Bu arada gercekten merak ettigim ama bir sekilde hep erteledigim bir mevzuyu arastirma bahanesi oldu bu konu.
Bir cok secenek, reklam, satis yaptigini iddia eden site olmasina ragmen set fiyati icin gayet uygun buldugum ama inandirici bulmadigim, 500 dolar satis fiyati belirten siteler var, fakat set tellerin icinde ne bir bilgi ne bir adet ne bir icerik hic bir aciklama yok. Sadece adres gonder parayi bas biz yollayalim demisler, yani guvenilir bulmadim.
Bunun yani sira, piano marka model cinsine gore en mantikli aralik 1000-10000 dolar civarinda aciklamalar yazilmis. Hadi piyanomuz steinway&sons degil 10000 dolar takmasak bile bu aralikta kabul edilebilir dayanikliga, ses parlakligina, ve ses doluluguna sahip beklentilerimizi asgari duzeyde karsilayabilecek, orta alt segment set fiyatinin takribi 2500 dolar dolaylarinda olmasini bekleyebiliriz.
Tellerde ucuza kacmiyoruz cunku 1 senede catir catir kopan teller isimizi gorse de cuzdanimizi uzun vadede uzecektir. Eh sete taze tel takmanin kotu tecrubesini zaten deneyimli gitaristler bilir.
Gunumuz kuru ile 67.347,25 Tl. Vergi ve masraflar haric.
Arastirma sirasinda fiyat belirtmese de yaptigi aciklamalar ve anlatimlarla beni gayet bilgilendiren bir rebuild sitesi buldum.
Ve anladim ki 2. El piyano almak cok akil kari degil, yani ben yukarda parca listesi sayarken cok insafli davranmisim 😁
(Tabi Steinway&Sons gibi koca kuyruklu bir grand piyanonuz varsa zuhalde 8milyon Tl gibi bir fiyata kadar cikan modelleri var, o piyanoda tel ve bakim masrafin gozune gozukmez)
Sahsen ben, O piyanoya 15bin verip birde adam etmeyi birak, bedava verseler basima bela olur diye almam.