Bu tür akustik düzenlemeler için kullanılabilecek , room correction yapmaya yarayan yazılımlar olduğunu duyuyorum. Ancak o proğramlar konusunda yeterince bilgili değilim açıkçası. Bildiğim kadarıyla bunun için o yazılımlara ve o iş için yapılmış ölçümleme mikrofonuna sahip olmak gerekiyor.Edm icin bu referanslar uygun olmadığını biliyorum 800 tl ye aldim uygun geldi. Normal muzik setinde müzik yapmaktan iyidir diye dusundum suanda maddi imkan yok olsa 4 5 bin tl lik alicam bir takim.
Bide arastirdim. 10 m2 gibi alana 6 7 inc cok gelr uğultu yaapr dediler ondan birazda ufak seçtim.
Odanin seklini değiştrme imkanım malesef yok. Bu sekilde yapmaya caliscam. Hoporlorleri masayi one alabildigim kadae alicam uzaklaştırmak icin. Ve altina ayaklik yapip kulak mesafesine getirecem.
Sesin tam olarak hangi duvardan veya koseden carptigini bulabilecegim bir uygulams var mi peki ? Cunku bn hoporlorun arkasindaki duvara komple 50x50 3cm akustik sungerle kaplayacam. Bu arada arkamda pencere var duvar az var. Pencerede tul yok stor perde var. Arka tarafin kalan duvarlarinada sunger yapmam gerekir mi ?
Maliyetli bir iş ama ticari ve ev studiosu olduğun dan dolayi cok para dokemiyoruz malesef
Ancak böyle bir yola gidilemeyecekse benim size önerim şunlar olur :
1-) Monitörleri masanızdan kaldırın. Bunun için bir çift monitör ayağı alın veya imal edin. ( 2. elde uygun fiyatlı monitör ayakları bulunabiliyor. ) Monitörlerinizin altına pad koyun.
2-) Monitör ayakları ve masanızı oda içinde ileri geri, sağ sol yaparak deneme yanılma yöntemi ile duyum açısından sweet spot'unuzu bulmaya çalışın.
3-) Monitörlerin arka tarafına ve tavanda başınızın üzerine gelen bölgeye 50x50'lik emici panelleri yerleştirin. ( Örneğin monitörlerin arkasına 2-3 adet , tavana 4 adet yerleştirebilirsiniz. ) Alacağınız sonuca göre gerekirse karşı ve yan duvarlara emici panel takviyesi yapın. ( Odanızın her tarafını emici panel ile doldurmanıza gerek yok. Zira çok fazla panel de duyumda başka problemler yaratabilir. ) Çalışırken penceredeki stor perde kapalı konumda bulunsun. ( Stor perdenin kumaş olduğunu varsayıyorum. )
4-) Köşelere en azından birer tane bass trap yerleştirin.
Kolay gelsin.