Aslında tam da beklediğim tepkiler geldi, ırkçılık dedim, "ama pkk?" dediniz, ırkçılık dedim "insanları öldürdüler" dediniz,
Şöyle bir baktım da ırkçılık deyince "pkk" diyen birini göremedim, buradaki herkesin de pkk nın "ırkçı"lığı kullanan terörist bir yapılanma olduğunu analiz edebilecek bir zeka seviyesinde olduğunu çok net varsayabiliyorum. Önceki sayfada baktım da batı ile doğu illerini karşılaştırmışsınız, hükümetin olduğu kadar orada yaşayan halkın da sorumluluğundadır bu. Aşiretler, rantlar, hükümetin takip etmekte güçlük çekmesi, yaptırımlarda zorlanması, kolluk kuvvetinin eksik kalması, terör ve en önemlisi de arazi şartları gibi durumlar var. Ben de doğuluyum aslen, hala 2-3 günde bir suyu akan, cep telefonunun çekmediği, evlerde tv yayınının olmadığı, telefonun kesilip durduğu bir köydenim, hangi belediye, hangi hükümet gelirse geldin bi' asfalt yol yapamadı, "şu köye gider" diye bi' tabela yapamadı köye. O kadar adam içinden bi' tanesi de çıkıp kaçak elektrik kullanalım, hükümete karşı dağa çıkalım, adam öldürelim, yol keselim vs. demedi. Ama bu savunduğun pkk lı olmayan "masum" köylüler karakol baskını sonrasında kameralar eşliğinde köylere ziyarete gidiyorlar, hani şu faturasızlar köyü. 1 tane erkek yok köyde, çocuk dahil. Kocan nerede diyorlar kadınların hepsine, bi' tanesi de cevap vermiyor, bi' tanesini de alıp sorgulayamıyorlar, bu kadar netken cevaplar. Çekip geri geliyorlar. Sonra o halk masum oluyor.
Kürtlere karşı bi' önyargım yok, çok severim insan olarak. Ama bu faturasızlar köyünde yaşayanlara karşı böyle değil maalesef. Hele ki bu tüfekliler kasabası var ya, oraya atom bombası atsan orgazm sigarası yakarım, öyle diyeyim.
Ailemde ya da içimde öyle çok bi' milliyetçilik duygusu yoktur ama vatanımı çok severim. Demişsin ya önceki sayfada "toprak toprak diyorlar saldırın demek yerine bi sebeplerini sorun neden istiyorlar" diye. Benim babamın 2 dedesi şehit olmuş, Kurtuluş Savaşı şehitlerinden. Onların "toprak toprak" diye ağladıklarını hiç sanmıyorum, bugüne kadar bir ülkeden toprak kazanan herhangi bir "asil" halkın "toprak toprak" diye "hükümet bize bakmıyor" diye ağlayarak diye toprak elde ettiğini de hiç de sanmıyorum. Şimdi gelip "toprak" diye ağlayan bir halka da oturup düşünecek değilim, ben bu toprağı ağlayarak kazanan bir neslin torunu değilim, ağlayanlara da tutup kendi köyümü veremem, oturup "acaba niye diyorlar bunu" diye düşünmek bile hakaret geliyor bana, kusura bakma. Hele ki yıllarca o kadar askeri şehit etmişken, dağlarda terör estirmişken, bi' de şimdi 10ar 15er çocuk yaptıktan, her savaştan sonra Türkiye' ye sığındıktan sonra nüfuslarını arttırıp da meclise girmeyi başardıktan sonra gelip "biz 10bin yıldır buradaydık, sizden de eski" diyen bi' halktan bahsediyoruz. Kusura bakma dostum. İnsan olan hep kardeşimiz, konu insanlık biliyorsun. Ama benim komşumun 21 yaşındaki mühendis ve nişanlı oğlunu sırf zorunlu askerliği Hakkari' ye çıktı ve o çobana denk geldi diye öldüren bi' adama oturup 1 tane nöronumu harcamam.