Neural Dsp Başlığı

Elinizde mevcut değilse higain işleri için mesa'yı şiddetle öneririm. Gerçekten diğer bütün yazılımlarından çok daha başarılı ve karakteristik bir duyumu var. Muhtemelen uzun yıllar tek başına işimi görür kendi adıma.

Mesa siz önerdikten sonra almıştım ancak beceremedik sanırım hala çok iyi ton alabilmiş değilim 😀
Abi ben 15 gün kurcaladım demosunu, kendime göre hiç ton alamadım, sebebini şuna bağlamıştım mesa serisinde push pull vb bir sürü detay var ben o kadar aslında bize bi tutorial videosu yapsa @bastardbullet 🙂))

Kabul ediyorum, biraz gıcık bir plugin mesa. İlk birkaç gün ben de sağlam sövdüm, sonra oturup suyunu çıkarana kadar kurcaladım çünkü daha en başta yazılımın diğerlerinden çok daha başarılı bir karakteri olduğunu duyuyordum. Sadece diğerlerindeki kadar kolay yola gelmiyordu.

Böyle bir video için ne zaman niyetlensem hep hevesim yarım kaldı ama söz, sırf bu plugin için bir şeyler yapmaya debeleneceğim bir boşlukta sevgili @gokhanakcagoz .

Bir de daha önce paylaşmıştım ama yine aşağıya mesa presetlerim için link bırakayım, belki içlerinden beğendikleriniz olur.

Bu presetlerin içinde chugalici0us + ve chugalici0us ++ higain işlerinde son zamanlarda L/R olarak kullandığım ana presetler. Malevolent L/R de aynı şekilde bir kayıt projesinde mix-ready olarak kullanılandığım presetler. Gerisi tamamen keyfi oynadığım abuk presetler. Higain içinse bu bahsettiğim presetleri gitarınızın karekterine ve akort düzenine göre ucundan kurcalayarak sevebilirsiniz veya benden daha çok nefret edebilirsiniz, bilemedim.

Umarım bir nebze iş görür.

Selamlar, ses kartım m track duo yani 16 bit olduğu için headroom olayı epey dar. Ampsim olmadan ses kartının gainini ve ampsim ile beraber input seviyelerini nasıl ayarlamalıyım? Yapay zeka ses kartı üzerinden -18 ampsim ile -6 -3 öneriyor ancak çamur gibi ses oluyor metal amfilerde 🙁.

1759578621317.webp

Sert riffler ve sololar için Fortin nameless kullanıyorum ama efekt pedal özelliği olmaması kötü ekstra başka plugin kullanmak zorundasın. Gojira da kullanıyorum, clean ve crunch soundları da bir nebze fena değil. Plini'ye hiç ısınamadım çok yapay bir sound veriyor bana göre. Gitarla da alakalı olabilir bu plugin belki superstrat gitarlarla daha iyi olabilir strat ve les paulde yemiyor.

Yeni Quad Cortex ve Nano Cortex güncellemeleri geldi.
Ben Nano Cortex'imi güncelledim. Başlıca yenilikler şunlar;
Yeni bir capture teknolojisi. Buna v2 Capture demişler. Daha hassas ve dinamiklere tepki veren bir capture teknolojisi. Nano Cortex şimdilik v2 Capture yapamıyor ama V2 Capture'ları kullanabiliyor. Denedim ve volüm potu ile pena vuruş dinamiklerine gerçekten daha iyi tepki verdiğini fark ettim. Ayrıca bu V2 Capture ile compressor ve fuzz pedallarını capture edebiliyorlar.
Benim için 2. önemlli güncelleme ise Nano Cortex'te preset sırasını artık istediğimiz gibi yer değiştirebilmek oldu. Uygulamada presete basılı tutup istediğimiz yere kaydırabiliyoruz.
Cortex Cloud artık çevrimdışı kullanılabiliyor.
Ve Nano Cortex için önemli olan bir güncelleme ise artık cihaz mono olarak kullanılabilecek.
Aklıma gelen son Nano Cortex güncellemesi ise post fx lere Tremolo efekti eklendi. Kullandım ve beğendim.
Deneyen var mı? Yorumlarınızı merak ediyorum.

