Nux Mg 30 Blues Junior 4

Yaklaşık 10 yıldır elektro gitar çalmıyordum. Bir mekanda çıkan arkadaşlarımın sahneye daveti üzerine, tekrar dürttü şeytan 😀 elimde player 2 hss strat, bj4 ve nux mg30 var. 3 gündür nux ve amfiyi ayarlamaya ve çözmeye çalışıyorum. Amacım bj4un tonlarını kullanmak. Amfide fx loop olmadığı için 4cm yapamıyorum. Nuxun output modu combo front olarak ayarlı. Tüm IR ve AMP blokları kapalı. Güzel cleanler alabildim ama hâlâ üzerinde çalışıyorum. Sorun şu ki basslar sanırım bi şekilde boostlanıyor. Ritm ve solo için tube scream kullanıyorum. Özellikle power chordlarda e telinin bassı çok fazla oluyor. Düşük freqlreri eq ekleyerek kırpınca tizler patlayabiliyor 😀 bu konuda bir öneriniz var mıdır? Özellikle bj4ün tadını bozmadan kullanmak amacım. Bj4ü düşük volume(4) yüksek masterda(6) tutuyorum. Bass3, tiz4, mid4 amfi üzerindeki eq ayarları. Amacım tatlı drivler ve distortionlar ile ritm ve solo tonları ve tatlı cleanler elde edebilmek. Nux ve amfi kullanımı konusunda da önerilerinizi almak isterim. Çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Nux mg 30'u Direct Recording Guitar diye youtube kanalında farklı tarzlarda tonluyorlar. Aynı anda iki overdrive olarak kullanılıyor diye görmüştüm. İsterseniz iki overdrive artı fx şeklinde ayarlayıp send çıkışını Blues junior'a bağlayarak clean amfi olarak kullanabilirsiniz diye düşünüyorum. Pedalın biri ritim diğeriyle boostlayınca solo peşine delay vs fx zinciri keyfnize göre sıralayıp deneyebilirsiniz.

Nux mg 30'u Direct Recording Guitar diye youtube kanalında farklı tarzlarda tonluyorlar. Aynı anda iki overdrive olarak kullanılıyor diye görmüştüm. İsterseniz iki overdrive artı fx şeklinde ayarlayıp send çıkışını Blues junior'a bağlayarak clean amfi olarak kullanabilirsiniz diye düşünüyorum. Pedalın biri ritim diğeriyle boostlayınca solo peşine delay vs fx zinciri keyfnize göre sıralayıp deneyebilirsiniz.
Cevap için çok teşekkür ederim. Bunu da inceleyeceğim. Amacım ilk etapta nux + bj ve nuxun içinde seçtiğim tube scream ve eq bloklarını çözmek

Bahsettiğim şekilde Nux aslında pedalboard gibi oluyor. Sanki iki drive pedal, delay, chrous vs. Pedalın amfi kabin kısmını iptal edip Blues junior clean amfi şeklinde ayarladığımızda, amfiden memnun edecek şekilde bir clean ton ayarlandığında, önünde analog TS pedal var gibi düşününüp tonlayıca normal şekilde tınlamıyor mu ? İsterseniz amfi önüne direkt Nux pedalı bağlayıp sadece TS pedalla sizi memnun edecek bir ton ayarlamaya çalışın. Temeli istediğiniz gibi olursa diğerlerini zincire eklemek daha kolay olabilir.

Hocam eğer yanlış anlamıyorsam bahsettiğiniz setupta bir ts analog pedal, nux ve bj4 var fakat benim elimde ts yok. Nux ve amfi var sadece. Nuxun içinde ts alternatifi bir efx bloğu var. Solo ve ritm için bunu kullanıyorum. Tam olarak bahsettiğiniz gibi nux içindeki Ir ve Amp blokları kapalı çünkü amacım, bj4un karakteristik tonunu kullanmak. Nuxun içinde ayarladığım sinyal zinciri sırasıyla şöyle : noise gate bloğu, ts, eq, reverb ve volume. Yanlış anlıyorsam çok özür dilerim

Hocam Nux içinde olan TS pedalından bahsediyorum. Yazıda karmaşık oluyor ben de tekrar bakınca ne dedim şimdi gibi algıladım kusura bakmayın. 😁

Sizin Nux efekt bloğunda değişiklik yapılabiliyor kendi uygulamasıyla. Sıralama ve pedalları da değiştirebiliyorsunuz. Ben de aynı şekilde sizin kullandığınız gibi Fender amfiyi clean olarak kullanıp, önüne de TS açarak denediğinizde memnun etmiyor mu diye sormak istemiştim. Önceki mesajlarda basla alakalı memnun olmadığınız için. İsterseniz ritim için farklı pedallar deneyebilirsiniz.

İsterseniz EQ kısmını TS önüne alıp TS pedalla tonu ayarlayıp, EQ pedalıyla da biraz solo için boost ayarlayabilirsiniz. Bu da ikinci seçenek olarak aklınızda olsun.

He çok pardon ya. Şu an anladım. Ben tamamen yanlış anlamışım, çok pardon 😀 tsnin yerini değiştirmedim, tsden sonra eq geliyor ama yerlerini değiştirmeyi kesinlikle deneyeceğim. Şu andaki sıralamamda da aynen memnun olamadım. Özellikle power chordlar fazla basslı 😔 bassları azaltınca eq pedalından ya da global eqdan tizler bu sefer cam kırılması gibi patlıyor. Bir tane de clean ritm preseti hazırladım, onda sadece eq ve reverb pedal ekledim. Onda da bare basarken falan bassları aynı şekilde hissediyorum. Kısınca da ton çok gövdesiz kalıyor. Kurcalamaya devam edeceğim bugün de ama sıralama değiştirmek hiç aklıma gelmedi, çok teşekkür ederim 😀

Geri