M
mistreated4u
Gürültünün manyetik pozisyonu ile alakası yok yani bunu ayrıca belirtmene gerek yok. Fakat farklı pozisyonlarda ki farklı manyetik kullanilma eğilimi ile alakası var. Senin koprude humbucker seçmende bu eğilimin gostergesi. Gürültünün output ile bağlantısı var köprü pozisyonlarında yuksek output manyetikler kullanıldığı icin ve bu pozisyonda üst frekans kazancı daha yuksek olduğu icin hum daha yuksek ve rahatsız edici olur.
Köprüde humbucker seçmem, gürültüyü azaltma yönünde bir seçim değil ve bu yönde bir eğilim hiç değil. Köprü pozisyonundaki single manyetiği kullanım alanımda daha compressed tonlar istediğim için bu seçimi yapıyorum. Yani burada hiç bir şey, hiç bir şeyin göstergesi değil. Dediğim gibi Telecaster'ın köprüsünde single manyetik vardı ve en ufak bir derdim olmadı. Bu yazdığınızın da ne konuyla ne de benim yazdıklarımla bir ilgisi yok.
Kahve falı bakmaktan çok öneriler yapalım, ben önerimi yaptım, tecrübelerimden bahsettim. Burada bahsettiklerimin de gerçek dışı hiç bir yanı yok. İyi kablo + iyi manyetik + iyi adaptör + topraklama ve iyi pedallar eşliğinde dip gürültüsü sıfıra yaklaşır, pedala falan gerek kalmaz. Ben ev kullanımı için bunu uyguluyorum.