Yenidenyeniyine isimli üyenin verdiği alaycı yanıtları bir hayli yadırgadığımı söylemeliyim. Bunu daha önce de gördüm. 15 yaşlarında bir arkadaşın ciddi bir sorusunu da alaya alarak yanıt vermişti. O zaman da özel mesaj ile söyledim karşı tarafın bunu ciddiye alabileceğini. Anladığım kadarı ile okullu-eğitimli bir müzisyen kendisi ve forumda soru soranları alaya almaktan çok daha iyisini yapabileceğini düşünüyorum. Bence antbalcının burada kişiyi kendini sorgulamaya yönelten mizahi yaklaşımı çok daha yerinde böyle durumlarda.
Aslına bakılırsa, bu forumdaki yeni başlamış-hevesli arkadaşların sorularına hepimiz daha iyi yanıt vermeyi denemeliyiz bence. Bize mantıksız gelebilecek pek çok soru var insanların aklında gelen. Yabancı bir sohbet odasında da şöyle bir şey yaşamıştım mesela... Çömezin biri yeni elektro-akustik almış, ama gitarı amfiye girmeden çalıyor. Sorduğu soru şu: "Gitarın üzerindeki volüm düğmesi ile oynuyorum, ama sese etki etmiyor, neden ?" 🙂
Tabii yukarıdaki kullanıcının sorusunu ben de anlamadım açık söylemek gerekirse, zaten "acil" diye not düşüp sonra bir daha bir şey yazmamış birine yanıt vermek de kararsızım, ayrı mesele. Ama yine de dalga geçmeyi düşünmüyorum soruyu soran kişi ile. Daha fazla açıklarsa eminim daha iyi akıl yürütebiliriz.