Online Gitar dersi hakkında

• Konuyu açan Konuyu açan reveal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Merhabalar elektro gitar için uzaktan ders almayı planlıyorum acaba eğitmene kurs ögrenci olduğumu belirterek kurs ücretinde bir miktar indirim yaptırabilir miyim sizce ayıp olur mu ?

Hocam yani ayıptır🫢 söylemesi saatine 1000 tl diyenler var elde avucda bi burs var 3000 tl cik yemesem içmesem ayda 3 ders alabiliyorum sadece 😅

Farklı yaklaşacağım. Eğitmenin eğitim verdiği kişilerin çoğunluğu, belki tümü zaten öğrenci dir. Fiyatını da ona göre belirlemiştir.

Eğitmen eğer kurumsa karışmam. Fakat bireysel çalışıyorsa, herkese aynı şekilde ve standartlarda harcadığı vakti neden indirimli olarak sunsun? Eğer o fiyata sunabiliyorsa; bunu demeyen diğerlerine neden daha yükseğe versin?

"Öğrenciyiz" lafı biraz da suistimal için kullanılmıyor mu artık? Siz öğrenci, biz de esnafız. Öğrenciye hizmet ettiğimizde elektrik faturamızda indirim yapıyorlar mı, alacağımız ekipmanda indirim yapıyorlar mı? Giderlerimiz değişiyor mu? Bunun yükünü biz mi çekmeliyiz? Ben yukarıdaki ve yaşanmış tecrübeler sebebiyle İndirim yapmıyorum / yapamam. Fakat yapana saygı duyarım.

Çok yaşıyoruz. mesela; ders saati gelmiş; öğrenci yok. Haber bile vermemiş. Arıyorsun; "- e hocam, dizimi sakatladım", "-karnım ağrıyor" vb... Bak o adam senin için hem indirim yaptı hem de sana ayırdığı saati başkalarına vermedi. Üstüne de sen haber vermediğin için o saati telafi edebilme imkanını da yok ettin...

Eğer gerçekten imkanınız yoksa elbette sorun, ancak o kişinin yukardaki gibi sizin için kendinden feragat ettiğinin farkında olun ve onun da kıymetini bilin.

Son düzenleme:
Haklısın ama indirime göre de tercih edilebilir olması bi husus değil mi zaten kabul ederse çok da etik dışı olduğu söylenemez. Öğrenciyiz lafı da belirtmek amaçlı dediğim bi şey yardımcı olmak zorunda değil tabiki bu esnafla son fiyatı konuşmak gibi bi şey nasıl ki esnaf son fiyattan verdiğinde de elektrik faturasında ya da maliyetlerinde düşüş yaşamıyosa ve buna rağmen imkan tanıyabiliyosa neden olmasın.Amacım kendimi acındırararak ucuza getirmek değil zaten başta da ayıp olur mu diye sordum.

Arkadaş 3k burs alıyormuş. Yani olaya öyle bakalım. Arkadaş ailesinden destek almıyor ya da az alıyor olabilir. Herkes paralı öğrenci olmuyor. Olumsuz yönlerde de empati kurmak lazım.

Kurs ücreti İstanbul Göktürk' te başka Bağcılar' da farklıdır. Fiyat farkı konuma ve insanların gelirlerine göre bana göre gayet indirim yapılıp artırabilir. Emin olum siz müzik öğretmeni olsanız Bağcılar' daki bir öğrenci ile Acarkent' tekine aynı fiyatı uygulamazsınız.

Dolayısı ile indirim isteyebilirsin yardımcı olur olmaz onu bilemem ama "ayıp" böyle bir şey demek değil. Toplumsal olarak bastırılmış bir mevzu "acaba konuşsam mı bana tepki verir mi?" diye düşünmek özgüvensiz bir toplum yaratır...

İndirim isteyiniz. 🙂

"Pazarlık adettendir esnaf tipi " zaten 100 TL ye satacağı ürünü 130 TL olarak belirler, Sen "-son fiyat ne olur?" Dediğinde 100 TL ye alırsın. Üstelik bu durumda "-fiş almazsak kaça olur?" modu devrede olduğu için o esnaf Kesmediği KDV için o üründen senin sırtından daha bile fazlasını kazanır. Hikayedeki dürüstlük nerede? Bu esnafın sunacağı hizmetin kalitesinden, ürününün arkasında durmasından nasıl bahsedeceğiz? Almadığın fatura nerde garantisi, yaşayacağın sorunda arkasında duracak mı ürününün?

Gerçek esnaflarda da pazarlık olmaz. Etiket fiyatı ne ise o dur. Mesela Mango da ürüne pazarlık yap, oluyor mu?

Son düzenleme:
ya babacım yanlış anlama bu dediğimide madem paran yok yada durumun az ne diye gitar öğrenicem diye para veriyorsun? türkiyede yaşamak zaten zor iki üç kuruşunuda eğitime mi vericeksin? bak gitar öğrenme demiyorum ama öğrenebileceğin bedava yada bedavaya yakın uygulamalarda gitar öğrenebilirsin.. emin ol youtubede bir çok video ile kendini ücretsiz bir şekilde belirli bir seviyeye çıkarabilirsin

Geri