piizahmet demiş ki:
öncelikle eleştrin için çok teşekkür ederim dostum.bende bu konuya kendime göre açıklık getirmek istiyorum
vokalimizin duman sevdiği dorudur.davulcumuz o yazıyı epey oldu yazalı.ben de belki en az vokalimiz kadar seviyorum dumanı.kimse yaptıklarını inkar edemez.yalnız şunu söleyebilirim ki.vokalimizin ses aralığı daha geniştir.ve daha hakimdir sesine.ama türkiye de malesef gırtlak kullanarak rock alt yapılı vokal yapan ilk insan o olduğu için(kaan)sonra gelenler malesef benzetilmeye mahkumdur.emin ol kendi ses rengini kullanıo ve kendi tarzını yaratıo.yapmacık diil.kaldı ki yapmacık olsa bile taklit edilmesi kolay nameler diil.taklit ediliosa o sesine hakimiyettir.ama tekrar saol eleştrin için.besteleri de dinlediysen.hiç biri kağıt kitap işi diil yürek işiydi.yani taklit edilen bi yürek varsa oda piiz yüreğiydi.eyvallah...
Evet onu atlamışım besteleriniz de gayet güzel ben beğendim...
Her ne kadar tarz olarak bana yakın gelmesede evet Duman (en azından Türkiye'de ufak bir kitleyi arkasından sürükleyebildiği için) saygıyı hak eden bir grup...
Vocal arkadaşın ses renginden ve şarkıları söyleyiş tarzındanda aslında bu "kasılmayı" bıraksa çok daha güzel şeyler çıkaracağı imajını aldım ben...
Kaan'ın vocal'inde tam anlamıyla sadece gırtlak kullandığı söylenemez ama değişik bir tarzı olduğu çok açık... Saygılıyım buna da
🙂
Taklit edilmesi konusuna gelince benim fikrim taklit edilmesi o kadar da kolay olmadığı yönünde... Birazcık ses, gırtlak ve diafram kullanımı hakkında bilgi biraz da kulak aslında o vocaldeki tiz tonlara çıkmak için yeterli olacaktır...
Ama yine de tekrar tekrar söylüyorum müziğinizi beğendim vocal de bana öyle aman aman batmadı... Sonucunda piyasada parça taklit eden, taklit etmeyi geçtim parçaları çalan (hırsızlık anlamında) pek çok grup varken piiz in yaptığı iş saygıyı hak ediyor...
Bu sene bizimde Eskişehir planlarımız var
🙂 (ne de olsa komşu kapısı
🙂) umarım aynı sahneyi paylasma fırsatı bulur ve daha yakından tanışırız...
Başta da söylemiştim tekrar söylüyorum bestelerinizi beğendim... Daha güzellerinide çıkaracaksınız...