Nux MG30 usb kayıt sorunu

Merhaba arkadaşlar Nux mg30 cihazım ile bilgisayarda kayıt alırken ses aşırı kötü geliyor.
Bu prosesürün içinde dâhili bir ses kartı mevcut ve kayıt almakta kullanılabiliyor. Prosesörü 3.5 mm ile amfime bağlıyorum ses güzel geliyor aynı şekilde hiçbir efekt ayar vs değiştirmeden bilgisayara kayıt alıyorum ses aşırı patlak geliyor. Temiz tonlar bir nebze daha iyi. Çıkış olarak stüdyo drickt seçili.Sürücüleri güncel. Bazı ayarları resim olarak koyuyorum lütfen bilgisi olan yardımcı olsun teşekkürler şimdiden. IMG_20250107_141426.webpIMG_20250107_141510.webpIMG_20250107_141553.webpIMG_20250107_141441.webp

Gitar:Ibanez jiva jr
Amfi: Roland cube 10gx
Bilgisayar çok iyi
Proseser: nuxmg30

Son düzenleme:
Ben her hangi bir sorun duymuyorum. Tonlama ile ilgili sorununuz var. Aşırı boost lanmış bir amfi mevcut, bunun dışında Noise gate bilinçsizce kullanılmış

benim yazdığım tonlar değil cihazın kendi tonları . aynı ses amfi hoperlöründen kat kat güzel duyuluyor. ilk çalıdığım kısım dışında diğer tonlarda noise gate kapalı.
Cihazın tonlarının mükemmel olduğuna, her türlü gitara, her input level seviyesinde muhteşem sonuçlar vereceğine dair bir kesinlik mevcut mu? 🙂
Aşırı boost mevcut. En az o kadarını anlayabilecek kadar yetkinliğe sahibiz 🙂
amfi hoperlöründen duyduğum ses çok farklı ve güzel. ayrıca internette bir sürü demo dinledim mg30 ile alınmış hiçbiri böyle değil
12" bir Amfi hoparlörü (Celestion), Tek bir sürücü kullanır ve 60Hz-12khz aralığına sahiptir. Ancak o büyüklükte bir driver 12 khz leri vermekte başarılı değildir.
Muhtemelen küçük speakerlı bir amfi kullanıyorsunuz. Misal 3" speakerli bir Blackstar ID core size 60Hz yi bile duyuramayacaktır. Dolayısı ile amfi ile çalarken yaptığınız tonlamaların özellikle Hi frekansları oldukça abartılıdır. Bunu 2 yollu bir hoparlöre geçtiğinizde farklı duyduğunuzda anlarsınız. Yaşadığınız sorun tam olarak budur 🙂

Cihazın tonlarının mükemmel olduğuna, her türlü gitara, her input level seviyesinde muhteşem sonuçlar vereceğine dair bir kesinlik mevcut mu? 🙂
Aşırı boost mevcut. En az o kadarını anlayabilecek kadar yetkinliğe sahibiz 🙂

12" bir Amfi hoparlörü (Celestion), Tek bir sürücü kullanır ve 60Hz-12khz aralığına sahiptir. Ancak o büyüklükte bir driver 12 khz leri vermekte başarılı değildir.
Muhtemelen küçük speakerlı bir amfi kullanıyorsunuz. Misal 3" speakerli bir Blackstar ID core size 60Hz yi bile duyuramayacaktır. Dolayısı ile amfi ile çalarken yaptığınız tonlamaların özellikle Hi frekansları oldukça abartılıdır. Bunu 2 yollu bir hoparlöre geçtiğinizde farklı duyduğunuzda anlarsınız. Yaşadığınız sorun tam olarak budur 🙂
yani bilgisayarda duyduğum sesi iyileştirmek için cihazın efekt ayarlarını kurcalamam gerekiyor. amfiden duyduğum ses yanıltıcı ?

Esasında gitarı nerede çalacaksanız elinizdeki prossesörü ona göre tonlamalısınız. Preset ile patch ile gitar çalınmaz. Onlar size fikir vermek için örneklendirilmiş şeylerdir. Kendi tonlarınızı kendiniz oluşturun.
bu işten para kazanmıyorum . hobi olarak öğreniyorum. arada bi arkadşlarımın olduğu instagram hesabıma video atıyorum . oraya attığım sesler iyi olsun diye bilgisayara kaydedeyim dedim ama sesler çok kötü olunca bir araştırayım dedim .

Geri