İnceleme Özel yapım penalar

Selamlar,

Birkaç gün önce knc ve timber tones üzerine açtığım inceleme başlığında hufschmid ve bhl guitar technologies’den de birkaç pena beklediğimi söylemiştim. Nihayet cuma günü hufschmid’ler elime ulaştı, iş yoğunluğundan buraya atmaya vakit bulamadım. Diğer başlığı düzenleyemediğim için konuyu yeni bir başlık altında devam ettirmek istedim. Böylece sadece benim değil, isteyen herkesin kullandığı farklı marka/model ve materyalden üretilmiş özel yapım penaları üzerine deneyimini dilediği şekilde paylaşabileceği bir topağa dönüşebilir konu.

İlk başlığı merak eden olursa; İnceleme - Knc Picks ve Timber Tones

Hufschmid görselleri ile devam edelim;

Mega Jazz XL Jumbo 5mm

D08B7265-9978-41A9-A3AA-2E94009D3A10.webp


Regular Drop 10mm (green fluo high gloss)

4F3212AA-68A0-4B69-A30D-FCB65B99EB07.webp


Attack Shape 5mm

AE4635A9-6AAD-4672-8443-3DD8197872D4.webp


Anvil XL “Hufglow” 10mm

81EE7EC8-69DA-437E-B14B-07DF383B9EB0.webp


Anvil XL Gece modu 🙂

FD55F850-BA7F-4724-93F1-82CCAE805927.webp


Aile tablosu;

1FF76A52-14AE-44FE-8375-9326711E5A66.webp


Penaların üretim kalitesine ve çalım özelliklerine gelirsek;

Öncelikle Patrick Hufschimd’in hem gitar hem de “plectrum” üzerine ne derece yetenekli bir lüthier ve sanatçı olduğunu mutlaka incelemenizi öneririm. 20 yılı aşkın bir deneyime sahip bu abimiz bütün üretimlerini İsviçre, Aigle’de depodan bozma eski bir atölyede tamamen elleriyle gerçekleştiriyor. Ortamın görsellerini instagram sayfasında bol bol görebilirsiniz. Üretim aşamasında tek başına olmasından sebeptir ki fiyatları evlat acısı cinsiden. Fakat böyle bir işçilik için bunu uzun uzadıya tartışmak gereksiz olur. Diğer ülkelerle aramızdaki alım gücü ve gelir eşitsizliği neticesinde çoğumuzda “bir penaya bu kadar verilir mi” duygusu oluşuyor fakat evet, imkanınız el veriyorsa bu rakamlar en azından tek seferlik gözden çıkarılabilir.

Penalara döneyim; malum, hufschmid penaları Patrick Hufschmid’in başta artrit olmak üzere çeşitli kas ve eklem rahatsızlıklarından muzdarip kişiler için tasarladığı dev boyutlarda ve “huftron” gibi aşırı dayanıklı materyallerden üretilmesi ile ünlü. Ben ise ilk başta yine çeşitli işlemlerden geçirip standart formundan çok daha dayanıklı bir hale getirerek ürettiği “akrilik” modelleri tercih ettim. Hem malzemenin tepkisini az çok bildiğimden, hem de olumlu yorumlardan yola çıkarak 4 farklı biçim ve boyut pena tercih ettim.

5mm’lik mega jazz xl jumbo daha ilk dakikalarda favorim oldu, mükemmel bir tuşe cevabı var ve hakimiyeti çok kolay. “Brushed” versiyonu muhtemelen daha da kontrollü bir tutuşa sahiptir. Diğerlerine göre küçük gibi dursa da (ki bana göre bu da dev gibi) boyutundan beklenmeyecek bir rahatlıkla adeta akıyor tellerden. Fakat seri üretim akrilik penalardaki gibi (misal jim dunlop stubby) rahatsız edici bir kayıp gitme hissi değil bu, aralarında gerçekten densite ve dayanıklılık farkı var.

Aynı kalınlıktaki attack shape ise belli partisyonlar hariç kontrolü benim için oldukça zor bir pena. Anvil xl ile aynı boyuttalar, sadece kalınlıkları ve haliyle kenar kesimleri farklı. Boyutu neticesinde bolca volümlü bir cevabı var. Çalım hissiyatı, teller üzerinde akışı mega jazz ile aynı fakat tutuş biçiminizi hayli yamultuyor. Bu kadar büyük olmasına benim için gerek yok.

