Küçük bir pürüzü düzelteyim ben, görüyorum ki yanlış anlaşılmaya müsait bir yazı yazmışım (yine)
Yaşınız geç aman ha başlamayın demedim ben. Fakat bu işe 4-6 yaşında başlayan biri gibi olmayı da beklemeyin. Ne kadar çabalarsanız çabalayın kapasitenizin üstünde de çalışırsanız çalışın bu beyin gelişimi ile alakalı bir durum. Bunu belirtmek istedim. Bu yüzden piyanodan beklentiniz nedir diye sordum. Altta biraz daha açıklayacağım bunu. Gitarda böyle bir durum var mı bilmiyorum kafat keman ve piyano için bu durum geçerli ve bu durumla ilgili pek çok yazı bulabilirsiniz.
Benim değinmek istediğim nokta ise "beklentiniz çok yüksekse piyanodan" (yani Rock ve ya metal şarkılarında geçen orta halli synthler gibi değilse(senfonikleri ayrı tutup sıradan parçaları örnekliyorum), orta-üst düzey zorlukta klasik eserleri de çalmak isterim diyorsanız) internetten öğrenmek pek de iyi bir fikir değil, hali hazırda temeli alacağınız yaşı geçmişseniz özellikle internet vakit kaybı. Bir hoca ile çok daha hızlı ilerleyebilirsiniz. İnternetten göreceksiniz uygulayacaksınız, fakat kim sizi yönlendirecek? Hatalarınızı kim düzeltecek? Teknik yanlış oturursa nasıl düzelteceksiniz? İşin püf noktalarını kim gösterecek? İnternetteki adamdan sizinle özel ilgilenmesini bekleyemezsiniz sonuçta. O da o videonun tık sayısına göre para kazanıyor ona hava hoş.
Ha bakın, internetten biraz temel alırım, hangi tuşa hangi nota bunları kafamda oturturum o zamana kadar para birikitirip daha iyi bir kursa gider daha iyi bir piyano alırım derseniz onu desteklerim ben de. Ama ben kendi fikrimi belirteyim bakın, kesinlikle bir hocaya danışmalısınız. Kendi fikrim uygulamak zorunsa değilsiniz. Sadece bir tavsiye, üzerinizde baskı kurmuyorum.
🙂
Bir de ufak bir örnek vereceğim piyanoda teknik yetersizliğin nelere sebep olabileceği konusunda. Bunların en başında acilitasyon problemi var. Tekniğin ne kadar önemli olduğunu ve internetten öğrenilecek kadar yabana atılmaması gerektiğini buradaki yazıdan da görebilirsiniz;
Müzik Teorisi ve Eğitimi: Piyanoda Acilitasyon Teknikleri
Şayet tüm bunları internetten de kavrarım derseniz; internet bir cennet. (Fakat ister ders alın ister internetten başlayın iyi bir piyano almakta yarar var)
Karar sizin.
😀 Şunu da bırakayım aşka gelin
😀
Önceki mesaj eksik gönderilmiş düzelttim.