orta seviye ekipman önerisi

Arkadaşlar bir süredir elektro gitar çalıyorum ve çok keyif alıyorum elimde squier affinity bir gitar ve blackstar id core 10 v3 marka amfi var. Son zamanlarda istediğim tonları alamamaya başladım. İnsanlar çok değişik ve güzel tonlar alıyor. Tabi ki benim de acemiliğimden ton yazmak konusunda pek iyi değilim. elimde de bir miktar para birikti ve ekipmanları güncellemeye karar verdim . Amacım fenderin sıcak clean funk tonlarını almak. Bu yüzden fender mexico ya da player strat almayı düşünüyorum. Yanına da nux mg-30 almayı düşünüyorum. amacım kaliteyi ve ton yelpazesini arttırmak. sizce iyi bir tercih midir ? yada daha iyi önerileriniz var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Şu anki gitarım:

Ne süredir çalıyorsunuz?

Afiniz yapmak istediğiniz şey için fazlası ile yeterli. Tonun %80 i sizin çalım yetkinliğiniz / kabiliyetinizdir.
Seviyeniz yeterli değilse daha iyi ekipman ile daha iyi ses çıkaramazsınız. Çalamadığınız şeyin tonu da olmaz.

Ne süredir çalıyorsunuz?

Afiniz yapmak istediğiniz şey için fazlası ile yeterli. Tonun %80 i sizin çalım yetkinliğiniz / kabiliyetinizdir.
Seviyeniz yeterli değilse daha iyi ekipman ile daha iyi ses çıkaramazsınız. Çalamadığınız şeyin tonu da olmaz.
Aslında başlangıçta hoparlörü kullanırım diye amfi tercih etmiştim ama zaman geçtikçe her zaman kulaklıkla çaldığımı fark ettim. Aşşağıya çaldığım bir kaç parçayı koydum. adamların tonu çok iyi ve benim amfimdeki 2 clean kanalı ile yaklaşmak çok zor. Aslında ton yazmaktan çok gitar çalışıyorum ve ton yazma işeri sıkıcı geliyor bu yüzden işleri kolaylaştırmak için prosesör almak istedim. Parçaları çalma konusunda sıkıntım yok zaten çok uzun sürede akıcı çalabiliyorum.

Buradaki hocalarımız benden daha iyi cevap vereceklerdir.
Bence bu clip'lerde compressor var. (Attack'ların şiddetinden dolayı)
Mesela Boss CS3 gibi bir pedal + yüksek çıkışı olan magnetikler + Güzel clean tonları olan bir anfi belki bu sesi verebilir.
Ama diğer yandanda sanki Fuzz ve hatta Synth duyuyorum gibi ?
Genel olarak şunada bir bakın derim.

Mexico daha iyidir ama Player de yumoş yumoş tatlı bir gitardır. Hangisini uyguna bulursanız yapıştırın gitsin.
Kayıtlarda compressor var, overdubbing var, eq var, var da var. Sinyali işlemeniz gerek fazlaca.
Nux MG 30 berbattır uzak durun.

Mexico daha iyidir ama Player de yumoş yumoş tatlı bir gitardır. Hangisini uyguna bulursanız yapıştırın gitsin.
Kayıtlarda compressor var, overdubbing var, eq var, var da var. Sinyali işlemeniz gerek fazlaca.
Nux MG 30 berbattır uzak durun.
internette çokça sevildiğini gördüm neden öyle dediniz ki? 10-15k fiyat bandında gitara efekt eklemek için siz ne önerirsiniz?

Ben de fikrimi yazayım. Ton işi biraz kişiseldir ama Nux'un arayüzü biraz sıkıntılı bence de. İşyerinden arkadaşım MG30 kullanıyor, ben Mooer Ge200 kullanıyorum. İkisi de mütevazi bütçe prosesörleri. Öyle aman aman farkları yok bence. Ama high gain lead tonlarda nux'un tonları inanılmaz yapay bir hale geliyor. Hislerimi anlatmam gerekirse aroması bitmiş ciklet gibi oluyor, çiğnemeye devam etmek istemiyorsun. Bu yüzden arkadaşım geçen ay Headrush aldı. Ben mooer kullanmaya devam ediyorum. Zaten prosesörü çok az açıyorum. Evde hem çalarken hem kayıtta istediklerimin %90'ını Neural DSP ile alabiliyorum. İleride bir alet alırsam yalnızca Quad Cortex olur. Bütçe arttırma yoluna giderseniz ya da ikinci el düşünürseniz Line 6 markasını gönül rahatlığıyla tercih edin bence. Bu konuda lider marka benim görüşüme göre.

Strat konusunda da ben USA Strat almadan önce hem Affinity hem de MIM Strat kullandım. Bu gitarlar iyi gitarlar bence. İleride kafanıza göre tarzınıza göre manyetik modifiyesi yaparak veya Luthier'e 3-5 burgu, köprü ya da sap modifikasyonu yaptırarak çok uzun seneler çalınabilir. Player serisini de çaldım genel kanı olan "Player bozmuş aga" tespitine katılmıyorum. Bence Player serisindeki Alnico 5 manyetikler oldukça güzel. Amerikan işçilik beklememek lazım ama ben sap işçiliğini hiç fena bulmuyorum. Gayet güzel gitarlar.

Son düzenleme:
Tekrar söyleyeyim; Herhangi bir clean amfi yeterli, elinizdeki amfi bunlar için fazla bile. Sorun sizin çalım kabiliyetiniz. Eksikliği tonda / amfide / gitarda aramanıza gerek yok. Boşa masraf yaparsınız.

gitarını değişmeden üzerine kristal parlaklığında bi manyetik fender tex-mex veya texas special gibi bir şey takarsın bide güzel bi lambalı amfi tadından yenmez. illaki gitar istiyorsan ash gövdeli ve maple sap daha uygun olur istedigin tonlar için. Playeride tavsiye etmem telecasteri güzel fakat stratı çöp

Geri