Şeffaf yapılı regular drop ise içlerindeki en ufak boyutlu pena. Merkezinde 10mm kalınlıkta fakat uca ve sırta doğru eğim alarak inceliyor. Bu sayede tutuşu kolaylaşmış, “gloss finish” olmasına rağmen kontrol etmesi de zor değil. Kenarları ise düz kesimli. Bu sayede telleri hafifçe tutuyor, tuşe cevabı biraz daha keskinleşmiş fakat volüm bir tık düşmüş. Penanın tel üzerinde yağ gibi kaymasını ve duyumun fazlaca “resonant” olmasını sevmeyenler için daha makul bir seçim diyebilirim.

Son olarak anvil xl’den de bahsedeyim; bu bir pena ise ben de abajurum, faks makinesiyim. 🙂 Sırttan uca 42mm uzunluğunda, tutuş yüzeyi genişliği yaklaşık 37mm ve kalınlığı tam 10mm!! Şahsen tanısı konmuş bir artrit hastası değilim, fakat hem yaptığım iş sebebiyle hem de geçmiş spor zedelenmeleri neticesinde sağ kol eklemlerimde son yıllarda şiddetli ağrılar duymaya başladım. Özellikle alternate picking esnasında fazla yüklendiğimde, bir partisyonu alıştığım metronomun üzerine çıkarak çalmayı denediğimde oldukça can sıkıcı bir hale geliyordu bu durum. Zaten bu boyutlardaki penaları merak edişim de böyle başladı. Gerçekten ölçülerinden beklenmeyecek bir rahatlıkla çalınabiliyor, belki alışması birkaç gün sürebilir fakat sadece keyfine takılması bile gayet eğlenceli. “Glow in the dark” özelliği ise ayrı bir olay. Bir sonraki siparişimde bu boyutlarda bir pena düşünür müyüm? Pek sanmam. Biçim olarak mega jazz ve 5mm kalınlık beni mest etti de arttı. Anvil xl ise muhteşem bir koleksiyon parçası olarak yerini aldı.

Bhl’ler de gelsin videolara başlayacağım.

Şimdilik fotoşipşaklar idare etsin.
 
Son düzenleme:
3 haftalık bir bekleyişin ardından nihayet bhl’ler de bugün ulaştı.

Önce “nudes” ;

Antagonist PPSU 5,5mm

08CA4F0A-3A40-4403-BB0A-F05CFA4C09AF.webp


Assailant XL UHMWPE 3,5mm

F7D43157-C112-4F53-9B84-47D5315B2A55.webp


Şimdilik mini BHL ailesi;

2088AD3B-4AC9-49C2-809F-1FB8BAE6590A.webp


Gelelim nedir ne değildirine;

Bhl yada uzun adıyla “bhl guitar technologies” yine hufschmid gibi tek başına bir takım işlere girişmiş Brock Little isimli bir abimizin firması. Ne yapıyorsa Hong Kong - Çin’de yapıyor. Polietilen, polisülfon, ultem ve torlon olmak üzere oldukça dayanıklı çeşitli plastik türevlerinden ürettiği penaları ve oldukça ergonomik tasarımlı kesimleriyle özel yapım pena serüvenimde en çok merak ettiğim markalardan biriydi kendisi. İnstagram ve facebook sayfalarını bir kurcalamanızı öneririm. Aşırı büyük ve radikal tasarımlı penalar size gelmiyorsa, daha ılık, bilindik sularda yüzeyim diyorsanız bu abinin işleri tam sizlik.

Fazla uzatmadan penalara geçeyim;

Assailant XL’in ölçüleri sırttan uca 29.5mm, tutuş yüzeyi genişliği 25.5mm ve kalınlığı 3.5mm. Gayet alışıldık boyutlarda olduğunu söyleyebilirim, örnekleyecek olursam neredeyse d’addario black ice’lar ile aynı boyutta. Her iki tarafı da “Brushed” bir yüzeye sahip ve bu özelliği oldukça kontrollü bir tutuş sağlıyor. Polietilen’den üretilmiş olması sürtünmeye karşı dayanıklılığı bakımından akılda pek soru işareti bırakmıyor. Tel üzerinde enteresan bir kayganlığı var, siz istemedikçe deli gibi akıp gitmiyor. Bu sayede yüksek hızlarda kontrol ve artikülasyon kaybına uğramıyor.

