- Konu Sahibi Konu Sahibi
Birazcık daha diyaframdan support olabilir anlamında söyledim, mixle ilgili bir yorum yapmak istemedim çok da bildiğim bir alan değil çünkü 🙂
Selam Ömer🙂
Şu yorumu okuyunca şarkıyı dinlemeye karar verdim 🤣 Rock vokali konuşulur da ben ukalalık yapmadan durabilir miyim... I-ıh.
Falsettoların cılız duyulma nedeni falsetto olması🙂 Stilistik bir şey yani. Falsetto daha dolu veya hacimli olduğunda zaten kimilerinin "reinforced falsetto" veya "mixed voice" dediği tını oluşuyor. Hatta kimileri zaten gerçek kafa sesinin falsetto olmadığını (falsetto = false soprano demekmiş...), falsettonun içerisinde çok daha fazla "hava" olduğunu söylüyor. Bu kavramlar üzerinde de bir uzlaşma yok aslında. Eğer kişi falsetto duyurmak istediği için böyle söylüyorsa o bir tercih aslında.
Bir de, alternatif rocktaki erkek vokal anlayışı daha çok bariton tınıları üzerine kurulu olduğu için, bu tarzın müzisyenlerinin kulağında kuvvetli kafa sesi olan erkek vokal anlayışı da pek olmuyor. O tınıların uygun teknikle çok daha kuvvetli verildiği tarzları-vokalleri pek dinlemedikleri için, bahsettiğin tını kafalarında da pek canlanmıyor.
Yazın mixed voice ile ilgili olarak youtube üzerinden bir ders satın almıştım; dersi hazırlayan elemanın bütün rock kültürünün alternatif vokalleri üzerine kurulu olduğunu anlayınca, gülsem mi, ağlasam mı bilememiştim. Mark Boals, John West, Doogie White vs... gibi adamların miksi yırtıp geçen kompresli mixed voice tınılarını, veya Ronnie Romero gibi registerindeki her yerden "belt" tınısı ile inanılmaz hacimle söyleyebilen adamları muhtemelen hiç işitmemişti; adam bozulmasın diye de verdiği örneklerin çok yetersiz olduğunu söylemedim artık 🤣
arkadaş selamlar. bayadır iş yoğunluğundan giremedim. çok değerli yorumlar yapılmış. özellikle barrios sayesinde nutkum tutuldu. ne diyo abi bu adam dedim. iyi bir şey mi söyledi kötü mü bilemedim. 🤣
vokal konusunda ben hiç rock vokalistinden ders almadım. iki hocamın ilki bayan jazz vokalisti, diğeri de soprano operacıydı. garip bir karışım oldu ve nihayetinde ben sert bir parça yaptım. sonuç bu oldu.
sevgili barrios , bu konuda tavsiyelerin olursa memnuniyetle dinlemek isterim.