pyramind demiş ki:
. Allaexstoen kaydını dinledim ellerine sağlık ancak benim zevkime göre çok kötü bir ton. Yani ben deneyip böyle bir ton alsam, daha fazla kurcalamazdım aletten umudu keserdim(kişisel olarak).
Sevgiler
Sevgili pyramind,
Yorumlarını bu kadar keskin ve realist yapmana biraz incindim desem umarım alınmazsın. Ama bu forumdaki kişiliğini bildiğim ve samimiyetine yürekten inandığım ve çok takdir ettiğim birisi olduğun için senin eleştrinin daha çok benim için yapıcı olabilecek tarafları olduğuna inanıp konuya bahsettiğin yönde odaklanmaya çalıştım. Yorumun için çok teşekkür ederim. İyi veya kötü üşenmeyip dinleyip yorum yapman benim için gerçekten mutluluk verici.
Tona gelince; gerçekten haklı olduğun yönler olduğuna inandığımı bilmeni isterim. Boss ve onun cosm teknolojisini yıllarca kullanmış biriyim. Hatta çok eski Boss çulardan biriyim. Hastasıydım bossun gerçekten. Çok versalit aletler. Hele Gt-6 benim kurtarıcımdı. Bugün TurkRock forumda insanlara XT Live konusunda argümanlar sunmaya çalıştığım gibi bunu eskidende boss firmasının ürünleri için yapıyordum. Hemde Türkiye çapında değil dünya çapında. Şu an faaliyetini durdurduğum Boss Me-33 ün dünyadaki tek tartışma grubunu dünyada ilk açmış kişiyim. Dünyanın çeşitli yerlerinden yüzlerce insan bu açtığım foruma üye oldu fikirler paylaştık, hatta XT Live dan daha çok efor sarfettim Boss için.
Ancak bir sorunum vardı : drive lar, Boss processorleri incelemeye başladığım yıllarda ve sonrasında bütün çabalarıma rağmen istediğim driveları tam bulamıyordum. Aletleri ekstra distortion pedallarıyla falan besliyordum. Hadi bunlarda sorun değildi. Esas sorun boss ürünlerinin dinamik ve tuşe hassasiyetiydi. Düşük gainlerde sorun yoktu ama yüksek gainlerde cihaz o kadar hassas cevap veriyorduki parmağınız tel üzerinde milimetrik bir kıpırdanma yapsa bir ton gürültü çıkıyordu. Hiçbir ayar istediğim sessizliği sağlayamadı. Tuşemin temiz ve anlaşılır olması için yıllarımı verdim zira Satriani Steve Vai gibi adamların tarzında çalacaksanız istediğinz kadar hızlı çalın temiz çalamıyorsanız nafile. Sizlerde çok iyi biliyorsunuz. Gelgelelim bu yıllarca sürdü yinede acaip tatmin oldum Boss ürünlerinden hem gürültü benim için büyük fırsattı. Temiz çalabilmek için ekstradan çaba sarfetmek beni daha da geliştirdi. Bu sorunu gidermenin bir tek yolunu buldum o da ciddi stüdyo rack cihazları Gt-6 dan gelen sesi iyi işlediğinde tutabilene aşkolsun. Sonuçta bir heves Gt-8 ide arkadaşımdan alıp evde denemeler yapmaya başladım ama maalesef Boss karakteristiğini bozmamıştı ve yine aynı gürültüler vardı. Bu Gt-8 le geçirdiğim son sekizinci hafta sonum oldu hala gürültü meselesi üzerinde çalışıyorum. Haa bu arada gürültü deyince yanlış anlaşılmasın öyle bambır gümbür de değil. Sonuçta Gt-8 le yukardaki parçayı çalsam bazı kişilere çok gürültülü de gelmeyebilir. Ama kendi tercihim sıfır gürültü tabiki. Gürültüden kastım dip gürültüsü değil. Aletin hassas tuşeden dolayı tırnağınızın milimetrik kösesi kıpırdasa alet cart diye cevap veriyor. Nolur biriler çıkıp hocam olay tuşe olayı ben Boss ta ne satriaini soloları atanlar gördüm tertemizdi soundları demesin çok rica edeceğim çünkü bende çok üstat dinledim boss la çalan belki farkedilmeyelibir ama nasıl sevgili pyramind tuşa kaybını hemen farkediyorsa bende gürültüyü farkediyorum