Nasıl tab oluştururum

6.5 yıl gibi bir süredir klasik gitar çalıyorum aralıklarla bu süre boyunca pek geliştiğimi söylemem sanki yerimde sayıyorum. Bu yaz kendimi geliştirmeye karar verdim müzik teorisi öğrenmeye çalışıyorum. Nereden başlayacağım? Öğrenmek istememin temel sebebi ellerim tablere çok alıştı tab çalmak artık tatmin etmiyor zor tableri bile hemen kavrıyorum. Ayrıca her şarkının tabi olmuyor. Tabi olmayan parçaları direkt portedeki notaları nasıl tab e çeviririm? Ve gam vs bilmek ne işime yarayacak ayrıca nasıl öğrenirim?

AI'ya parçayı atıyorsun tab çıkart diyorsun çıkarıyor. songsterr'e de atabilirsin o da aynı şekilde üç aşağı beş yukarı tabını çıkarıyor parçanın. gamları bilmek ne işine yarayacak biz ne bilelim, ne yapacağınla alakalı 😀 oppenheimer'ın bildiklerini Heisenberg de biliyodu ama atom bombasını oppenheimer yaptı 😀

AI'ya parçayı atıyorsun tab çıkart diyorsun çıkarıyor. songsterr'e de atabilirsin o da aynı şekilde üç aşağı beş yukarı tabını çıkarıyor parçanın. gamları bilmek ne işine yarayacak biz ne bilelim, ne yapacağınla alakalı 😀 oppenheimer'ın bildiklerini Heisenberg de biliyodu ama atom bombasını oppenheimer yaptı 😀
Ben bi üst seviyeye çıkmak istiyorum ya havalı olcam ben 😉

Yani kulaktan parça çıkarmak istiyorum gamları pentatonikleri falan bilmem gerekli mi ya da ne gerekli?

Geri