9v olması gerektiğini biliyorum ama şu dc olayını hiç duymamıştım ondan kafam karıştı.Neyse zaten bir çok farklı adaptörle denedim demek ki pedal da bir sorun var aldığım yerle de görüştüm onlarda getir bir bakalım dedi.İşin kötü yanı aldığım yer merkezde ben ilçede yaşıyorum ve her an merkeze gitme şansım yok yani biraz beklemem gerekecek 🙁Isik yanmiyorsa pedal calismiyorur . Ilk ihtmal input jack iydi. O takiliyse belliki adaptor vs. Pedala uygun adaptor taktim diyorsun 9 v dc nedir bilmiyorsun . Taktiin adaptor 9 v olmali diger pedallardin varsa 9 v onlarin adaptoru ile de calismiyorsa aldigin yere goturmeni oneririm
Benim adaptör de ikisini destekleyen türden fakat o özellik için extra bir soket gerekiyor sanırım.Benim adaptörün kutusundan öyle bir şey çıkmadıAdaptörünün + ve - kutuplarının pedalınkiyle aynı olmamasından kaynaklanıyor olabilir. Pedalın adaptör bağlantı kısmında bir şekil olması lazım. Bu şekil nasıl bir adaptörle çalışacağını anlatır. (mesela iç kısımda - , dış kısımda + işareti varsa aynı şekilde içi - dışı + adaptör alman lazım) (bazı adaptörler her ikisini de destekliyor.)
Üstünde ve kutusunda 9V yazıyor.O yüzden olduğunu pek sanmamAdaptör 5V sanırım, 5V yeterli gelmiyor olabilir. Adaptörün uygun görünmüyor.
Doğru, ben de şimdi farkettim. Pedalın ve adaptörün polaritesi ters. Çözüm olarak aldığın yerden adaptörü değiştirebilirsin, bence giderken yanında pedalı da götür polaritelerine dikkat ederek al. Eğer değiştirme imkanım yok diyorsan adaptörün içini açıp artı kablosu ile eksi kablosunun yerini değiştirmen gerekir ki biraz lehim işi felan yapman veya yaptırman gerekli.ters polarite var.
O zaman iş başa düştü bana da çarşı yolu göründü.Yardımlarınız için herkese teşekkürler.Doğru, ben de şimdi farkettim. Pedalın ve adaptörün polaritesi ters. Çözüm olarak aldığın yerden adaptörü değiştirebilirsin, bence giderken yanında pedalı da götür polaritelerine dikkat ederek al. Eğer değiştirme imkanım yok diyorsan adaptörün içini açıp artı kablosu ile eksi kablosunun yerini değiştirmen gerekir ki biraz lehim işi felan yapman veya yaptırman gerekli.
Şimdi başlıktaki tüm mesajları okudum da zaten bahsedilmiş benim söylediğim şeylerden. Eğer ki adaptörün üzerinde (veya içinde) polariteyi değiştirebileceğin bir anahtar varsa (kutusunda böyle bir özellikten bahsediyor) o anahtarı diğer konuma alarak işi çözebilirsin.O zaman iş başa düştü bana da çarşı yolu göründü.Yardımlarınız için herkese teşekkürler.
ne renk olması gerekir ?+/- değerleri ters ama düzgün olsa da adaptör ucu yanlış. sarı renkli olanlar bilgisayar için kullanılır dolayısı ile taktığında yuvadaki kutuplara temas etmez.