Benim bildigim uc farkli kullanim var. Klavyemin yettigince aciklayayim.
1-Prosesorun icindeki amfi simulasyon, kabin simulasyon, drive ve diger efektler (delay, reverb vs.) kullanilarak sesin amfinin hoparlorunden gelmesi. Bu kullanimda
@BlueBossa nin dedigi gibi pedalin mono outputu amfinin returnune girilir. Gitar da pedalin inputuna girilir. Bu sayede amfinin preamp kati devre disi birakilarak power amp, kabin ve speaker kismi kullanilir. Bu yontemde prosesorun send/return cikislari kullanilmaz. Ek bir tavsiye: hali hazirda zaten bir kabin oldugu icin prosesor icindeki kabin simulasyonu (eger mumkunse) kapali olarak daha iyi bir sound elde edebilirsin. Tabii ki bu tamamen zevk meselesi, her iki turlu de deneyebilirsin.
2-Amfinin preamp ve drive kati kullanilacak sekilde baglanti.
Bu kullanimda gitar amfiye girilir. Amfinin send'i prosesorun in girisine gonderilir. Prosesorde amfi sim. kabin sim. drive gibi ozellikler kapali olur. Sadece delay reverb gibi efektler kullanilir. Prosesorun mono out cikisindan da amfinin return girisine donulur. Bu yontemde de prosesorun send return giris cikislari kullanilmaz.
3-Prosesorun send returnune amfiyi baglama.
Bu yontemi cok net aciklayamayabilirim cunku bahsettigin prosesore hakim degilim. Eger prosesorde mumkunse soyle yapilir (Ben TC Electronic G-Systemimde boyle yapiyordum):
Gitar prosesore girilir. Prosesorun send'i amfinin input'una gider. Amfinin send'i prosesorun return'une gelir. Prosesorun out'u amfinin returnune gider.
Prosesor icindeki ayarlardan ince ayar yapilarak sinyal zincirinin sirasiyla gitar->tuner->wah->comp->drive->send/returndeki amfi->prosesordeki diger efekler.
Eger elindeki amfiyiden memnunsan en guzeli (kurulumu biraz teferruatli olsa da) 3 numarali yontemdir.
Prosesorun icindeki farkli amfileri deneyimlemek vs. istersen de en yaygin yontem 1 numarali yontemdir.
Iki numarali yontem teknik olarak mumkun ancak bana biraz fazla basit geliyor. Bu sekilde kullanmak icin o kadar pahali bir prosesore gerek yok, israf gibi hissediyorum.