OSTIM'de zaten sadece lazerci var sevgili clamper 🙂 OSTIM demek lazer demek, ben de ilk gördüğüm lazer kesim atelyesinde girip yaptırdım🙂
Soruna gelince delikleri ve profili lazer kesimciler hallediyor. Deliklerin ustune vida basları daha rahat otursun diye açtıkları havşaları ise CNC ile açtırmak lazım. Yukarıdaki fotoğrafta ben tornacıya yaptırdım ama çok muntazam olmadı. Yakın çekim resimlerini de koyarım tam neden bahsettiğim anlaşılsın diye.
Alüminyuma gelince metal bir defa malzeme olarak çok güzel hatta yukarıdaki gibi çıplak hali de çok güzel...Akustiğe etkisi olur mu emin değilim daha doğrusu herşeyin az biraz etkisi olur da duyulabilir mi ondan emin değilim. Ama alüminyumun yüzeyini zorla oksitlendirebilirsin ki oluşan tabaka epey sert ve çizilmeye de dayanıklı oluyor ve hatta renklendirebiliyorsun da...
Ben bu işi takip etmeye ara verdim ama tekrar yapacağım. Buradan paylaşırım işe yarar bir şey çıkarsa isteyen arkadaşlara da veririm. Ama gerçekten işçilik iyi olsun diye bir takıntım var...