Öte yandan uhmwpe aşırı yüksek volümlü bir materyal değil, çoğunlukta tuşe cevabına göre duyum şekilleniyor fakat genel olarak ben amiyane tabiriyle daha bir abanarak çalmak zorunda kalıyorum bu pena ile. Sorun eder miyim? Hiç de bile. Her türlü seri üretim delrin, ultex, duralin ve benzeri malzemelerden daha rahat ve dayanıklı. Fakat uzun vadede akrilik ve polisülfon’u tercih ederim. Ben penada “clicking sound” hadisesini seviyorum, assailant xl ise benim tercihime göre daha “uslu” tınlıyor. Haricinde gayet başarılı, genel olarak da malzemenin seveni sevmeyeniden daha bol.

Antagonist’e övgüler;

Polisülfon daha önce hiç denemediğim fakat sık duyduğum bir materyaldi. Aşırı dayanıklı, sert tuşeli ve cam gibi tınlayan bi malzeme bu. Haliyle antagonist daha ilk dakikada 90’a taktı diyebilirim. Assailant xl ile aynı biçim, yüzey ve tutuş özelliklerine sahip. Sadece ölçüler bir derece büyüyor; sırttan uca 31mm, tutuş yüzeyi genişliği 26mm ve kalınlığı 5.5mm. Boyutları arasında pek fark yok gibiyse de kalınlık bakımından antagonist muhteşem bir orana sahip. Hufschmid mega jazz xl jumbo ile neredeyse aynı kalınlıkta ve sanırım bu benim ideal tercihim oldu. Ergonomisi ve kontrolü muazzam, boyutundan beklenmeyecek kadar da cazgır kendisi.

Polisülfon gerçekten de pırıl pırıl ve yüksek volümlü bir materyalmiş, bu kadarını beklemiyordum. Özellikle poliritmik partisyonlarda palm mute kullanırken anlık olarak tuşemi dürüp yükseltiyorum ve standart penalarla istediğim vurguyu bir türlü veremiyordum. Nihayet önce akrilik ile, şimdi de polisülfon ile çok daha anlaşılır bir şekilde ne yaptığımı yada yaptığımı sandığımı duyuyorum. Elime aldığımdan itibaren 5. dakikada tuşemi daha kontrollü kullanabilir hale geldim.

Markanın megalodon ve claymore olmak üzere ilgimi çeken daha da iri kıyım iki modeli ve malzeme olarak da torlon, ultem ve u-glass isimli birkaç materyali daha mevcut. Torlon en pahalı materyal bu arada, fakat daha ilk denemede doğrudan 50+ euro bayılmayı gözüm yemedi. Haliyle bunlar da gelecek maceraların konusu olsun.

Şimdilik;

Murat out.
 
Son düzenleme:
Selam,

İkinci parti BHL penalar (megalodon ve claymore) ne yazık ki geçen hafta sebepsiz yere UKİM’e takılmıştı, bugün ise 40 tl gibi abuk sabuk bir vergi kesildiğini gördüm. Neyse dedim, en azından gelir artık fakat henüz UKİM’den çıkamadı. Haliyle beklemeye devam. 30 gramlık zarftan bile haraç kesmeye muhtaç düşmüş devletimize aman ki zeval gelmeye.

Iron Age (helios-3 ve minerva) ve Winspear (muhtelif sayıda shiv örneği) siparişlerini henüz vermiştim, muhtemelen bunlar da ulaştıktan sonra bir süre ara vereceğim bu maceraya. Çünkü malum, ekonomimiz çok ama çok harika. Araştırdıkça zibilyon farklı firma, model ve malzeme gördüm, bir noktada dipsiz kuyuya dönüştü olay. Elinde piposuyla gezen kıl koleksiyoner kafasına girmek istemiyorum, yine de arada çok beğendiğim bir tasarım/malzeme kombinasyonu olursa belki numunelik indirebilirim.

