Hocam başıma gelen olayları sizinle paylaşayım o halde
🙂
Öncelikle gitarı aldığımda şu şekildeydi
Önce komple zımparaladım. 400-600-1000-1200
Boyayı kendim yapacaktım sonradan vazgeçtim en azından püskürtme işini işin uzmanına bırakayım dedim. İyisinden bir kaportacı buldum ankara şaşmaz oto sanayi de
🙂 akrilik boyalarımı aldım gittim. Boyacıya gidince sana öneride bulunup katalogdan gösteriyor zaten. Neyse boyaya başladık. Fakat dolgu verniğini atladık. Direk araba boyar gibi giriştik. Sonra başımıza iş açacağını anladık. Ağaç boyayı komple emdi. 1200lük yüzeyden eser kalmadı
😀
Ne yapılabilir diye biraz boyacı dolaştık. Artık dolgu verniği için çok geç dedi hepsi. Yoklama macunu diye tabir ettikleri bir dolgu macunu ile doldurup kuruttuk. Sonra tekrar zımpara
😀
Artık boyaya hazırdık. Astarın üzerine çok ince istediğim renge yakın boya attı usta. (Eğer hafif darbe alırsa altından bembeyaz çıkmasın diye.)
Boya atıp üzerine vernik attık. Boya da vernik de 2 komponent olduğu için kısa süre aralıklarla verniğini de atabildik. En son durumum da şu arkadaşlar.
Bir kaç ay önceki faciadan sonra bu gitar tam istediğim tonda oldu. Boya seçerken kesinlikle boyacı ile konuşmanızı tavsiye ederim. Elemanın tam tarif ettiği renk çıktı. Bir diğer önerim boyayı ve gerekli malzemeleri (tiner, sertleştirici vs.) kendiniz boyacıdan alın. Sadece boya atma işini kaporta boyacısına yaptırın. 20- 30 birşey atın yaparlar hem de elleri bu boya atma konusunda müthiş
😀 Ben şuan cila için verniğin tam kurumasını bekliyorum . Pazar günü cilayı da atınca foto atarım.
Sonuç olarak eğer boya atma kısmında uzman yardımı alırsanız. Gitar boyamak çok da zor değilmiş. Evet zahmetli biraz ama eğlenceli. Ayrıca dolgu verniği sonrası araba boyamaktan farksızmış
🙂 Konu hakkında engin bilgi sahibi değilim. Ben de insanatomystic arkadaşımızdan çok yardım aldım. Hala sorulara devam ediyorum hatta
🙂 Fakat elimden geldiği ölçüde yardım ederim. Şimdiden kolay gelsin hocam.