gogostar demiş ki:Ben olsam birkaç pedalı satarak işe başlardım... Çok gereksiz ve saçma bir setup "bence"... Çok fazla drive/distortion var. Aynı anda hepsini açamazsın, ses çamurlaşır. Kapatman gerekir ama çok çok fazla true-bypass olmayan pedal var. Hatta sadece Sansamp true-bypass... Sinyale yazık... En azından modülasyonların tamamı için ve driveların az kullanılanları için 5-6 loop'lu loop box alıp kullanırdım ben bu setup için...
CS-3
CryBaby
BD-2 yada OD-3 (birisini satardım, en azından setuptan çıkarırdım)
MT-2
Sansamp Classic
GE-7
BF-3
PH-3
TR-2
DD-6
CH-1
Volume Pedal
Bunun yanında çok fazla varyasyon yapılabilir. Modülasyonların sırası değişebilir, volume pedal öne konulabilir, CH-1 DD-6'nın önünde olabilir... Bu kadar Boss düşkünlüğünün sebebini anlamıyorum.
Kolay gelsin...
Gt-8 kullandım ama kesinlikle birdaha digital bişeyler kullanmak istemiyorum herşey elimin altında kendi ayarlarımda olsun istediğim için böyle bişey yaptım. Ama efekt olarakta çok memnun kalmadım açıkcası dd6 ve ch1 haric geri kalan efektleri değiştirmeyi düşünüyorum.gogostar demiş ki:MT-2'nin yerini doldurmak zor olabilir ama gerçekten ihtiyacın yoksa çıkardığına çok iyi etmişsin. OD-3 de şart bir pedal değil...
Benim tavsiye edeceğim şeyler benim zevkimi ifade eder... O yüzden sadece bana takılıp kalma 😛 Arama yaparsan çok fazla bilgi bulabilirsin...
Şöyle bir tavsiyem olabilir. Neden GT-8 değil de analog? 🙂 Kullanması basit olur, en azından Boss tonlarına aşinaysan, benzerlerini GT-8'de bulabileceğini sanıyorum...
Kolay gelsin...
gogostar demiş ki:Eyvallah, yalnız şu test olayında çok haklı olmakla beraber atladığın bir nokta var... Çalmakla dinlemek arasında çok fark var.
Dinlerken kulağınla dinlersin, çalarken de kulağınla dinlersin ama tuşenle birşeyler verdiğini hissedersin... Bu nokta çok önemli, o yüzden ton arayışlarındayız... Çok fazla pedal dizersen (ister açık, ister bypass, ister FET bypass, ister true-bypass) çaldığını hissetmen zorlaşır (yani bence). Ton emilip gider, tuşeye yazık olur.
Ayrıca 10 tane pedal açık pozisyondayken analogmuş, dijitalmiş pek önemi kalmaz (yine bence), sinyal yine hiç olur... 🙂
MT-2, OD-3, BD-2 kombinasyonunun tamamını açık kullanabileceğine inanmıyorum zaten... 😀
Ben emek zahmet aylarca analog topladım, bazı kişilerin (sağolsunlar) sabahlara kadar kafalarını şişirdim... Ama bir haftadır ilk defa şu anda o setle çalıyorum... Yeni amfi aldığımdan beri sürekli amfi ile çalıyorum, tonun ne kadar canlandığını görüyorum...
Boss'larınla sana mutluluklar dilerim 🙂 belki haddim olmayarak ağır konuştum, özür dilerim, çok güzel, çok özenilesi pedalları var ama bence fazlası zarar... 🙂