Habire video deyip duruyorum fakat bir hamle gelmiyor, farkındayım. Yorgunluktan fırsat bulamıyorum bu ara. Kayıtlar bile bir süredir askıda kaldı.

Neyse.
 
Bu "gitarını göster" "amfini göster" vs başlıklarından sonra "Penanı göster ey türkrock'çılar" gibi bir başlık açılsa fena olmaz...
 
10 günlük anlamsız bir bekleyişin ardından bugün nihayet ulaştı BHL’ler;

5C8ABDCF-963E-4253-A35E-FF3582A44A05.webp


Megalodon U-glass

3C028E9D-0819-4712-8CD0-977FDC925F64.webp


Claymore Ultem

E7407EB3-6C3D-4267-99CE-A5A73E872FD1.webp


Bu bir aile meselesi;

C7917440-0AB1-42A2-A5BF-61825C399BE9.webp


Evet, UKİM sağ olsun bu sefer sağlam kanırttı. Gereksiz yere beklediğim zamanın, haksız yere ödediğim 48TL’lik verginin ve paketi teslim alırken penalardan birinin zarftan dalak böbrek sarkmakta oluşunun açıklamasını kimse yapamaz muhtemelen, ki ben de aslen merak etmiyorum. Sonuçta böyle bir ülkeyiz; dirseğinin ucuyla iş yapmak, saygısızlık, hasetlik ve ucuz üç kağıtçılık mottosu bu toprakların.

NEYSE.

Megalodon U-glass malzeme ve duyum karakteristiği bakımından polisülfon antagonist’e çok yakın. Zaten biçim olarak da aynı tasarımdan geliyorlar, sadece megalodon ölçüleri itibarıyla daha bir etli butlu. Sırttan uca 35mm, tutuş yüzeyi genişliği 29mm ve kalınlığı 5.5mm. Duyumu gayet dengeli ve volümlü. Ultem ve polisülfondan farklı olaraksa minimal ölçüde tellere tutunuyor, çok daha kontrollü diyebilirim. Duyum bakımından en çok hangisini sevdiğimi belirleyemedim henüz, malum assailant xl’in başta pek benlik olmadığını düşünsem de alıştıkça daha çok beğendim. Fakat boyut, kalınlık ve tutuş olarak megalodon bhl penalar içinde tartışmasız favorim oldu. Muhtemelen ilerleyen dönemlerde bhl’den pena alacak olduğumda doğrudan megalodon’u yada yakın ölçülerde bir modeli seçerim.

Claymore ise markanın en meşhur tasarımı, zaten bhl’i bulmama sebep olan model de buydu. Ultem’i malzeme olarak bildiğimden değişik bir beklentim olmadı. İçlerindeki en hızlı malzeme bu diyeyim. Boyutları ve tasarımı da diğer modellerden bariz farklı. Sırttan uca 38mm, tutuş yüzeyi genişliği 34mm ve kalınlığı 7mm. Tutuşu triangle olarak bildiğimiz penaları andırıyor, epey geniş bir yüzeyi var ve çalması çok rahat. Henüz alışamadığım için ucu arada gövdeye deyiyor fakat dehşet hızlı ve oldukça versatil bir pena bu. Muhtemelen ağırlıklı shred asılan arkadaşlarımız delirir kendisine. Ritim için ise biraz göreceli, herkese gelmeyebilir. Ben detaylı partisyonlarda inanılmaz rahatlıyorum bu boyuttaki penalar ile. Bu kadar yıl boşuna işkence etmişim kendime.

İleride de bhl’den mutlaka çeşitli penalar alırım. Daha şimdiden yeni tasarladığı ve henüz isimlendirmediği bir modele vuruldum. Hufschmid sanat ise bhl de bilim diyeyim. İşçilik ve tasarım bakımından hiçbir eksiği olduğunu düşünmemekle birlikte fiyat bazında da çok daha makul. Denemeden “gereksiz” demeyin, mutlaka tavsiye ederim.

Iron Age ve Winspear siparişleri gelene kadar şimdilik;

Murat out.
 
