Plugin ile kayıt alırken efekt değiştirme

Dostlar öncelikle başlık biraz kafanızı karıştırmış olabilir ama buradan açıklamaya çalışacağım. Ben eskiden prosesör kullanıyordum ve distortion'dan clean'e kayıt alırken rahatlıkla geçebiliyodum ancak şu an prosesör kullanmıyorum ve food switch'im de yok. Merak ettiğim şey şu, kaydı full distortion ile alsam, kayıt bittikten sonra clean bölgeleri seçip oradan distortion'ı çıkarıp onun yerine istediğim clean efekti eklesem olur mu? Böyle bir şey var mıdır? Yani sonradan efekt eklemek gibi de düşünebilirsiniz. Umarım açıklayabilmişimdir.

Merak ettiğim şey şu, kaydı full distortion ile alsam, kayıt bittikten sonra clean bölgeleri seçip oradan distortion'ı çıkarıp onun yerine istediğim clean efekti eklesem olur mu? Böyle bir şey var mıdır? Yani sonradan efekt eklemek gibi de düşünebilirsiniz. Umarım açıklayabilmişimdir.
Distortionlu gitar çaldığınız zaman tuşeniz farklı olur. Ses kaydını alıp clean bir amfiden geçirirseniz patlamalar olacaktır çalımızdan dolayı. Olur ama güzel olmaz.
Ses kartımın MIDI girişi yok hocam ne yazık ki. Otomasyon nedir?
Hangi DAW kullanıyorsunuz bilmiyorum ama, reaper için söylemem gerekirse ctrl + v yaptığınız zaman kayıt boyunca, kaydın hemen altında yatay bir volume çizgisi görünecektir. Klavye kısayolu farklı olabilir ama her DAW da göreceğiniz manzara budur.
Öncelikle iki adet farklı kanal lazım. Biri dist, diğeri clean olarak. İkisinin de bu volume otomasyonunu açmanız lazım.
Daha sonra clean gitara geçeceğiniz yere kadar (burada bir nokta oluşturmanız lazım çizgi üzerinde); clean gitar volume down , dist full volume
Clean gitara geçtiğiniz kısımdan sonra; dist volume down, clean full volume yapacaksınız.
Hem çalarken hem de kayıtta ekstra bişey yapmanıza gerek kalmayacak.

Plugin olan kanal harici ham sinyali kaydetmek için ekstra kanal açıp monitör özelliğini kapatırsanız, gitar çalıp kaydederken elinizde ekstra kuru sinyal olan kanal olur. Clean ve distortion kısımları kesip biçerek ona göre de ton ayarlayarak tek seferdeki çalımı farklı tonlarla duyabilirsiniz.

Dostlar öncelikle başlık biraz kafanızı karıştırmış olabilir ama buradan açıklamaya çalışacağım. Ben eskiden prosesör kullanıyordum ve distortion'dan clean'e kayıt alırken rahatlıkla geçebiliyodum ancak şu an prosesör kullanmıyorum ve food switch'im de yok. Merak ettiğim şey şu, kaydı full distortion ile alsam, kayıt bittikten sonra clean bölgeleri seçip oradan distortion'ı çıkarıp onun yerine istediğim clean efekti eklesem olur mu? Böyle bir şey var mıdır? Yani sonradan efekt eklemek gibi de düşünebilirsiniz. Umarım açıklayabilmişimdir.

İlla tek seferde kaydetmek istiyorsanız, çaldığınız kanalı kopyalayarak clean ve distortion kısımları kanal bazında ayırabilirsiniz. Farklı kanallara farklı ton atayarak clean, distortion ayrımı yapılabilir.

Sevgili arkadaşlar, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim öncelikle. Sanırım tüm bunları çözmek için foot switch alacağım çünkü dümdüz ton ayarlayıp kayıt yapmak harici hiçbir şey bilmiyorum, Reaper gibi basit arayüzü olan bir program kullanmama rağmen DAW programlarının arayüzü bana bundan 10 küsür yıl öncesinde de çok korkunç geliyordu, kendimi geliştiremediğim konulardan biri, birinin çıkıp salağa anlatır gibi anlatması gerek. Bunun üzerine eğitimler araştırdım ancak aradığım türde şeyler bulamadım bu yüzden şu an olduğu gibi standart şekilde kayıt almaya devam edeceğim, ilerleyen zamanlarda 2 gitarlı cover yapmayı öğrenirsem(kayıt için söylemiyorum, Premiere editi için, iki videoyu üstüste koymayı da bilmiyorum ne yazık ki) o şekilde 2 farklı kanaldan kayıt alarak videolarımı yayınlayabilirim. Tekrardan çok teşekkürler herkese.

Geri