aga telleri kaynatma olayını biliyorumda (bass için çok kullanırdık 🙂 ) bu limon nedir ya 😛 ilk defa duydum walla.. krizden önce her ay kesin değiştirirdim telleri, birden fiyatlar ikiye katlanınca çok koymuştu.. avuçla alıyoduk penayı şimdi tek tek 😢 tek tek.. ağardı bak saçlarım tekteeek :!: :twisted:Bijen demiş ki:cash vallahi ben WD 40 kullanıyorum bayağı işe yarıyor.Özellikle eski tellerde bayağı yararı oluyor.Netekim sarımlı olan tellerde daha belirgin faydası var. Bilinen limon sürmek veya kaynatmak olaylarından çok daha etkili🙂
jacksonke1 demiş ki:Bende Gemlik gibi inanılmaz nemli bir yerde yaşıyorum.. Bırakın 1-2 günü 4-5 saat calımla bile mahvoluyor teller, kaymıyor, rahatlıgı kalmıyor vs. bıkmışstım yani artık, sürekli tel, degiş..
En son Bursa'daki bir ustaya götürmüştüm bakım icin gitarı, Nem olayından bahsettim, oda bana bir öneride bulundu.. Caldıktan sonra önce kuru bi bezle telleri sil, ardından beze cok az vazelin sürerek, telleri sil dedi, dedim ne şie yarar bu ama, cidden cko işe yaradı, 1 ay boyunca ilk günkü rahatlıgında caldım gitarımla, teller hala kaygan, yumusaklıgı hala gitmemiş olarak.. Gerci bahsedilmiş vazelin olayından ama bende söyleyeyim dedim, kesinlikle her calımdan sonra vazelin ile tellere bakım yapın, cko önemli ölçüde işe yarıyor.. 😉