Selam,

Bu sabah ilk iron age siparişim hiçbir vergiye yada ekstra işleme takılmadan elime ulaştı.

Nudes!

Gündüz gözüyle;

125530


Gece modu;

125531


Helios-3 green glow;

125532


Helios-3 blue glow;

125533


Minerva;

125534


Paketten çıkan birkaç bonus sürpriz;

125535


Gelelim iron age’e ve penalara;

Özel yapım pena bağımlılığımın başladığı ilk dönemde keşfettiğim markalardan biriydi iron age. Şimdiye kadar örneklerini paylaştığım diğer tüm markalar gibi iron age de tek bir kişinin emeği ve özverisi üzerine kurulu, ve tabi ki bedel konusunda bu tekilliği hissediyorsunuz. Tahriş edici olsa da değiyor mu, değiyor. Neyse. Alexis Rodea hayat macerasına bir süre ordu görevinde bulunmayı da ekledikten sonra evine, Texas El Paso’ya dönüp kaldığı yerden düş kurmaya ve bunlardan bir gelir sağlamaya inanmış müzik ve ekipman aşığı basit bir hayalperest aslında.

El işçiliği Patrick Hufschmid yada Brock Henry Little’dan aşağı kalmayan bu abimiz arada kemik, boynuz ve mineral taşı gibi egzotik materyaller de sunuyor. Imperial ve ragnarok gibi serilerde farklı renklerde özel üretimler, boyutları müsait modellerde penanın bir yüzüne lazer işleme ile isterseniz çokoprens bile yazdırabilme seçeneği sunuyor. Limited kategorisinde UHMWPE maddesinden ürettiği görece daha iri kıyım modelleri goliath ve onun biraz daha semirmişi megalith’i ise bir süre üretmeyeceğini geçenlerde duyurmuştu. Haliyle megalith’in stoktaki son adedi “mayış” yatmadan tükenirse üzecek bünyemi. Yukarıda gördüğünüz helios-3 ve minerva modelleri de aslında limited kategorisinde. Fakat yıl içinde birkaç tur üretiyor bu modelleri.

2015 yılında hayata geçirdiği iron age markası ile kısa sürede alanında sağlam yer yapan bu kardeşimiz konunun müptelası zatların cüzdanlarına kabus salarken yüreklerini yakmayı da ihmal etmiyor. Daha detaylı kurcalayın derim; Guitar Picks

Penalar malzeme olarak akrilik benzeri tutuş ve duyum niteliklerine sahip. Tam malzeme bilgisi sitesinde de mevcut değil. Açıkçası ben çok da merak etmedim. Bu sebeple uzun uzun şöyle tınlıyor böyle hissettiriyor diye anlatmayacağım. Fakat iki modrl arasında boyut farkı var;

Helios-3 sırttan uca 28”lik bir uzunluğa, 26,5”lik bir tutuş yüzeyine ve 3,5mm’lik bir kalınlığa sahip. Minerva ise sırttan uca 30” uzunluğunda, tutuş yüzeyi genişliği 26” ve kalınlığı da ortalama 3mm. Her iki model de uca doğru gittikçe inceliyor. Uç tasarımları bakımındansa ben minerva’yı daha başarılı buldum. Helios-3 ise yuvarlak hatları ve makul ölçüleri sebebiyle bir tık daha kontrollü. Son olarak da tabi ki penaların esas olayı gece parlama özellikleri. Yeşil ve mavi helios-3 gayet başarılı, fakat cevher bu anlamda minerva’dan çıktı. Dahs önce hiç lila/mor parıldayan bir pena görmemiştim, çocuk gibi oynuyorum geldiğinden beri.

Sırada winspear var, şimdilik adios.
 
Winspear siparişi bugün elime ulaştı.

Shiv Bundle;

8E3E895E-7089-41BB-9F7A-EAFCE819B8A9.webp


10 adet 2-1mm özel kesim Amber Standard

D151AFCB-0B89-4285-95BC-5064AF0DBF78.webp


Shiv serisi penalar bhl ve iron age’in makul boyutlu modelleri gibi daha ayağı yere basan ölçülerde. Tam olarak daddario black ice ile aynı boyuta sahip, sadece uç kesimi biraz daha sivrice. Shiv bundle serisi uhmwpe, high grade uhmwpe, ultem, u-glass, ertalyte ve graphite olmak üzere 6 farklı termoplastik çeşidinden üretilmiş penadan oluşuyor.