hemen yıllarımı ton vs işine verdim en ufak gürültü bile dağıtıyor beni. Boss derken son kuşak boss processorleri kastediyorum bu arada. Yani şöyle bir sonuç çıkabilir. Kardeşim boss kullanacaksın ve temiz çalacaksın gürültü falan çıkmaz tuşe olayı bu. Öyleyse bu olay niye digitech veya line6 da yok. Veya ben basit bir Ds-1 ve marshall amfide niye o gürültüyü almıyorum. Bence bu GT serisinin doğallığından değil Cosm simülasyon teknolojisinin bir açığıdır. Bunu destekleyecek dünya üzerinde yüzlerce yazı var. Pekiii Gt-8 naslı bu kadar satıyor peki? Kendi düşüncem ve gördüğüm Gt-8 kullananlar yılların boss kullanıcılarıdır eski jenerasyon. Ve bu jenerasyon çoğunlukla shred ekolünden gelmez. Blues, rock, hard rock vb. Bu tarzlar için Gt-8 de gürültü olasılığı düşük çünkü sweep picking yok, tapping yok, legato yok temiz temiz çalın. Bakıyorum zaten yaşım 35 ve benim yaşlarımda olup Boss kullanmayan bir ben varım herhalde. Eskiler boss sesini hiç birşeye değişmezler. Ancak adı üstünde yılların babaları bu eski jenerasyon, sonuçta yeni nesilde onların fikirlerine aç ve onlarda boss u tavsiye ediyorlar tabiki boss u da yeni jenerasyon almaya devam ediyor. Ama shred için bence çok ideal değil Boss Gt-8 özellikle ev ve küçük stüdyo kullanımında. Ama profesyonel bir sistemde ne ala...
Gelelim bana. Evdeydim evden projelerimi yürütüyordum. Bana yüksek gainde tertemiz çalım kolaylığı verecek bir processor arama hayalim tam sona ererken Line6 ile gözlerim açıldı. İnanılmaz kalitede drivelar, yüksek gainde tertemiz çalabilme imkanı vs. Benim Steve Vai, Satriani gibi mevcut tonumu temiz kılacak onbinlerce dolarlık ekipmanım yoktu maalesef. Sonuçta bu adamların tuşesi her nekadar iyiysede o adamların kullandığı sistemlerin kalitesini gözardı etmemek lazım.
Herneyse GT serisi ile yaptığım kayıtlar ya gürültülü yada bilgisayara kaydedince kötü çıkıyordu. Bu yüzden hiç cover vs veya beste kayıtlarım yoktu bilgisayarda. XT Live ım gelince herşeyi kaydedesim geliyor şimdi. Egzersiz çalışmalarımı bile. İşin özü şu : evet belki biraz tuşede kayıplar var ama gönderdiğim yukarıdaki kayıttaki gibi bir kayıt için biraz tuşeden vazgeçmeye razıyım ben bu temiz dolgun ve artistik tonu rüyamda göremezdim evden oturupta yapabilmeyi. Buna razımısın bu tuşedeki kayba derseniz şunu söyleyebilirim : günün birinde onbinlerce dolarlık aletler alabileceğim gün asla tahammül edemem bu kayba. Ama şu an için bana bu küçük imkanlarla böyle kaliteli ve hızlı çalmama izin veren bir sistemi baştacı yapmak bana çok mantıklı geliyor. Tuşemin kaybolan kısmını geri alıp tekrar gürültülü tonlara dönmeyi maalesef tercih edemiyorum. Tabi bu benim tercihim.
Amma uzun oldu yahu.
😆 Sonuçta hala kimseye XT Live kesin alın demiyorum ancak ben kullanıyorum merak eden varsa tonlarda bunlar diyorum beğenende oluyor sevgili pyramind gibi beğenmeyende oluyor tabiki başta her ne kadar yorumuna alındım desemde sevgili pyramind e eleştiriye açık olmayan insanlar gelişemez felsefesine de inanan biriyim o yüzden bir kez daha kendisine teşekkür ediyorum ve umarım kendisini üzecek birşeyler yazmamışımdır diye ümit ediyorum. Diyorumki Driveda Pod, Efektte GT-8.... Birbirlerinden farklı cihazlar ve mukayese edilmeleri zor bence.
Not : Yukardaki yorumlarımı analog sistemleri hariç tutarak yaptım. O apayrı bir konu zaten.
😆
Selamlar...