pedal diziyorum fikirler ve öneriler

Merhabalar 10k civarı bütçem var pedal dizmeye çalışıyorum şuan elimde olanlar;
FULLBORE METAL
DISTORTION III
FLASHBACK Mini
Mooer Macro S8 Powersupply

Bunların yanına almayı düşündüğüm pedallar:

Hall Of Fame 2 mini (3.5k)
HT5C model amfimin disortion kanalını boostlamak için BOSS SD-1 (2k)
(Pedallar 2.el)

Geriye kalan 5k civarı bir şey kalıyor nasıl değerlendirebilirim (2.elde) ya da almayı düşündüğüm pedallarda bir değişiklik yapmalı mıyım elimdeki imkanı iyi değerlendirmek istiyorum bütün fikirlerinize açığım 🙂

Bu arada bireysel olduğumda daha çok lamb of god ve gojira gruplarının parçalarını çalmaya çalışıyorum, okul sahnelerinde ise daha çok klasik türkçe rock türüyle işim oluyor durum bu şekilde bu müziklerin tür olarak aralğı biraz fazla olduğu için daha basic pedallar dizmeyi düşünmüştüm.

fullbore çok anlamsız... HT5 ile bir arada yani .. zaten iyi bir metal pedalı değil
amfiyi zorlamak için SD-1 demişsin eyvallah.. Boss Blues Driver da tavsiye ederim hatta bulabiliren ve paraya kıyarsan Angry Charlie nefis pedaldır
klasik olarak tube screamer veya muadilleri de elbette olur
EQ şart ... HT5 fx loop var mı hatırlamıyorum.. varsa süper.. yoksa EQ sadece öne takmak çok verimli olmayabilir
wah alacaksan şahsi favorim Ibanez Weeping Demon

fullbore çok anlamsız... HT5 ile bir arada yani .. zaten iyi bir metal pedalı değil
amfiyi zorlamak için SD-1 demişsin eyvallah.. Boss Blues Driver da tavsiye ederim hatta bulabiliren ve paraya kıyarsan Angry Charlie nefis pedaldır
klasik olarak tube screamer veya muadilleri de elbette olur
EQ şart ... HT5 fx loop var mı hatırlamıyorum.. varsa süper.. yoksa EQ sadece öne takmak çok verimli olmayabilir
wah alacaksan şahsi favorim Ibanez Weeping Demon
fullbore u alalı bir süre olmuştu amfiyi sonradan almıştım bayağı kullanıyorum aslında ama fazla modern geliyor bazen 🙂
blues driver sd1 kadar sert ton vermez diye görmüştüm sd1 daha uygun diye düşünmüştüm
ts yerine sd1 kullanmayı düşündüm sıkıntı olur mu bilemdim
EQ mxr m109s düşündüm tavsiye eder misiniz ayrıca amfide fx loop mevcut
wah pedalını şuan için alamayabilirim önümüzdeki zamanlarda almayı düşünüyorum hocam

konuyu noktalayayım şuan
fullbore metal
distortion III
sd-1
flashback mini
hall of fame 2 mini
boss super chorus

ve
mooer macro power power supply aldım

sd-1 ile boostlayıp istediğim high gain tonlarına yaklaşıyorum daha sıkı bir ton oldu iyi oldu

fullbore türkçe rock için biraz fazla sert, direkt droplu metal soundları o pedal. SD1 güzel tercih DS1 biraz daha serti, distortion 3 da fena değil bence, türkçe rock için SD1, daha sertleri için ikincil olarak Distortion 3 kullanıp hem metal tonları hem rock tonlarını alırsın diye düşünüyorum. Hall of fame üzmez. Macro S8'e gelirsek idareten kullanılabilir ama 5 pedaldan fazlasını kaldırmaz çünkü 4 iso girişi total 4 isosuz toplam 400 mah girişi var, iso olmayan bir girişe sahip olan power supplyleri çok önermiyorum, ilerde pedal artınca değiştirirsin mxr iso brick bakabilirsin ikinci elde vardır belki, ya da ikinci eli varsa direkt styrmon zuma falan var dünyanın en iyisi. Eq pedalı pek kullanmıyorum yani mid boost, treble boost olarak kullananlar da var tabi ama genel eq ayarı için kullanmam, eq ihtiyacın varsa eq band iyi de bence eq

fullbore türkçe rock için biraz fazla sert, direkt droplu metal soundları o pedal. SD1 güzel tercih DS1 biraz daha serti, distortion 3 da fena değil bence, türkçe rock için SD1, daha sertleri için ikincil olarak Distortion 3 kullanıp hem metal tonları hem rock tonlarını alırsın diye düşünüyorum. Hall of fame üzmez. Macro S8'e gelirsek idareten kullanılabilir ama 5 pedaldan fazlasını kaldırmaz çünkü 4 iso girişi total 4 isosuz toplam 400 mah girişi var, iso olmayan bir girişe sahip olan power supplyleri çok önermiyorum, ilerde pedal artınca değiştirirsin mxr iso brick bakabilirsin ikinci elde vardır belki, ya da ikinci eli varsa direkt styrmon zuma falan var dünyanın en iyisi. Eq pedalı pek kullanmıyorum yani mid boost, treble boost olarak kullananlar da var tabi ama genel eq ayarı için kullanmam, eq ihtiyacın varsa eq band iyi de bence eq
macro power için dediklerinize dikkat edeceğim alabildiğimin en iyilerini almaya çalıştım açıkcası efekt pedallarında kaliteli ya da daha fp pedal arasındaki farkı çokta anlayamıyorum biraz daha tona etki eden pedallara önem vermeye çalıştım eq pedalı önerdiler ki bence de önemli biraz daha biriktirip bir eq pedalı almam lazım öğrencilik işte 😀

