz olmam belli olur mu?
Yardımcı olduğunuz için hepinize teşekkür ederim. Benim bir sorum daha var. Enstrüman çalabilme becerisi ve müzik kulağının çalışma ile geliştiği doğru ama o zaman neden bazı yerlerde yetenek testi yapıp onun sonucuna göre eğitim veriyorlar veya vermiyorlar
Çünkü onlar hazır yetenek arıyorlar ve onları istediği gibi şekillendiriyorlar. Çoğuna da yazık oluyor. Bugün bizim severek dinlediğimiz pek çok müzisyen, bu saçmalığa asla tahammül etmeyecek kişiler olduğu için okullu değildir; müziği dinleyip çalarak, deneme-yanılma yöntemi ile öğrenmişlerdir. Klasik müzik yorumcusu olmaya niyetiniz yoksa konservatuar okumak müzisyen olmak için kesinlikle gerekli değildir.Yardımcı olduğunuz için hepinize teşekkür ederim. Benim bir sorum daha var. Enstrüman çalabilme becerisi ve müzik kulağının çalışma ile geliştiği doğru ama o zaman neden bazı yerlerde yetenek testi yapıp onun sonucuna göre eğitim veriyorlar veya vermiyorlar
Hakeme ihtiyaç olan her yerde bir numara dönebilir zaten 🤣@barrios kaplumbağa örneği bir anda insanı güldürüyor, tam ters köşe 🙂 Ne var ki yarışı düzenleyenler kazanır yarışanlar değil. Bu da başka konu...
Evet, gitar "öğrenebilirsiniz". Gitar "çalar mısınız", onu bilemiyorum. Size bağlı.Peki insan 26 yaşında gitar kullanmayı öğrenebilir mi sizce?
Hocam ne demek istediniz, çalmak deyince ilgili Tck. Hükümleri geldi aklıma 😀Evet, gitar "öğrenebilirsiniz". Gitar "çalar mısınız", onu bilemiyorum. Size bağlı.
Çocuk yaşta bu işe bulaşmamış ve erişkinlikte gitar dersi alarak öğrenen pek çok kişi, ders alıyor ama enstrümanı çalmıyor. Yani onunla ders dışında bir bağ kuramıyor ve keyif alamıyor. Şarkı çalmak filan istiyor, ama "şöyle bir tıngırdatamıyor". Genel izlenimim bu. Hele emprovize filan çok uzak kalabiliyor. Bazı temelleri erken atmak iyi oluyor açıkçası. Özellikle ritm kulağı konusunda...Hocam ne demek istediniz, çalmak deyince ilgili Tck. Hükümleri geldi aklıma 😀
Anladım. Moralim bozuldu ne yalan söyleyeyim.Çocuk yaşta bu işe bulaşmamış ve erişkinlikte gitar dersi alarak öğrenen pek çok kişi, ders alıyor ama enstrümanı çalmıyor. Yani onunla ders dışında bir bağ kuramıyor ve keyif alamıyor. Şarkı çalmak filan istiyor, ama "şöyle bir tıngırdatamıyor". Genel izlenimim bu. Hele emprovize filan çok uzak kalabiliyor. Bazı temelleri erken atmak iyi oluyor açıkçası. Özellikle ritm kulağı konusunda...
Kusura bakmayın. Sizi bir istisna olabilirsiniz; bu durumda benim genellemelerimin pek bir anlamı yok. Ancak erişkinler çok pragmatik ve sonuç odaklı oluyorlar; çocukluk veya ergenlikteki nahif heyecan pek bulunmuyor sanki.Anladım. Moralim bozuldu ne yalan söyleyeyim.
Sorduğunuz soru aslında sonuç odaklı Tolga abinin dediği gibi.Anladım. Moralim bozuldu ne yalan söyleyeyim.
Kullanmak ...?Peki insan 26 yaşında gitar kullanmayı öğrenebilir mi sizce?