Ben de albüm kapağına yorumda bulunacaktım ama vazgeçmiştim. Sanat bütünlüklü alan. Kapak tasarımı da sanata dahil ve gördüğüm ânda tabii ki AI olduğunu anladım. Kendini çok açık eden görseller üretiyor artık. Oysa bir illüstratörle çalıştığınızda sadece o illüstratörün tarzı yansımış oluyor, tamamı ile özgün ve sanat üretimine orada da devam etmiş oluyorsunuz. Bir fotoğrafçı ile çalışmak da olabilir, bilemiyorum. Görsel sanat üretiminde onu benzersiz kılan çizerin o esnada kafasından geçenlerin sonucu etkileyebilmesi, o sırada pencereden bozacı sesi geliyorsa onun dikkatini çelebilmesi ve her şeyin çizime yansıması. Bunlar esere ruh katıyor. Oysa AI da üretmek istediğiniz görseli pekâlâ üretiyor fakat AI, çizer gibi dışarıdan etkilenebileceği süreçlerden geçmiyor. Doğrudan bir sonuç çıkarıyor ortaya. Yakın zamanda Balzac'ın Gizli Başyapıt metnini okudum. Picasso'nun da hikâyede sözü geçen "gizli başyapıtı" çizmeye uğraştığı bir yapıt. Orada iyi resim "Yedi yıl boyunca gün ışığıyla nesnelerin çiftleşmesinin sonuçlarını izledim..." diyerek betimleniyor. AI'da yalnızca sonuç var, o "yedi yıl" maalesef yok...
Yıkıcı eleştiri olmasın, böylesi emek dolu çalışmalarınızın devamı adına bir çizerle beraber çalışmak isterseniz yönlendirebileceğim çok fazla Güzel Sanatlar öğrencisi veya halihazırda bu işi yapan freelancer arkadaşım var, diyeyim. Elinize sağlık 🤘