@RaNCoR şimdi biraz olsun forum adabına uygun olarak alıntılayarak cevap vermiş durumdasın, önceki yazını sakin kafayla açıp bakarsan pasif agresif bana göndermeli garip bir üslupla yazıldığını görebilirsin. Ben iletişim kanallarını açık tutuyorum, neyi ifade ettiğini zaten daha önce defalarca okudum. Neyi savunduğunu da anlıyorum bu senin düşüncen ve seni bağlar, bunu karşıdakine bu şekilde empoze etmeye çalışırsan bunu adı had aşmaktır, burası forum, kimse senin gibi düşünmek zorunda değil. Sen de burada bir müzik otoritesi değilsin, gerçek hayatta öyleysen yine bu senin bileceğin iş ama burada fikirler aynı düzlemde rahatça açıklanabildiği için var, kapatalım forumu sen bize söyle biz dinleyelim madem...
Hala pasif agresif müzisyenlikten dem vurmuşsun mesela, bunu iyi niyetli insan yapar mı? Yapmaz!
Nasıl keskin ifade etmemişsin, yazdıkların yukarda hala aynı şeklide ifade ediyorsun. Aksine ben sadece soru soruyorum, ressamlar mesela oturup önceki resmi çiziyor mu? Böyle bir performans olayı onlarda yok, öncekileri elbette biliyorlar, eğitimini alıyorlar bunlara lafım yok. Zaten uzmanlık alanları ve eğitimi ile ilgili çekincemi yazının başına koyduktan sonra geri kalanları istediğim türlü söyleyebilirim, senin buna karışmaya nasıl hakkın olabilir? Bunu anlamaktan bile o kadar uzaksın ki, boşa tartışmaya dönüyor yine...
Ha hamd olsun muziyen olmak gibi bir amacim yok demissin, ama ben isterdim ki, profesyonel olmasan bile bir muzisyen olsan, keske hem muzik kabiliyetini, hem hakimiyetini, dolayisiyla elestiri kaliteni yukseltsen
Şu laflara gelelim, müzisyen olup olmamamdan sana ne güzel kardeşim? Bir de eleştiri kalitesi diyor, komedi iyice yemin ederim. Bu toplumsal bir sıkıntının yansıması, çok net. Eline üç kuruşluk bir şey geçen bunla karşına geçiyor caka satıyor, yahu sen kimsin necisin bilmem, dünyanı en iyi müzisyeni olsan bu lafları söyleme haddini kendinde bulamaman lazım. Ben seslere inanan biriyim, yıllardır da çeşitli seviyelerde seslerle ilgileniyorum. Benim bu duruşum seni neden rahatsız ediyor? Müziği bir tek sen mi kullanabilirsin? Senden izin mi alacağım ya da yeterlilik belgesiyle mi müzik yapacağız? Nedir yani? Elinde birazcık bir şey olan (ki dediğim gibi ürettiğin bir tane eser nedir bilmiyorum, ben 3 yıldır bu konuda forumun altını üstüne getirdim ve üretiyorum) geçmiş karşıma dünyaları yaratmış gibi konuşuyor! Eleştiri falan da yok ortada, ayrıca bu başlıkta zaten muhatap bile olmadık gelmiş bana gizli gizli laf sokmaya çalışıyorsun, ilgili diğer başlıkta da eleştiriyle alakası yok, ortaya konulan şeyin amacıyla da gram ilgilenmeden kafana sokulmuş şeyleri tekrar tekrar pazarlamaya çalışıyorsun, tamam onlar senin doğruların ben sana her yazdığına gelip böyle başına ekşiyor muyum? Gizli gizli laf göndermeleri yapıyor muyum!?
Bak tekrar okuyalım diyor ki beyimiz!
keske hem muzik kabiliyetini, hem hakimiyetini
"kardeşim" siz kimlerdensiniz? Ne yediniz içtiniz bu hale geldiniz? Kimler büyüttü sizleri de böyle oldunuz? Yaptığım her şey zaten ortada bu bir, kabiliyetimi, hakimiyetimi ve eleştiri kalitemi ağzına alacak kadar haddi nasıl kendinde buluyorsun? Düpedüz terbiyesizlik...
Bunla hızını alamamış genel kültür seviyesine gelmiş, yemin ediyorum klavye delikanlılığı mıdır, nasıl bir beyin yozlaşması yaratıyor bu ortam adamlar gram düşünmeden aklına ne gelirse saydırıyor. Sonra da yetinmiyor, küçük bir çocuk gibi keşke herkes bir miktar müzisyen olsa diye de ekliyor. Yahu niye herkes müzisyen olsun, bir işin profesyonel yapanlar bu mesleğin ismini alır, herkes bu kapsamda olmak zorunda değil, herkes müzikle ilgilensin anlamında söylüyorsan, eyvallah ilgilensin de senin gibi birinin yaklaşımı ile biri müzikle ilgilenebilir mi? Utanmasan icazet dağıtacaksın forumda...
Benim anlattığım zaten müziğin yararlı özelliklerini bir iletişim formu olarak insanların kolay ulaşımına sunmak, bir kendini ifade ediş şekli, bir rehabilitasyon, bunları aktif olarak tüm dünyadaki insanlarla gerçekleştiriyorum ama mevzu bizim güzel topraklara gelince bu tiplerle laf anlatacağım diye göbeğin çatlıyor, yahu dilimi ısırıyorum şu anda! Yuh artık arkadaş, neymiş bu ya?
Son paragraf da evlere şenlik! Güle güle bitirdim yemin ederim, "tekeline girmesi söz konusu değilmiş! Yıllarını harcayan insanlar yanlışa yanlış dedi diye hadsizlikle itham etmeyelim"miş, yazdığını tekrar okuyarak yolla, bir sıkıntı var. Düşüncelerin kendi içinde tutarlı değil, az önce söylediklerinle alakası olmadığı gibi iki cümle de birbirini tutmuyor. Yıllarını harcadıysan paranı kazandın, karşılığını aldın, tecrübeni burada paylaşıyorsan eyvallah, harika ama bu forum düzleminde sadece senin görüşün, karşıdakine katılmayışın bir haddi olacak, burada yıllarını harcadın diye devamlı alttan mı almamız gerekiyor? Sanki hepsini iyiliğimizi düşündüğün için yapmış gibi hala üstten üstten konuşmalar. Yanlışa yanlış dersin diğeri görüşünü söyler ve biter, uzatan sensin, haddini aşan sensin, kimse haddini bildirmeyince de böyle tepemize çıkıyorsun. Bu nasıl bir kafa anlamam mümkün değil. Dediğim gibi çok değişik kafalara erişiyor insan, nerdeyse bir Hasan Cihat kafasına gelmiş durumdasın, eğer bu abimiz gibi sorunların varsa lütfen bir destek al, burada boş yere gelip böyle ekşiyip durma, önce sağlık. Ruh sağlığımız bozulduktan sonra müziğin de bir kıymeti kalmaz.