Yaklaşık 10 yıldır elektro gitar çalmıyordum. Bir mekanda çıkan arkadaşlarımın sahneye daveti üzerine, tekrar dürttü şeytan 😀 elimde player 2 hss strat, bj4 ve nux mg30 var. 3 gündür nux ve amfiyi ayarlamaya ve çözmeye çalışıyorum. Amacım bj4un tonlarını kullanmak. Amfide fx loop olmadığı için 4cm yapamıyorum. Nuxun output modu combo front olarak ayarlı. Tüm IR ve AMP blokları kapalı. Güzel cleanler alabildim ama hâlâ üzerinde çalışıyorum. Sorun şu ki basslar sanırım bi şekilde boostlanıyor. Ritm ve solo için tube scream kullanıyorum. Özellikle power chordlarda e telinin bassı çok fazla oluyor. Düşük freqlreri eq ekleyerek kırpınca tizler patlayabiliyor 😀 bu konuda bir öneriniz var mıdır? Özellikle bj4ün tadını bozmadan kullanmak amacım. Bj4ü düşük volume(4) yüksek masterda(6) tutuyorum. Bass3, tiz4, mid4 amfi üzerindeki eq ayarları. Amacım tatlı drivler ve distortionlar ile ritm ve solo tonları ve tatlı cleanler elde edebilmek. Nux ve amfi kullanımı konusunda da önerilerinizi almak isterim. Çok teşekkür ederim.
Son düzenleme: