Plastik köşebentten Jazz III pena: Sıfır atık projesi:)

Eve gelen bir mobilyanın kenerlarından çıkan üçgen şekilli plastik köşebentleri çöpe atmak üzereydim ki, plastiğin dokusunun Jazz III penaları biraz fazlaca andırdığını fark ettim🙂
İki büyük yüzeyden (kalınlık farkı var bir miktar) birine Petrucci Jazz III'lerden birini koyup çizdim ve plastik makası ile kesip çıkardım.
Benim gibi basit aletler -makas, törpü ve zımpara- ile çalışıyorsanız, dikkat edilmesi gereken tek nokta, penanın uç kısmını oluşturmak üzere keşisen kenarların o noktada tek birer makas hamlesi ile kesilmesi (aksi takdirde pürüz kalabiliyor...). Bu kısım başlangıçta biraz tecrübe gerektiriyor.
Diğer başlıkta (pena yüzeyi modifiyesi...) bahsettiğim yapışkanlı zımparayı da tutuşuma göre kesip pena yüzeyine yapıştrdım.
Son derece fonksiyonel oldu. Malzeme olarak hep son derece "ucuz" bulduğum klasik siyah Jazz III'ten hiç bir farkı yok neredeyse. Ancak Petrucci Jazz III gibi pürüzsüz değil elbette.

Hand made JIII.webp

Son düzenleme:
Hocam affedin, ilk başta ülke öyle bir duruma geldi ki pena bile alamıyoruz sandım😁.
Klasik Jazz III malzemesi bence uyduruk. Gerçekten o paraya değmez yani.
Bu köşebentler için zaten cebimden para çıkmadı, ama 1000 tanesi 800 TL'ye filan satılanı, yüzeyi pürtüklü olanları vs var.
Flow gibi özel tipler veya Petrucci filan neyse de, şu aşağıdakine gerçekten bu saatten sonra para vermem:

Geri