K
kivanckaraoglan
pasif manyetikler örnegin EMG-HZ pillemi çalışır; ilgilenirseniz sevinirim arkadaşlar. saygılar;..
smtzdmr demiş ki:Yalan muhabbet
RaNCoR demiş ki:bildiğim kadarıyla arkadaşlar aktif manyetikler elektro-mıknatıs gibi çalışır ama bu direk 9v. luk enerjiyle değil aksine çok daha az bir miktarla olur yani sadece tellerin üzerinden akım geçmesiyle pasif manyetiklerin etkisinin artırılması ile etki eder...
( eğer bir ekleme bir çıkarma eleştiri vb. yapacaksanız lütfen bunu ilkokul çocukları gibi değil adam gibi yapınız 😀 saygılarımla 😀 )
RaNCoR demiş ki:..bildiğim kadarıyla..
RaNCoR demiş ki:smtzdmr demiş ki:Yalan muhabbet
açıklama yapsanda yalan olmasa...
bildiğim kadarıyla arkadaşlar aktif manyetikler elektro-mıknatıs gibi çalışır ama bu direk 9v. luk enerjiyle değil aksine çok daha az bir miktarla olur yani sadece tellerin üzerinden akım geçmesiyle pasif manyetiklerin etkisinin artırılması ile etki eder. avantajları teldeki tonu daha derin daha erken yakalaması sustainde daha uzun sürmesi gibi pasif manyetiklerden biraz daha iyidir... ama dezavantajları yokmudur elbette vardır... etraftaki herhangi mıknatıslı elektronik alet hatta bazı durumlarda 2 sokak yukarıdaki teyzenin elektrik süpürgesinin sesini verdiğiniz güzelim distortionun içerisinde yankılanırken duyabilirsiniz 😀 kesinlikle kaliteli topraklı bir priz kullanmalısınız ve yine uygun kaliteli bi jack ve kablosu olmalıki dip gürültüsüne lanet etmeden gitar çalmaya vakit kalsın 😀 emg hz4 aktif olmayan bir manyetik kısaca pasif bir manyetiktir. ama buna rağmen performansı gayet iyi bir manyetiktir aktif olanları emg 81-60... bla bla gider tabi sadece emg de değildir bu diğer manyetiklerde vardır emgnin ünlü olmasındaki yegane sebep metallica dır bildiğim kadarıyla.. ( eğer bir ekleme bir çıkarma eleştiri vb. yapacaksanız lütfen bunu ilkokul çocukları gibi değil adam gibi yapınız 😀 saygılarımla 😀 )
tempest demiş ki:peki bu manyetik içerisindeki devreyi internette bulamadım ben be dir ne değildir detaylı bilen varmı ?
sadece manyetik içindeki devre aklıma takıldı, içimde bir kurt var uyutuluyorum hissi yaşatıyo bu emg firması h4 lere pil takıp vermesin bize 😀 daha yeni 95 dolar bayıldım. yakın zamanda bir pasif manyetiğe cereyan uygulamak istiyorum bi deneyelim bakalım 🙂