Her biri sırttan uca 29mm uzunluğa, 25mm’lik bir tutuş yüzeyi genişliğine ve 4mm kalınlığa sahip.

Uhwmpe (sağdaki beyaz) ve high grade uhwmpe (kırmızı) arasında çok bariz bir fark yok. Kırmızı olan biraz daha parlak tınlıyor, ve tel üzerinde bir nebze daha sert bir tutuş hissi var. Diğeri ise uhmwpe’nin alışılagelmiş duyumuna sahip; düşük volümlü ve sıcak. Yine de tuşeyi artırarak “attack” cevabını yükseltmek mümkün. 6 model içinde sürtünmeye karşı en dayanıklı olanlar da yine bu ikisi.

Ultem (alttaki şeffaf) ise u-glass (sol üst) ile benzer niteliklere sahip. Her ikisinin de parlak ve canlı bir duyumu var. U-glass doğrudan kayıp giderken ultem telleri biraz tutuyor. Benim tercihim u-glass fakat kontrol müptelaları muhtemelen ultem’i seçecektir. Ayrıca malzemeler arasınaki densite farkından ötürü ultem biraz daha dayanıklı ve uç formunu daha uzun süre koruyacak gibi hissettiriyor.

Ertalyte (sol alttaki beyaz) ise ilk defa karşılaştığım bir malzeme. Garip bir şekilde kemikten daha kemik tınlıyor. Aşınma ve tuşe cevabı dinamikleri de aynı şekilde doğrudan kemik ile aynı. Gayet parlak ve keskin bir duyumu var. U-glass ve delrin ile birlikte favori mayeryallerim arasına girecek muhtemelen.

Son olarak graphite de (siyah) yine ilk defa denediğim bir plastik türüydü, muhtemelen de ilk ve son olarak kalacak. Kalın sarımlı tellerde toz şeklinde döküntü yaptığı zaten sitesinde bir uyarı olarak yazıyor. Yazmayan ise her tarafı; elimi parmaklarımı, telleri ve diğer tüm penaları boyaması oldu. Üzerimdeki t-shirt bile kara kara parmak izi olunca attım kenara. Gitarın cilasından da zar zor temizleniyor artık nasıl bir meretse. Duyum ve çalım karakteristiği aynen mineral taş penalar gibi. Keskin köşeli ve neredeyse cam parlaklığında. Aslında malzemeyi beğendim, fakat sağı solu boyamasında şu anda hiç yokum.

Amber standard (ultem) penalardan ise gündelik kullanım amacıyla 10 adet olmak üzere 2-1mm kalınlığında sipariş vermiştim. Muhtemelen tükettikçe de alırım diyordum fakat Tom abimiz anladığım kadarıyla gönderi formatı ve takibi konusunda gerekli bilgilendirmeyi baştan yapmaya pek gerek duymuyor. Keza paketi takipli göndermediğini ancak 3. mailimden sonra açıklamaya uygun gördü sağ olsun. Ayrıca pre-order yöntemiyle ve haliyle ancak belirli tarihler arasında üretim/satış yapan bu kamil taahhüt ettiği tarihten tam bir ay geç kalmasına rağmen en ufak bilgilendirme yapmaya da hayli üşeniyor.

Maliyet sebebiyle takipli kargo kullanmadığını ancak ben tırmaladıktan sonra dile getirmeye zahmet ettiğinde sitesinde bu durum hakkında bir açıklama bulunması gerektiğini, normal mektup gönderisi yapacağını bilseydim siparişi verirken baştan ücreti neyse takipli kargo tercih etmek isteyeceğimi söylediğimde gayet umursamaz bir tavırla geçiştirdi, daha da kasmadım. Haliyle kim olursa olsun, ne kadar kaliteli iş çıkarırsa çıkarsın bu dandik tutumu sebebiyle bir daha bulaşmayı düşünmüyorum.
 
