Paranla rezil olmak aslında nedir ? Adaptif oryantasyon (Bkz: Yaran ilanların ötesinde...)

• Konuyu açan Konuyu açan barrios
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Uyarı: Ekstra geyik çevirme potansiyeli mevcut başlık...

Sarı sitede bir ilana denk geldim.
"Hizmeti" sunan arkadaşı eleştirmeyeceğim. Onu geçiyorum.
Hizmet bedeli yaklaşık 9 milyon TL, masraflar çok yüksek olduğu için aslında doğal. İlanı okuyunca ne demek istediğimi siz de anlayacaksınız🙂
Belli bir grup(!) zengin insana "kaliteli" tüketim yaptırmayı amaçlayarak onlara sosyal olarak da sınıf atlamayı öğretme eğitimi aslında.
İşin özeti bu.

Şu ifadelerin tercümesi üzerine kafa yormak isterseniz (!) beklerim:
.... Anadolu iş insanının kişisel gelişim ve yaşam standardı üzerine çalışan ilk ve tek bireysel danışmandır.

Ülkenin gerçekliği ancak bu kadar kibar anlatılabilirdi...

Hepsini geçtim de, iki sorum var:
1) Üste para vererek sanat sever olunuyor mu yani? Ulan biz daha Duman tonu hastalarına Hendrix kim onu öğretemedik ???
SANAT KONSİYERJ

Programınıza eşlik eden tiyatro oyunları, sanat galerileri, müzeler ve konserleri ifade eden planlama hizmetidir.

Borusan Contemporary, İstanbul Modern, Madame Tussauds ve Rahmi M. Koç Müzesi en uğrak noktalardır.

2) Neden özellikle erkek bakımı ? 🤣
ERKEK BAKIMI

4 nokta nem ölçümü ve dermatolog analizi sonrasında danışmanınız cilt bakım rutininizi oluşturur, size detaylı olarak açıklar ve ihtiyacınız olan kozmetik ürünlerin teslimatını yapar.

Son söz: Amerikalılar'ın bir lafı vardır (mealen söyleyeceğim): Bir insanı taşradan dışarı çıkartabilirsin, ama taşrayı o insanın içinden çıkartamazsın!

Hedeflenilen kitle göz önünde bulundurulduğunda çok da absürt karşılanmayacak bir açıklama olduğunu düşünüyorum.Aslıda keriz silkeleme dediğimiz eylemin farklı şekilde vuku bulmuş halinden söz ediyorsunuz.Yakın bir tanıdığımın ekstra iş olsun diye yaptığı enerji veren taş,bileklik,kolye satımından elde ettiği kazancı bildiğimden ve ortaokul dönemimde bursla koleje gittiğimden ötürü bilinçsiz,kültürsüz ve fazla mantık kuramayan çok fazla zengin insana şahit oldum.Astroloji saçmalıklarına,falcılara,yaşam koçlarına ne kadar para döktüklerini bilseniz insanlığın nasıl bir açık hava tımarhanesi olduğunu sorgularsınız diye umuyorum.Zengin olmayan aynı bilinçsiz kesim ise kendilerini cinci,üfürükçü hocalara üfleten,farklı eylemlere sokan kurşun vb. döktüren aynı şekilde sağduyudan yoksun bir davranış içerisinde bulunuyorlar.Bunun kolektif bir cehaletten,bilimsizlikten ve insanların yapısal olarak düzenbaz ve aptal olmasından kaynaklandığını söylemek en doğru açıklama olabilir.

Aslında böyle gelişmek insanları desteklemek lazım. Yani zenginleşmeyi Etiler Develi'ye Levent Kaşıbeyaz'a Range Rover , Maserati vs. ile gelmek sanan adamlardan daha hayırlıdır bu şekilde parasıyla entel olmak isteyenler.

Hedeflenilen kitle göz önünde bulundurulduğunda çok da absürt karşılanmayacak bir açıklama olduğunu düşünüyorum.Aslıda keriz silkeleme dediğimiz eylemin farklı şekilde vuku bulmuş halinden söz ediyorsunuz.Yakın bir tanıdığımın ekstra iş olsun diye yaptığı enerji veren taş,bileklik,kolye satımından elde ettiği kazancı bildiğimden ve ortaokul dönemimde bursla koleje gittiğimden ötürü bilinçsiz,kültürsüz ve fazla mantık kuramayan çok fazla zengin insana şahit oldum.Astroloji saçmalıklarına,falcılara,yaşam koçlarına ne kadar para döktüklerini bilseniz insanlığın nasıl bir açık hava tımarhanesi olduğunu sorgularsınız diye umuyorum.Zengin olmayan aynı bilinçsiz kesim ise kendilerini cinci,üfürükçü hocalara üfleten,farklı eylemlere sokan kurşun vb. döktüren aynı şekilde sağduyudan yoksun bir davranış içerisinde bulunuyorlar.Bunun kolektif bir cehaletten,bilimsizlikten ve insanların yapısal olarak düzenbaz ve aptal olmasından kaynaklandığını söylemek en doğru açıklama olabilir.
Bence ciddi bir talep vardır, çünkü sindiremeden zengin olmuş devasa kitleler var.
Benim acıklı bulduğum kısım bunun para ile satılması veya buna para verecek kişiler olması değil aslında. Buna da inanıyorum, talep var ki adam iş kurmuş.
Asıl dehşet verici olan şey, o iki arada bir derede kalmışlığın yaşattığı eziyet bence. Yaka-bağır açık, kıllı göğsünde altın madalyon parlarken fiski yudumlayıp arabesk dinlemek, en azından samimi bir gerçeklik idi. 70-80'lerden bu yana, yani köyden kente göç, çarpık kentleş(eme)me, bina dikmekle medeniyet olmaması...
Ama üste para verip "gıy gıy" dinleyecek bu adam... Kıllar da gidecek tabii ("Erkek bakımı").
Yazıktır be 🤣
Not: Bu kitlelerin büyük bir kısmı da halinden memnundur gibi gelmişti. Değil mi yoksa dedim ilanı okuyunca...
Memnundur ya...🤣

Son düzenleme:
Aslında böyle gelişmek insanları desteklemek lazım. Yani zenginleşmeyi Etiler Develi'ye Levent Kaşıbeyaz'a Range Rover , Maserati vs. ile gelmek sanan adamlardan daha hayırlıdır bu şekilde parasıyla entel olmak isteyenler.
Zenginleşmek tam olarak da o aslında ?🤣
Sarkis Paçacı'nın karikatürü vardı 80'lerde... Gırgır zamanları... Öngörüye bak.

Kadın diyor ki öbürüne: "Önemli olan iç güzelliği"
Diğeri soruyor: "Peki onun ameliyatı kaça ?"

İşte bu ilan da o sorunun cevabı olmuş.

Geri