Öncelikle merhabalar herkese. Dizmiş olduğum pedalboard hakkında fikirlerinizi almak istiyorum. Sıralamam wah>volume>compressor>overdrive>distortion>eq>noise gate
Pedalların çoğu true bypass değil ve volume pedalım 25k lık düşük empedans değerine sahip. Emg 81 89 aktif manyetikli gitar kullanıyorum. Ton kaybı yaşar mıyım bu dizilişle? Veya şunu şöyle yap, sıralama böyle olmalı diye varsa önerileriniz hepsine talibim. Şimdiden teşekkürler
🙂
127922 eklentisini görüntüle
Dostum, asla ''Doğru sıralama şudur'' diye bir sıralama olmamakla birlikte az çok oturmuş genel bir sıralama vardır, ben ''genel sıralamayla karışık kendi fikir ve zevkime göre'' dizecek olsaydım Tuner, Volume, Wah, Comp, EQ, Drive, Distortion, (burada kısa bir ara veriyorum çünkü sıradaki pedal olan Noise Gate'le Drive ve Distortion'ı ''Send-Return'' zincirine alarak genel zincirden çıkarmak sana çok ciddi fayda sağlar) Noise Gate, modülasyon efektleri (Phaser, Flanger, Chorus, Tremolo, Harmoniser vs. (bunların da kendi aralarında net bir sıralaması yoktur, sen zevkine göre yapmalısın. Mesela ben sırasıyla Phaser, Harmoniser, Chorus, Flanger, Tremolo şeklinde kullanıyorum.) ve zaman efektleri (genellikle önce Delay sonra Reverb sıralamasıyla ancak sende zaten sadece Delay var, en son pedal olacak) şeklinde dizerdim.
Benim kendi ekipman dizilimim Korg Pitchblack Tuner, Crybaby GCB95 Wah, Keeley 4-Knob, Fulltone OCD, Pro Co Rat, Boss NS-2 (Drive ve Distortion'ı Send-Return zincirine bağladım), Hotone Fat Buffer, MXR Phase 90, Boss PS-6, EHX Small Tone, EHX Electric Mistress, EHX Pulsar, MXR Carbon Copy şeklinde. Her türlü kombinasyonu sırasıyla ve pes etmeden deneye deneye bu sıralamayı çıkarttım ve çıkan sound'dan da çok memnunum.