Hocam konu uzaması üzerine tekrar yorum yapma gereği duydum. Nota ogrenmeyim, bir kaç gitar tekniği öğreneyim tab üzerinden çalayım demeniz durumunda gitar çalmış olmuyor sadece kendinizi kandırmış ve gitar çaldığınizi zannetmiş oluyorsunuz. Çünkü gitar çalmak demek %50 mevcut şarkılara çalışmak ise de %50 üretkenlik ister nota üzerinden kapsamlı şekilde ilerlemediginiz sürece üretkenlik kısmını öldürmüş olursunuz. Gitara ilk başladığım süreçte aynı hatayı yapıp notaya bakmadan tab üzerinden ilerleyip bunu deneyimlemis birisi olarak kolaya kacmanizi önermem, metronom, nota, gam, akor üzerinden ilerlemediginiz sürece ne bir grup ile çalabilirsiniz ne de çaldığıniz partisyonlardan verim alabilirsiniz. Gitar çalmak ve müzisyen olmak arasında dağlar kadar fark var. İlerleyen zamanlarda bir nokta da tıkandığınızda en başa dönüp teori ile ilerlemek, gitara yeni başlayan birinin bilgi edinmesinden 40 kat daha zor. Çünkü insan beynini vücudunu kolaya alıştırdiginiz da bundan geri dönmek çok zor. İlk yorumumda biraz sert olsa dahi bir açıklama yapmıştım 3 akor 2 4/4 Luk ritim ile gitar çalıyorum diye piyasada gezen tipler sırf kızlara sosyal görünmek amaçlı yapıyorlar bu işi. Bunlardan olmanızı önermem. Herkesin şahsi düşüncesine saygı duyarım ama teori bilgisi olmayan adama ne gitarist derim ne müzisyen... Saygılarımla.