Aynen. İyi grup, iyi albüm ama tam yakalamadı beni.
Pentagrama yakışmamış. Şuan diğer türk grupları bence çok daha iyi parçalar çıkarıyorlar. Albumü herkes hevesle bekliyordu ama umduğunu bulamadık. Zaten iyi bir album Facebook'ta hemen paylaşılır. Ben Face'de paylaşıldığını görmüyorum.
Kayıt kalitesi iyi. Ama Türk motifli melodiler yaratılamamış, buda parçaları power akorlu, düz ritimlerle sürüklemiş. Vokal konusunda bence her zaman Pentagram şanssız. Şuanda da en kötü vokal var. Direkt değiştirmek lazım. Şarkıyı söylerken ya hissetmiyor, yada hissettiklerini bize yansıtamıyor. Zaten bir kaç oktavlık ses perdesi olduğunu ve ses eğitimin olmadığını düşünüyorum. eğitimi varsada zaman kaybı olmuş kendisi için. 7 oktavlık bir vokal bulmalı Pentagram.
Burda 40 yaşında kişilerden bahsediyoruz. 80ler,90ları görmüş kişilerden bahsediyoruz. Yeni tarzlar, yeni tonlar ,yeni teknikler deneyecekleri dönemleri değil. Fender stratı, Fender Hot rod anfiye takıp bizi yumuşak tonlarda gezdirirken en güçlü duygularda Gibsonın Mesa anfideki drive tonuyla çoşturmasını bekliyoruz. Vokal buğulu bir tondan distortionlu tona geçebilen birisi olmalı. O nasıl bir vokal ya. Duydukça kulaklarım tırmalanıyor şarkıları dinlemek istemiyorum. Yıldız Tilbe metal şarkı söylemesi gibi bir tonu var.
Sözün kısası gerçekten içten gelen duyguları anlatabiliyor olmalılar. Şuan en verimli dönemleri olması gerekiyor. Yeni söz aramaya bile gerek yok, açsınlar Türklerin eski şairlerini Yunus Emre'sini, Karacaoğlanı ve adını bilmediğimiz birçok saygı değer büyüğün gerçek yaşamı anlatan şiirlerini, hem bize hem dünyaya duyursunlar kendi tarzlarıyla.
Biraz eleştrilerim sert olabilir. Sevdiğimiz için yazıyoruz.
Yıldız Tilbe metal şarkı söylemesi gibi bir tonu var.
Zaten iyi bir album Facebook'ta hemen paylaşılır. Ben Face'de paylaşıldığını görmüyorum.
Yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum. 4 oktav ses olabilir. 4 oktavı bir parçada kullanmazsınız. Genel olarakta 1-1,5 oktavlık vokaller bir parça için yeterlidir. Lakin, 10 parça yapınca bu oktavları farklı parçalarda, farklı duygular için kullanılırsınız.
Albumlerde altık 8 telli gitarlar, oktav pedallar, her türlü elektronik tonlar kullanılırken hala "vokal sesi 1,5 oktav yeterlidir" görüşleri doğru bulmuyorum.
Örnek vermek gerekirse Türkiye'de Cem Adrian diye bir solist var. Yaptığı projeler benim zevkime uymasada sesini kullanış şekline hayranım. Bu yetenekte, duygularını sesine yansıtabilen, Türkiye'de diğer grupların vokallerine örnek olabilecek bir kişi görmek isterim.
Büyük Grupsan, insanlar grup elemanlarını taklit etmek ister....
Büyük Grupsan, insanlar senin eserlerini, örnek olarak heyecanla anlatır....
Büyük Grupsan, senin eserlerini çalabilmek, notalarını çıkarabilmek için gece gündüz evinde enstrümanlarıyla çalışır dururlar ve ilk fırsatta arkadaşlarına, sevdiklerine bu eseri seslendirmek isterler....
Cem Adrian örnek vereyim,
Albumlerde altık 8 telli gitarlar, oktav pedallar, her türlü elektronik tonlar kullanılırken hala "vokal sesi 1,5 oktav yeterlidir" görüşleri doğru bulmuyorum.