ikisinide kullanmoş biri olarak özetle gt8in tuşe ve efekt özellikleri olarak xtden kat be kat üstün olduğunu söyleyebilirim.zaten xt livein özellikleri gt8in yanında çok vasat kalıyor.ama 2 pedalın biribirine karşı artı ve eksileri var.sıralamak gerekirseguitarology demiş ki:Boss GT-8 kullanıyorum. Ev kayıtları,bar programları,konserler vs. gibi yerlerde amfi kullanmamak için almıştım zamanında. Alet iyi hoş ancak, çoğu yerde fizz etkisi diye tabir edilen o cızırtı kötü. Orjinal speaker seçeneğinde iken, mixer ya da pc den çalmak işkence. 4X12 de olabildiğince yapay geliyor bana. Çok farklı varyasyonlar denedim. Eq ayarları,global eq ayarları, preamp eq ayarları... Velhasıl, sonuç istediğim gibi değil. En son forumdan bir arkadaştan Ultra-G aldım. Hani bu şekilde sorun hallolur belki diye..Ultra-g bence, Gt-8 in tonlarını öldüren bi cihaz. Yani 4x12 kabin simülasyonu açıldığı zaman tonlar,traşlanmış telden çıkıyorcasına geliyor. Midler adeta ölü. Bunun için de çok kasıldım, onu oraya soktum, burdan açtım kapattım falan filan derken olmadı. Şimdi bu kadar yazıyı buraya neden yazdım, Pod konusuna geleceğim.
Şimdiye kadar hakkında yazı okuduğum her ortamda "drive tonları daha iyi" gibi bir genelleme edindim pod xt live için. Antalya'dayım. Deneme şansım yok maalesef. Bar programı haftada her gün olduğu için başka bir şehre de gidemiyorum denemek için. Bu pedal hakkında öğrenmek istediğim bi kaç şey var. Şöyle ki;
-Gt-8'den yola çıkarak yazıyorum, Line out çıkışını kullandığımız zaman, bağlanan yer ister pc ister mixer olsun,çıkan tonda tizlik ya da cızırtı var mı? Tonun birebir amfiyle aynı olup olmadığını değil, üzerinde olan modellemenin, ses sistemindekini kalitesini öğrenmek istiyorum. Yanlış anlaşılmasın.
-"Drive tonları iyi ancak efektleri kötü " şeklindeki yorumların içeriğindeki efektler nelerdir acaba? Chorus,Delay,Reverb gibi standart efektler mi yoksa harmonist,synth tonlar ya da pedal bend (whammy) gibi efektler mi?
Şimdiden teşekkürler.
- gt8in wahı analog waharla neredeyse aynı tonlara sahip ve kullanması çok keyifli xtnin wahı biraz oyuncak gibi kalıyor yanında.
-gt8in fx loop girişi sayesinde herhangi bir pedalı doğrudan sisteme yani efekt zincirine sokabiliyorsunuz.işin güzelliği fx chain olayı xt live de yok (yada ben bulamadım) yani hazır sıralı zinciri kullanıyorsunuz.
- gt8 uğraşı verildiği zaman analoğa çok yakın tonlar veriyor , xt livede iş daha kolay.network olayını kullanırsan gt8de olmayan usb girişi sayesinde tek tıklamayla sınırsız tona ulaşıyorsun ve tonlar gayet başarılı.gt8in bu durumda negatif özelliği insanı uğraştırması sonucu gitar çalmaya vakit bırakmaması.bir bakıyorsunuz kan ter içinde ton yazarken saat 03,00 olmuş siz bir şarkı bile çalmamışsınız.
- gt8 bağlanılan yere göre çok farklılık gösteriyor , örne evde ton yaptınız amfide diyelim başka bir amfide birden çamur olabiliyor.hatta gt8in bir tuşuyla oynasanız ton toptan uçabiliyor.xt daha uyumlu bir alet.
umarım yardımcı olmuşumdur.tavsiyem eğer vaktim yok ben uğraşamam diyorsan xt live sana göre daha iyi olur ama gt8le yapılabilecek bir çok şey xt livede yok 😀
daha önceki sayfalarda tartışılan xt live tuşeyi öldürüyor konusuna katılıyorum.fazla gitar farkını hissettirmiyor size.bizzat denememle dandirik bir gitarla custom bir gitar arasında çok fark yarattığını söyleyemem.