özgür düşünce belirtmenin ötesine geçip peşin hükme varmak suretiyle "arıza" (*arıza son derece sevdiğim bir tabirdir, ama burada sevmediğim anlamda kullandım, vurgulamak isterim, oh, vurguladım) imajlarını had safhada perçinleyen kişiliklere bilhassa internet ortamında bol miktarda rastlamaktayız. mevzu bahis başlık olan "peyk" adlı grubun ortaya koyduğu müziği ardında ne var bilmeden etmeden, içindeki tatmin olmamış egoları kusmak suretiyle kötüleyen şahsiyetlerin efendi olmalarını umuyorum. daha yapıcı olabilecekken, adam gibi eleştirip fikrini söylebilecekken temelsiz ve “feyk” cümlelerle, ama hep inadına peşin hükümle terbiyesizlik yapmak hiç yakışık almıyor.
Ayrıca yukarıda güzel bir şekilde vurgulandığı üzere bir işin önceden yapılmış olup olmaması da çok bir anlam ifade etmiyor. İşin komik tarafı, insanların bazı şarkıları kendi dinledikleri müziklere benzetip ahanda kesin çalmışlar diye ortaya çıkmaları. Daha o adamın senin dinlediğin müziği bırak dinlemeyi, hakkında bilgi sahibi olup olmadığını bilmeden "evet, ben yakaladım işte" edasında yaklaşmalarını da yine psikolojik durumlarına bağlıyorum. Hem esinlenme de her müzisyen için olur, vardır, olacaktır. E bu adamlar, kadınlar hayatları boyunca hiç mi müzik dinlemiyorlar, belli bir kültürde yetişmediler mi, belli müzik tarzlarına has belli tınılar yok mudur, benzer olan şey hiç bir şeye benzemeyeni döver mi, vs. vs.
Bence peyk kendine has bir iş çıkardı. beğenip beğenmemek ve düşüncelerini belirtmek herkesin şahsına kalmış bir şey doğal olarak. ama belirtirken de tarza dikkat etmenin yararı olacaktır.
Peyk’in yolu acik olsun, (akrabam olurlar kendileri :!: diğerleri de büyür elbet bir gün :?: )