Nux Trident ses sorunu

Selamlar. Bugün Nux Trident aldım. Resmi sitesinden editör vs indirdim kurdum. Sadece pc macOS olduğu için sürücü indirmedim zaten sitesinde de windows için var.
Prosesörü usb ile bağlayıp adımları izledim ve 2.0.1'di sanırım son güncellemesini yükledim. Aleti alır almaz kutudan çıkarınca yaptığım ilk işlem buydu. Sonra biraz keşif yapayım diye alete gitar bağladım ne yaptıysam ses alamıyorum.

Ses kartı özelliği var diye önce usb bağlantısıyla denedim.
ses alamayınca ses kartına bağladım output1 ile. yine ses yok.

acaba wireless sistemimde mi sorun var dedim gitarı direkt ses kartına bağlayınca VST açıyorum gayet sorunsuz çalışıyor.

Nux Tridentte mi sorun var acaba diye aletten tuner açtım e gitarı da akort edebildim frekans var. Neden Macbook'a bağlayıp ses alamıyorum anlamadım.
Sizce hata nerede?

Selamlar. Bugün Nux Trident aldım. Resmi sitesinden editör vs indirdim kurdum. Sadece pc macOS olduğu için sürücü indirmedim zaten sitesinde de windows için var.
Prosesörü usb ile bağlayıp adımları izledim ve 2.0.1'di sanırım son güncellemesini yükledim. Aleti alır almaz kutudan çıkarınca yaptığım ilk işlem buydu. Sonra biraz keşif yapayım diye alete gitar bağladım ne yaptıysam ses alamıyorum.

Ses kartı özelliği var diye önce usb bağlantısıyla denedim.
ses alamayınca ses kartına bağladım output1 ile. yine ses yok.

acaba wireless sistemimde mi sorun var dedim gitarı direkt ses kartına bağlayınca VST açıyorum gayet sorunsuz çalışıyor.

Nux Tridentte mi sorun var acaba diye aletten tuner açtım e gitarı da akort edebildim frekans var. Neden Macbook'a bağlayıp ses alamıyorum anlamadım.
Sizce hata nerede?
Macbook' un giriş çıkış kısmı ayarları var oradan ayarlamadığınız sürece cihazı tanımaz. Oraya baktınız mı? Tam yerini hatırlamasam da ayar kısımlarında var ya da Garageband programında.

Amfi yok şuan. Direkt macbook'a giriyorum MacBook hoparlöründen ses almak için ses gelmiyor. Ses kartı olarak da ses alamadım Ses kartına bağlayarak da ses alamadım.

evet. kulaklıktan ses geldi çözdüm. fakat pcde ses vermiyor ya ram yetersiz ya harici sitesinde olmayan bir drive bulmam gerek. Sesi ses kartından vermiyor kulaklığa çünkü. alet kendinden veriyor
Mac tabanlı olarak bu cihazı kullanan birilerini bulmak lazım. Mac baş belası böyle durumlarda, muhtemelen Windows kullanıcı kitlesi çok daha büyük. NUX'un hedef kitlesi düşünüldüğünde de Mac sanki biraz daha "lüks" kalıyor 🤣

Bende de nux mighty plug pro var, aynı şekilde Windows pc'ye bağlayınca ses gelmiyor. Ses kartı için driver yükledim. Driver için yüklediğim programı cihazı görüyor. Windows da cihazı görüyor ama sanırım ayarları beceremedim, ses alamıyorum. Cihaz kulaklık çıkışından ses veriyor orada bir problem yok. Editöre de bağlanıyor, cihazı görüyor editör. Ama ses alamıyorum bilgisayar hoparlöründen.

Bende de nux mighty plug pro var, aynı şekilde Windows pc'ye bağlayınca ses gelmiyor. Ses kartı için driver yükledim. Driver için yüklediğim programı cihazı görüyor. Windows da cihazı görüyor ama sanırım ayarları beceremedim, ses alamıyorum. Cihaz kulaklık çıkışından ses veriyor orada bir problem yok. Editöre de bağlanıyor, cihazı görüyor editör. Ama ses alamıyorum bilgisayar hoparlöründen.
bende de aynı sorun var sebebi ne anlayamadım. Şu an driver ve editörü silip yeniden yükledim yine yok. kulaklıktan ses alıyorum ama pc hoparlöründen vermiyor sesi

Youtube'da falan açıklayan vardır belki ya da yabancı forumlarda. Ben çok uğraşmadım, üzerine eğiliyim bir haftaiçi. Çözersem yazarım.

Olayı çözdüm. Usb'den cihazı bilgisayara bağlıyoruz. Hoparlörü de cihazın kulaklık çıkışına bağlıyoruz. Bilgisayardan açtığımız dosya vb. şeylerin sesleri cihaz üzerinden hoparlöre iletiliyor.

Aynı şekilde telefondan Bluetooth açıp nux cihazına bağlandığında telefondaki sesler de cihaz üzerinden bağlı kulaklık ya da hoparlöre gidiyor. Hem gitarın sesi hem de telefondan oynattığın dosyanın sesi cihaz üzerinden kulaklığa geliyor.

Ses gelmiyorsa Windows yürütme cihazının "Hoparlör (Nux Audio)" şeklinde seçili olup olmadığı kontrol edilebilir.

Ses yüksekliği hem windows'taki ses ayarından hem de nux üzerindeki tuşlardan kontrol ediliyor. İkisi ayrı çalışıyor. Ses azsa nux üzerinden açın.

Spotify hala bilgisayarın ses kartını kullanıyordu. Onu da denetim masasından ses kısmından kayıttan yürüt sekmesinde bilgisayarın ses kartını devre dışı bırakarak çözdüm. Sadece nux audio kullanılıyor şu an. Dolayısı ile nux'a bağlı olan hoparlörden geliyor ses.

20250224_132153.webp

Geri