Yeni Quad Cortex ve Nano Cortex güncellemeleri geldi.
Ben Nano Cortex'imi güncelledim. Başlıca yenilikler şunlar;
Yeni bir capture teknolojisi. Buna v2 Capture demişler. Daha hassas ve dinamiklere tepki veren bir capture teknolojisi. Nano Cortex şimdilik v2 Capture yapamıyor ama V2 Capture'ları kullanabiliyor. Denedim ve volüm potu ile pena vuruş dinamiklerine gerçekten daha iyi tepki verdiğini fark ettim. Ayrıca bu V2 Capture ile compressor ve fuzz pedallarını capture edebiliyorlar.
Benim için 2. önemlli güncelleme ise Nano Cortex'te preset sırasını artık istediğimiz gibi yer değiştirebilmek oldu. Uygulamada presete basılı tutup istediğimiz yere kaydırabiliyoruz.
Cortex Cloud artık çevrimdışı kullanılabiliyor.
Ve Nano Cortex için önemli olan bir güncelleme ise artık cihaz mono olarak kullanılabilecek.
Aklıma gelen son Nano Cortex güncellemesi ise post fx lere Tremolo efekti eklendi. Kullandım ve beğendim.
Deneyen var mı? Yorumlarınızı merak ediyorum.
Güncelleme cidden çok iyi, V2 capture'lar fark edilir derecede iyi. Tüm captureların Nano tarafından çalınabilmesi 2'nci bir capture slot'unun yakın zamanda gelebileceği, ilerleyen güncellemeler ile V2 capture yapabilecek denmesi desktop editör geleceği yönünde umutlandırdı açıkçası (desktop editör olmaması tamamen saçmalık zaten)

Cihazların ömrünü uzatmak için gıdım gıdım veriyorlar bazı özellikleri, masaüstü editörü kemper de 7-8 sene sonra gelmişti...V2 capturelar ile nano cortex inanılmaz bir fiyat performans ürününe dönüştü bu arada, umarım fiyatlarını çok yukarı çekmezler...

Pena atakları ve genel ton anlamında baya düzelme olmuş gibi. Editör olayına da bir el atsalar çok iyi olacak. Kayboluyorum içerisinde. İnen profiller my captureden nereden nasıl silebilirim bir sene geçti hala bulamadım🙂

Cpu gücü çok daha çabuk bir şekilde uyarı veriyor. Dip gürültü biraz arttı. İnput Output seviyesi baya yükselmiş. V2 Capture amp tonları çözünürlük olarak gerçekten önceki versiyona göre anlamlı derecede yüksek. Sanki çok daha derinlikli ve tuşenize duyarlı. Yüksek gainli çok fazla capture eklenmiş. ( Fryette pitpull vb. ) Bendeki manyetikler son derece yüksek çıkışlı ve güçlüdür ama ona rağmen amfi ayarlarında gaini düşürmezsem berbat bir ton oluyor. Genel itibariyle en nefret ettiğim şey EQ deryasında rotası pusulası olmayan bir denizci gibi oradan oraya sürüklenmektir ama sanırım QC ''mix ready'' kimliğini yavaş yavaş terkediyor. Bolca EQ yaptırıyor. Yeni eklenen stok CAB leri beğenmedim yani olmasa da olur CAB ler. Mikko 2 satın aldıracaklar bana illa. Beyler bu işin püf noktası kesinlikle IR dir. Cab-sim sizi vezir de eder, rezil de eder.

Neyse toparlayayım.

Synth muhabbetini gereksiz buluyorum. Zaten ahım şahım bir soundu yok yani kim neden nereye kullansın düşünüyorum bulamıyorum. Violin falan filan diye presetler yapmışlar da bence küçük emrah filmlerindeki o dramatik org sololarını düşünün öyle şeyler çalınabilir.

V2 ( Yeni amfi kopyalama teknolojisi ) ile çekilmiş amfiler harbiden çok iyi. Çözünürlük top seviyede.

