Farklı yaklaşacağım. Eğitmenin eğitim verdiği kişilerin çoğunluğu, belki tümü zaten öğrenci dir. Fiyatını da ona göre belirlemiştir.
Eğitmen eğer kurumsa karışmam. Fakat bireysel çalışıyorsa, herkese aynı şekilde ve standartlarda harcadığı vakti neden indirimli olarak sunsun? Eğer o fiyata sunabiliyorsa; bunu demeyen diğerlerine neden daha yükseğe versin?
"Öğrenciyiz" lafı biraz da suistimal için kullanılmıyor mu artık? Siz öğrenci, biz de esnafız. Öğrenciye hizmet ettiğimizde elektrik faturamızda indirim yapıyorlar mı, alacağımız ekipmanda indirim yapıyorlar mı? Giderlerimiz değişiyor mu? Bunun yükünü biz mi çekmeliyiz? Ben yukarıdaki ve yaşanmış tecrübeler sebebiyle İndirim yapmıyorum / yapamam. Fakat yapana saygı duyarım.
Çok yaşıyoruz. mesela; ders saati gelmiş; öğrenci yok. Haber bile vermemiş. Arıyorsun; "- e hocam, dizimi sakatladım", "-karnım ağrıyor" vb... Bak o adam senin için hem indirim yaptı hem de sana ayırdığı saati başkalarına vermedi. Üstüne de sen haber vermediğin için o saati telafi edebilme imkanını da yok ettin...
Eğer gerçekten imkanınız yoksa elbette sorun, ancak o kişinin yukardaki gibi sizin için kendinden feragat ettiğinin farkında olun ve onun da kıymetini bilin.