Selam forum,

Knc custom shop penalar bir süredir elimdeydi fakat işten güçten vakit bulamadım yazmaya. Bu arada timber tones ve iron age’den de yeni gelenler olacak yakında.

Neyse,

B997EDFC-5FA6-45CF-9720-EDCAA051EC3A.webp


79027AF6-766B-4634-A928-C749507E882A.webp


8F46EDDC-9693-45AB-8B00-C7E7C4578311.webp


Knc picks’den daha önce de bahsetmiştim, yerli bir marka olmasından ötürü ayrı bir sempatiyle desteklediğimi de belirtmiştim. Belki buradan da merak edip bendekilerden farklı penalardan alan olmuştur, keşke onlar da yazsa çizse. Uzatmadan bu custom shop serisine geçeyim; görebileceğiniz üzere gayet başarılı bir paket/kutu halinde geliyor bu penalar. Benim aldığım set biri kemik üçü boynuz olmak üzere toplam 4 pena ve bir ahşap pena kutusundan oluşuyor. Penalar bir yana, kutunun kendisi bile tek başına çok başarılı.

Yine penalara dönelim, kemik artık neredeyse değişmez bir şekilde organik malzemeler arasındaki favorim oldu. Timber tones ve standard knc penalar gibi bu da oldukça belirgin bir karakteristiğe sahip. Attack ve artikülasyon mükemmel. Tuşe ve tutuş gayet kontrollü.

Boynuz ise densite bakımından kemikten görece daha az yoğunluğa sahip. Haliyle bu durum duyuma ve çalıma da yansıyor. Kıyaslarsam; kemik daha volümlü, keskin ve parlak. Boynuz ise daha yumuşak bir karaktere sahip. Clean partisyonlar, düşük drive’lı solo veya ritim bölümleri için tercih edilebilir.

Boyutları bakımından aralarında bazı farklılılar mevcut ki biçimlendirme aşamasında cnc kullanılmıyor oluşu bunun muhtemel sebebidir. Israrla istenirse her birini kumpasla ölçer yazarım fakat ortalama itibariyle 3.5/4mm kalınlığa sahipler. Kenar kesimleri ve şekillendirme tamamen el işçiliği ile yapılıyor. Bu sebeple özel yapım penalarda alıştığım/tercih ettiğim aşırı keskin kenar veya sivri uç tasarımları bunlarda mevcut değil.

Şöyle diyeyim, bana göre daha sade ve doğal bir işçiliğe sahipler ve kullanılan malzemelerin organik oluşuyla bu durum daha bir anlamlı hale geliyor. Olayın bu bölümünün tamamen kişisel tercihlere dayalı olması sebebiyle “illa jilet gibi olacak yoksa çalamam” gibi bir saplantınız yoksa bu penalar da işinizi gayet görecektir. Sadece elinde tutup incelemesi bile çok keyifli, tekrar ellere sağlık.
 
Selamlar,
Murat bu başlığı nasıl kaçırdıysam gece gece okudum ve biraz da gazla öncelikle BHL Guitars penalarından sipariş ettim. Neredeyse her modelden 1 adet aldım ama sanırım 2 3 haftayı bulacak elime ulaşması. Sonrasında ise Winspear'dan sipariş verdim. Ama nedendir ki tam aradığım boyutlar sold out olduğu için farklı boyutlardan sipariş verdim. Bakalım memnun kalacak mıyım...
Bununla birlikte Iron Age ve Hufschimd'de almak istiyordum çook uzun süredir. Ama yaklaşık 8 9 yıldır bıkmaz/usanmaz bir Jim Dunlop Stubby 3.0mm (küçük olanlardan) kullanan birisi olarak, boyutlarının büyük olması hep aklımda soru işaretiydi o sebeple geri durdum. Ama tam sipariş vereyim derken Iron Age için Helios serisi SOLD OUT görünüyor. Hufschimd için ise sık sorulan sorularda ödeme kısmında şuan için Paypall bulunuyor sadece ki sen bu durumu nasıl hallettin ya da ödeme kısmında yine kredi kartları sorunsuz işlem görüyor mu?

Daha önceden KNC Picks, Purus, Chicken Picks, Rombo Picks gibi markaları denemiştim. Bu gelecek olan siparişlerle birlikte toplu bir foto ve inceleme yazısı yazmaya çalışacağım.