Aşırı yüksek gainli amfiler eklenmiş.Öyle böyle değil böyle bir hi gain olamaz. Yani muhtemelen çok düşük akortlu 7-8 telli gitarlar içindir. 6 telli standart akortlu gitarlar için çok fazla midsiz çok fazla çökük ve çok fazla ''harş'' ton geliyor.

Yeni eklenen CAB ( stok kabin simulasyonları ) eh işte

Giriş ve çıkış ses seviyesi ve genel olarak GAIN artmış. Bazen eksiye düşürme isteği uyandırıyor.

Fuzz pedallarına aşırı yüklenmişler. Neden bu kadar çok Fuzz pedalı var anlamıyorum. Doğru dürüst işinize yarayacak olan da çok çok azdır.

Compressor pedalları eklemişler ama ince ayar yapılmıyor. Standart amfi ayarı gibi ( Gain bas tiz volüm yallah ) Ben doğru eşleşmeyi bir türlü kuramadım kaç gündür kombinasyon deniyorum ama beceremedim. Beceren varsa lütfen bana da öğretsin.

Aynı eleştiriyi eklenen V2 teknolojili Overdrive pedalları için de yapabilirim. Yarısından fazlası nanay petko. Aklı başında harmanlanabilmiş 1 preset gördüğümde, siteye özel pozlar içeren fotoğraf albümümü yayınlarım.

Bütün bunların yanında gerçekten hayat kurtaran pedal/amp/cab ler var tabiki.

Yeni eklenen modülasyonlar güzel ve çok işlevsel.

Bu güncellemeyle ben Petrucci X gibi pluginlerin entegre edilmesini beklerdim ama yine yapmadılar.

QC zaten premium bir cihaz bunu hem mixte hem sahnede bana yaşatıyor sağolsun. Bu güncellemeyle ton çeşitliliği anlamında beni heyecanlandırdı. Benim için en önemli olan şey Amfi tonlarından benim mümkün olan en gerçekçi duyumu almamdır. Bu anlamda çok iyi. Muhteşem oldu V2 yapmaları.

Bütün eleştirilerime rağman beni sürekli kurcalamaya, yeni kombinasyonlar kurmaya ve sürekli çalmaya teşvik eden bir duruma geldi.

O yüzden puanım : 8/10

Pena atakları ve genel ton anlamında baya düzelme olmuş gibi. Editör olayına da bir el atsalar çok iyi olacak. Kayboluyorum içerisinde. İnen profiller my captureden nereden nasıl silebilirim bir sene geçti hala bulamadım🙂
İki türlü capture silme var. Ama bu iksi birbiri ile sync değil. Yanlışlıkla silme ihtimaline karşı. Birincisi kendi profilinizde indirdiğiniz capturelari silmek. İkincisi ise nano cortex icine bağlandığınız zaman ekranın üst tarafta iki tane seçenek var. Biri pedal biri library. Library'e giriyoruz. My neural captures'a giriyoruz. Silmek istediğimiz capture'u sola doğru çekiyoruz ve siliyoruz.

İki türlü capture silme var. Ama bu iksi birbiri ile sync değil. Yanlışlıkla silme ihtimaline karşı. Birincisi kendi profilinizde indirdiğiniz capturelari silmek. İkincisi ise nano cortex icine bağlandığınız zaman ekranın üst tarafta iki tane seçenek var. Biri pedal biri library. Library'e giriyoruz. My neural captures'a giriyoruz. Silmek istediğimiz capture'u sola doğru çekiyoruz ve siliyoruz.
Hiç kaydırmak aklıma gelmemişti. Bu bilgi çok işime yaradı.

Güncelleme cidden çok iyi, V2 capture'lar fark edilir derecede iyi. Tüm captureların Nano tarafından çalınabilmesi 2'nci bir capture slot'unun yakın zamanda gelebileceği, ilerleyen güncellemeler ile V2 capture yapabilecek denmesi desktop editör geleceği yönünde umutlandırdı açıkçası (desktop editör olmaması tamamen saçmalık zaten)
Kesinlikle katılıyorum. Pre Fx'lerden birine veya yeni eklenen bir slota capture ekleme özelliğinin geleceğini düşünüyüyorum.

Geri