Efekt pedallarında ton kavramı çok değişkendir, mesela behringerin pedalları görüntüde gayet güzel efektler veriyor ama 1500-2000 lira bandında sıfırları. Yani işçilik çok düşük, komple plastik kasa, devreleri vs. çok ucuz, gürültü yapar zincirde, altı ay sonra belki bozulur vs. burada malzeme ve işçilik kalitesi fiyatı belirliyor büyük ölçüde. Mesela boss çok sağlam ve profesyonel müzisyenlerin de kullandığı bir pedal markasıyken ki Roland'ın markasıdır boss bir süre sonra bozulabiliyor switchinden ötürü tamire götüren çok insan gördüm ama bu tabi adam iki yıl sürekli sahne alır öyle bozulmuştur, şans tabi bu elektronik cihaz ne de olsa. Mxr way huge falan daha sağlam olabiliyor mesela. Tc electronic daha ucuz ama hiç bozulmayabiliyor da, yine bütçeye göre seçim yapmak gerekiyor işin özeti yani. Ben de boardumda way huge, mxr ve boss kullanıyorum yani bunlar sonuçta en güvenilir markalar.

Efekt pedallarında ton kavramı çok değişkendir, mesela behringerin pedalları görüntüde gayet güzel efektler veriyor ama 1500-2000 lira bandında sıfırları. Yani işçilik çok düşük, komple plastik kasa, devreleri vs. çok ucuz, gürültü yapar zincirde, altı ay sonra belki bozulur vs. burada malzeme ve işçilik kalitesi fiyatı belirliyor büyük ölçüde. Mesela boss çok sağlam ve profesyonel müzisyenlerin de kullandığı bir pedal markasıyken ki Roland'ın markasıdır boss bir süre sonra bozulabiliyor switchinden ötürü tamire götüren çok insan gördüm ama bu tabi adam iki yıl sürekli sahne alır öyle bozulmuştur, şans tabi bu elektronik cihaz ne de olsa. Mxr way huge falan daha sağlam olabiliyor mesela. Tc electronic daha ucuz ama hiç bozulmayabiliyor da, yine bütçeye göre seçim yapmak gerekiyor işin özeti yani. Ben de boardumda way huge, mxr ve boss kullanıyorum yani bunlar sonuçta en güvenilir markalar.
evet bende olabildiğince fiyatına ve ihtiyacıma yönelik en iyi pedalı almaya çalışıyorum biraz da ileriye yatırım yaptığımı düşünüyorum şuan sahne almıyorum açıkcası pedala çokta gerek yok hatta biraz daha pahalı kaliteli pedallara diyeyim ama ileride sahne almaya başlayınca işime yarıcaklar mesela hall of fame ve flashback pedallarının baya bi özelliği varmış ama sadece üstündeki knoblarını ayarlayıp devam ediyorum felan ileride daha iyi anlayıp daha iyi kullanacağımı düşünüyorum yanılıyor muyum hiç bilmiyorum ama şuan seviyeme uygun şekilde kullanıyorum

doğrusunu yapıyorsun, ihtiyacın olan şekilde harcamak lazım, ekipman manyaklığı diye bir şey var, gitarlar, pedallar, prosesörler bizi cezbediyor kendini aldırmak istiyor. Mesela reverb bakıyordum shimmer da kullanırım dedim boss rv6 ve mxr m300 vardı, hall of fame de var. boss 10k mxr 14k HOF2 5k civarı. Boss tercih ettim, mxrın reverb hacmi daha büyük gibi geldi ama aslında çok fark yok, bossun shimmerları daha güzel ve doğru geldi bana, reverbleri de gayet sağlam, bir de sahnede göz yorucu ışık sevmiyorum reverb gibi bazı pedallar devamlı açık kalacak, ledleri çok parlak pedalları full açıkta sevmiyorum vs. gibi

doğrusunu yapıyorsun, ihtiyacın olan şekilde harcamak lazım, ekipman manyaklığı diye bir şey var, gitarlar, pedallar, prosesörler bizi cezbediyor kendini aldırmak istiyor. Mesela reverb bakıyordum shimmer da kullanırım dedim boss rv6 ve mxr m300 vardı, hall of fame de var. boss 10k mxr 14k HOF2 5k civarı. Boss tercih ettim, mxrın reverb hacmi daha büyük gibi geldi ama aslında çok fark yok, bossun shimmerları daha güzel ve doğru geldi bana, reverbleri de gayet sağlam, bir de sahnede göz yorucu ışık sevmiyorum reverb gibi bazı pedallar devamlı açık kalacak, ledleri çok parlak pedalları full açıkta sevmiyorum vs. gibi
malesef dediğiniz gibi ekipman manyaklığı doğru asla tatmin olamıyoruz sahnede göz almasını inşallah sahne yaptığımda test ederim 😀

bu güzel yazıdan sonra kenarda öylece duran behringer delay pedalıma güç gitmemeye başladı konuyla ilgili bilgi sahibi olmamı bekliyormuş 😁

Geri