Başlık ve incelemelerin için teşekkürler...
Bir ara sendeki penaları denemek istiyorum ki artık Ankara'da denk geliriz gibi =)
 
Selamlar,
Murat bu başlığı nasıl kaçırdıysam gece gece okudum ve biraz da gazla öncelikle BHL Guitars penalarından sipariş ettim. Neredeyse her modelden 1 adet aldım ama sanırım 2 3 haftayı bulacak elime ulaşması. Sonrasında ise Winspear'dan sipariş verdim. Ama nedendir ki tam aradığım boyutlar sold out olduğu için farklı boyutlardan sipariş verdim. Bakalım memnun kalacak mıyım...
Bununla birlikte Iron Age ve Hufschimd'de almak istiyordum çook uzun süredir. Ama yaklaşık 8 9 yıldır bıkmaz/usanmaz bir Jim Dunlop Stubby 3.0mm (küçük olanlardan) kullanan birisi olarak, boyutlarının büyük olması hep aklımda soru işaretiydi o sebeple geri durdum. Ama tam sipariş vereyim derken Iron Age için Helios serisi SOLD OUT görünüyor. Hufschimd için ise sık sorulan sorularda ödeme kısmında şuan için Paypall bulunuyor sadece ki sen bu durumu nasıl hallettin ya da ödeme kısmında yine kredi kartları sorunsuz işlem görüyor mu?

Daha önceden KNC Picks, Purus, Chicken Picks, Rombo Picks gibi markaları denemiştim. Bu gelecek olan siparişlerle birlikte toplu bir foto ve inceleme yazısı yazmaya çalışacağım.

Başlık ve incelemelerin için teşekkürler...
Bir ara sendeki penaları denemek istiyorum ki artık Ankara'da denk geliriz gibi =)

Hufschmid için acele etme, boyutları gerçekten fantastik derecede büyük ve bazı modeller işlevsellikten uzak. Denediğim bütün marka/modeller için söylüyorum; 5mm - 7mm üzerinde bir kalınlığa çıktığında hiçbiri tam olarak kullanışlı değil. Sadece bazı partisyonlarda olağan penalara göre daha rahat, volümlü ve akıcı. Fakat haricinde “ölene kadar bununla çalarım” diyemiyorum hiçbiri için.

Iron age ise helios, minerva ve goliath/megalith serilerini dönem dönem üretiyor. Helios bildiğin küçük jazzIII boyutunda ve pek bir numarası yok, bir fikir vermesi açısından öncelikli tavsiyen minerva, imperator veya goliath olur. Minerva ernie ball prodigy sharp 2mm ile neredeyse aynı hissiyata sahip ki şu anda kayıtlarda en sık imdadıma yetişen pena bu prodigy’ler. Goliath ise dev penalar kategorisinde en rahat çalabildiklerimden biri hala.

Senin penalar gelsin, hangi model/malzeme tercih ettin tekrar konuşalım. Şimdiden güle güle çal hepsini.

Bu arada, ödeme konusunda ben hiç sorun yaşamanıştım, doğrudan kredi kartı ile aldım her markadan. Paypal malum hiçbir yerde kullanamıyoruz TR sınırlarında.
 
Minerva ernie ball prodigy sharp 2mm ile neredeyse aynı hissiyata sahip ki şu anda kayıtlarda en sık imdadıma yetişen pena bu prodigy’ler.

Ernie ball prodigy 2mm multi-pack almıştım geçenlerde. Oradaki boyutlar içerisinde yine Jazz III boyutu ile yanı olan modeli inanılmaz beğenmiştim ve kaybedene kadar en sık kullandığım model olmuştu. Sharp ise sivri ucundan dolayı hiç rahat edemedim. Sipariş verdiğim penalar içinde özellikle Winspear'larda 3 4 adet Sharp modeli ile aynı kesimlere ait pena sipariş ettim. Umarım prodigy de olduğu gibi rahatsız etmezler.
2 3 haftalık uzun bekleyişin sonunda göreceğiz bakalım nasıllar... Ama BHL modellerinden daha umutluyum, bekleyip göreceğiz.
 

Geri
Üst