Müzik üretim, nota bilgisi,

Arkadaşlar selam. Yaklaşık 5 yıldır gitar çalıyorum, çoğu şarkıyı, soloyu tablarla icra edebiliyorum fakat benim için gitar öyle saatlerce teknik çalıştığım ve bu derya denizinde her şeyi öğrenmek için çabaladığım bir enstrüman olmadı, bunun pişmanlığını yaşıyorum.
Nota, gam, teknik, altyapı üzerine doğaçlama çalmak ve müzik üretim için hangi temelden başlamam gerekiyor? Bana yol gösterirseniz çok sevinirim. İnternetten fuzuli araştırdığım zaman kendi başıma şu şunu yapmalıyım diyemiyorum. Değerli yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Önce piyanodaki beyaz tuşlara denk gelen notaları yani arızasız gam olan do majörü tüm klavyede çalmayı ezberleyin...geri kalan notalar zaten diyez bemoller, # ve b ler yani...sonra aralıkları ezberleyeceksiniz, mesela mi telinde 3. Perde sol notasıdır, sol majör gamına başlamış olursun, 4. Perde sol majörün minor second udur, 5 perde la notası majör second yani majör ikilisidir bu şekilde dersler youtube da var ya da deniz sayman ın udemy armoni dersini alabilirsiniz ben çok sevmiştim...aralıklardam sonra akarlar nasıl oluşur majör akor 1, 3,5 minör akor 1, 2b,5 gibi akorların oluşumundan sonra da bir tondaki akorlar yani Major minör minör majör majör diminished gibi ilerlersiniz...telefondan bu kadar yazabildim benim bilgim de zaten aşağı yukarı buralara kadar ama şunu unutmayın tüm bunları kuralları daha sonra lezzetli şekilde bozmak için uğraşacaksınız...bol şanslar...

İnternette çok kaynak olmasının tek dezavantajı insanın nereden başlayacağını bilmemesi bence. Çünkü o kadar çok kaynak var ki... O yüzden düzenli, disiplinli bir şekilde başlamanız lazım eğer gerçekten müzik teorisinde ilerlemek istiyorsanız. Dolayısıyla yazılı ya da dijital sistematik şekilde ilerleyen kaynaklara yönelebilirsiniz. Udemy bu konuda güzel bir yer bence. Ama en iyi kaynak her zaman bir gıdım yüz yüze iyi bir hocadan ders almaktır. Çünkü feedback de çok önemli. Yanlış öğrenilen bir şeyi düzeltmek yılları alabiliyor.

Geri