- Konu Sahibi Konu Sahibi
Elinizde mevcut değilse higain işleri için mesa'yı şiddetle öneririm. Gerçekten diğer bütün yazılımlarından çok daha başarılı ve karakteristik bir duyumu var. Muhtemelen uzun yıllar tek başına işimi görür kendi adıma.
Mesa siz önerdikten sonra almıştım ancak beceremedik sanırım hala çok iyi ton alabilmiş değilim 😀Elinizde mevcut değilse higain işleri için mesa'yı şiddetle öneririm. Gerçekten diğer bütün yazılımlarından çok daha başarılı ve karakteristik bir duyumu var. Muhtemelen uzun yıllar tek başına işimi görür kendi adıma.
Abi ben 15 gün kurcaladım demosunu, kendime göre hiç ton alamadım, sebebini şuna bağlamıştım mesa serisinde push pull vb bir sürü detay var ben o kadar aslında bize bi tutorial videosu yapsa @bastardbullet 🙂))Mesa siz önerdikten sonra almıştım ancak beceremedik sanırım hala çok iyi ton alabilmiş değilim 😀
Güncelleme cidden çok iyi, V2 capture'lar fark edilir derecede iyi. Tüm captureların Nano tarafından çalınabilmesi 2'nci bir capture slot'unun yakın zamanda gelebileceği, ilerleyen güncellemeler ile V2 capture yapabilecek denmesi desktop editör geleceği yönünde umutlandırdı açıkçası (desktop editör olmaması tamamen saçmalık zaten)Yeni Quad Cortex ve Nano Cortex güncellemeleri geldi.
Ben Nano Cortex'imi güncelledim. Başlıca yenilikler şunlar;
Yeni bir capture teknolojisi. Buna v2 Capture demişler. Daha hassas ve dinamiklere tepki veren bir capture teknolojisi. Nano Cortex şimdilik v2 Capture yapamıyor ama V2 Capture'ları kullanabiliyor. Denedim ve volüm potu ile pena vuruş dinamiklerine gerçekten daha iyi tepki verdiğini fark ettim. Ayrıca bu V2 Capture ile compressor ve fuzz pedallarını capture edebiliyorlar.
Benim için 2. önemlli güncelleme ise Nano Cortex'te preset sırasını artık istediğimiz gibi yer değiştirebilmek oldu. Uygulamada presete basılı tutup istediğimiz yere kaydırabiliyoruz.
Cortex Cloud artık çevrimdışı kullanılabiliyor.
Ve Nano Cortex için önemli olan bir güncelleme ise artık cihaz mono olarak kullanılabilecek.
Aklıma gelen son Nano Cortex güncellemesi ise post fx lere Tremolo efekti eklendi. Kullandım ve beğendim.
Deneyen var mı? Yorumlarınızı merak ediyorum.
İki türlü capture silme var. Ama bu iksi birbiri ile sync değil. Yanlışlıkla silme ihtimaline karşı. Birincisi kendi profilinizde indirdiğiniz capturelari silmek. İkincisi ise nano cortex icine bağlandığınız zaman ekranın üst tarafta iki tane seçenek var. Biri pedal biri library. Library'e giriyoruz. My neural captures'a giriyoruz. Silmek istediğimiz capture'u sola doğru çekiyoruz ve siliyoruz.Pena atakları ve genel ton anlamında baya düzelme olmuş gibi. Editör olayına da bir el atsalar çok iyi olacak. Kayboluyorum içerisinde. İnen profiller my captureden nereden nasıl silebilirim bir sene geçti hala bulamadım🙂
Hiç kaydırmak aklıma gelmemişti. Bu bilgi çok işime yaradı.İki türlü capture silme var. Ama bu iksi birbiri ile sync değil. Yanlışlıkla silme ihtimaline karşı. Birincisi kendi profilinizde indirdiğiniz capturelari silmek. İkincisi ise nano cortex icine bağlandığınız zaman ekranın üst tarafta iki tane seçenek var. Biri pedal biri library. Library'e giriyoruz. My neural captures'a giriyoruz. Silmek istediğimiz capture'u sola doğru çekiyoruz ve siliyoruz.
Kesinlikle katılıyorum. Pre Fx'lerden birine veya yeni eklenen bir slota capture ekleme özelliğinin geleceğini düşünüyüyorum.Güncelleme cidden çok iyi, V2 capture'lar fark edilir derecede iyi. Tüm captureların Nano tarafından çalınabilmesi 2'nci bir capture slot'unun yakın zamanda gelebileceği, ilerleyen güncellemeler ile V2 capture yapabilecek denmesi desktop editör geleceği yönünde umutlandırdı açıkçası (desktop editör olmaması tamamen saçmalık zaten)