ülkemizde heavy metal ve türevlerinden anlayan tonmaister ve miksaj aşamalarını iyi bilen insanlara rastlamak zor. eğer grup içerisinde bunlardan çok iyi anlayan olursa bir nebze ileri gidilebiliyor. sanırım bu problemleri hiç aşamayacağız, bu yüzdende adam akıllı iyi soundlu bir progressive metal grubu çıkaramayacağız. daha önce örnekleri dinlendi ama maalesef o kayıtlarda da sorunlar barizdi.
odien band'in kayıtlarını dinledim. ben genellikle teker teker beste üzerinde durduğumdan teker teker görüşlerimi yazayım.
"alternate ending" kabaca tabirle iyi bir beste. şarkıdaki ilk vokaller ilk başta bana çok dijital metal gruplarında olan vokalleri anımsattı, bestenin yer yer duraksaması ve temiz vokallere geçilmesi hoş olmuş, en azından şarkıya hareketlilik kazandırmış. temiz vokallerin yer yer Fates Warning'in son dönemdeki vokallerini (ray alder) anımsatması da güzel. bu kötü anlamda değil kesinlikle, vokalleri, özellikle temiz vokalleri çok beğendim. ritim gitarlar gayet başarılı, birde solo gitara daha ağırlık verilse biraz daha iyi olabilir bence. kayıtlardan kaynaklanan bazı sorunları yazmıyorum, çünkü olağan birşey ama şarkı genel olarak başarılı. ne bileyim bir yunanistan'da ya da isveç'teki stüdyolarda bu işi bilen birileriyle çalışılsa süper olabilir.
"crossed out"un ilk giriş bölümü bugün avrupa progressive (neo-prog) gruplarının yeni yeni denediği tarzda olmuş. gitar melodileri çok yerinde fakat vokallerin bazı kelimeleri uzatmasında biraz sorun oluyor gibi. o taraflar düz değil de biraz daha gırtlak oyunlarıyla sergilense eminim çok daha iyi olacak. bu şarkıya birde klavye çok iyi gidebilirdi, özellikle son bölümde orta hızda bir klavye solo olabilirdi, ama bu haliyle de iyi tabii...
"after two days part II" bir şey yazmak istemiyorum, çok güzel olmuş, çok beğendim.
umarım ilerde çok daha iyi şartlarda çalışma imkanı bulursunuz ve daha da iyi kayıtlar gelir, başarılarınızın devemı dileğiyle... 😉