Eğer bu bakışı atma konusunda en ufak bir şansın olduysa, onu da şampiyonluk için takım değiştirdiğin gün kaybettin sen LeBron kardeş. Halen daha uyanmadıysan uyandırayım.
2 günde 5 maç izledim beynim yandı saatlerim şaştı ama şunu söyleyeyim; 92'den beri kart biriktirip 97'de Kanal D yayınları başladığından beri aktif şekilde izleyen biri olarak ben böyle bir play-off ilk turu hatırlamıyorum. Heat serisi hariç her seride kemik sesleri var, maçlar başa baş gidiyor ve son toplara kalıyor; nitekim dün gitti denilen maç Carter'ın son saniye basketiyle Mavs'e geldi. Her seri 2. köprü trafiği gibi adım adım, muazzam maçlar oynanıyor.
Basketbolu sevmese de sporu ve mücadeleyi seven herkesin NBA play-offlarını izlemesi lazım. Bitime 3 saniye kala koçların karşılıklı aldığı 2'şer molada çizdiği farklı farklı setler bir satranç mücadelesi değil de nedir?
Benim açtığım 200 sayfa olan NBA başlığı nasıl gider arkadaş yine sinire kestim ben. NBA.com istatistikleri ile yarışırdı lan o! Vallahi üzülüyorum, bu forumda gerek müzik gerek spor artık sayılamayacak kadar çok başlık gitti.
Dünkü maça istinaden Vince Carter ve Tim Duncan özelinde bir şeyler söylemem lazım.
Zamanın pota altından çift el ters değirmen vuran Carter'ı geldi Glen Rice kesildi başımıza. Ben yıllar dahilinde gerçekleşen böyle değişim ve gelişimleri görünce çok büyük saygı duyuyorum; Duncan'ın serbest atışları keza öyle, o da bu denli bir oyun değişimi olmasa da bir oyuncunun eksikliğinin üzerine gitme hikayesidir.
Gerçekten bizim oyuncuların öğreneceği çok şey var bu adamlardan, sadece zıp zıp poster smaçlarına ouuvvv çekmekle olmuyor yani o işler. O yıllarda Duncan bir maçta 6/6 serbest atış attı deseler hiç birimiz inanmaz hatta gülerdik fakat adam bu noktaya getirdi kendini. Çaresizce başka bir yüzüğe filan mı ihtiyacı var, kariyeri mi kötü? Yoo aksine her şeyi var. Ama iş ahlakı, sportmenlik ve rekabet geni bunu teşvik ediyor işte.
Dün Carter'ın üçlüğünden sonra aklıma AI geldi... Keşke kendine biraz daha iyi baksaydın be reyiz dedim; bak 2001 konferans finallerinde ozanlar gibi atıştığın Carter hala daha play-offta maç alıyor ama sen gittin. Erken gittin... Kumarının da uyuşturucunun da mk yani.