Hiç yazmayacaktım ama biri kendim yazmayıp trol hesaplar çağırdığımı ima etti gibi geldi bana ya da ben yanlış anladım, son kez uzun bir mesaj yazıp konudan çekiliyorum 🙂
1- Yaptığım müzik POP(aksini iddia etmedim zaten) lakin ROCK sever biri olduğumdan, yıllarca cayır cayır ROCK çalmış olmamdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum, POP yaparken bile standart POP aranjman öğeleri yerine aklım, ruhum, kalbim, ROCK müzik öğelerine gidiyor bazen. Şirket yetkilisi ya da başkası, ''biraz sert mi oldu bu ?'' diye sorduğunda, yok güzel bu alın bunu böyle kullanın diyen bir adamım...
2- Buraya şarkıyı asarken, son derece masum ve duygusal bir ruh haliyle, hatta eski günlerimi de özlemiş bir ruh haliyle, üst teli RE notasına düşürülmüş distortion gitar, TAMA drum kit, warwick bas ve vintage synthler kullanarak yaptığım bir iş bana dokundu.... Ben çok sevdim. Ben arkasındayım,... ayrıca asla standart bir pop şarkısı da değil. Bunu iddia edebilmek için ciddi pop piyasasına hakim olmak lazım o zaman baya ben burda pop uzmanları ile konuşuyorum ama haberim yok sanırım.... (dışarıdan bakınca Çinlilerin hepsi aynıdır hani, bu yanılsamayı o yüzden analayışla karşılıyorum... Tartışacak da değilim....
3- Eeee kardeşim sen hiçbir açıklama yapmamışsın ki vs... gibi girmeyin konuya, ben başlığa gayet kakara kikiri bir giriş yaptım. Yahu POP yapıyoruz ama Özümüzde ROCK çıyız o yüzden yaptığımız pop da böyle oluyor işte 😀 gibi tatlı bir mesaj vermek istedim. Ne çoook özgün bir tarz yarattığımı iddia ettim, ne müzikte yeni bir akım başlattığımı iddia ettim, ne de başka bir şey iddia ettim ama arkadaşlar baya sanat dergisi yazarına dönüştüler ve benim sempozyumda sunduğum bir tezi çürütmeyefalan kalktılar 🙂 sakin arkadaşlar sakin, yavaş biraz 🙂
4- Birileri çıktı klipteki KEYTAR ile dalga geçmeye kalktı... Birileri çıktı ne iğrenç bir müzik vıcık vıcık dedi, birileri bambaşka laf soktu falan. Biri fiilen söylemedi ama ..ktir git burdan der bir tavırla GİDİN BURDAN yazdı direk 🙂 Anlıyorum, ben 20 yıl profesyonel müzik hayatı olan biriyim ve çok fazla gördüm yersiz durduk yere agresif ya da alaycı tavırla birinin üstüne çıkmaya çalışma refleksini. İCRAAT YOKSA ÇENEYE VURUR BAZILARINDA... Bunu da anlayışla karşılıyorum, çünkü bunu çok gördük ve çok konuştuk üzerine malesef...
5- Tıklanma peşinde koşmadığımı söyledim, evet doğrudur zaten şarkı şu an 150.000 izlenmeyi geçmiş... Burada en çok yorum almış forum ana başlığının görüntülenme sayısı nedir acaba ? 200.000 falan değil mi 20 yıllık başlık...... Bu kadar aptal değilim merak etmeyin 🙂 Ben manevi destek peşindeyim, gelir birisi abi drive kullanmanız ne güzel olmuş der, abi bas hattı güzel yazılmış der belki, belki biri der ki arkada kullandığın synth vintage bir alet sanırım der, konu açılır ben de mutlu olurum, birisi belki der ki sine wave ile üretilmiş bir kick ile TAMA kicki nasıl sentezledin der güzel olmuş der, şöyle yapsan daha iyi olurdu der, vokal kaydındaki satürasyonu nasıl sağladın çok beğendim der, ya da keşke TUBE mic ile kaydetseydin der, TOM ları nasıl büyüttün der, belki biraz egom okşanır vs, belki biri gider şarkıya güzel bir yorum yazar, belki rock ve pop sentezinden hoşlanan biri müziğimizi takbe alır dinleyicimiz olur... Ama unuttum tabi bu ortamlarda öfkeli çocuklar da var 🙂
Pişmanım hakim bey, tamam beni alaya almaya kalkışan adam belki benim kadar donanımlı bir müzisyen olmayabilir, olmak zorunda da değil evet... Ama SAYGI abicim saygı, ÜSLUP... Bunlar bu kadar kolay kenara koyulacak şeyler olmamalı.... Sakin olun, hiçbirimiz bi halt değiliz müzik alanında. Sakin olun lütfen, kırıcı olmayın....
Herkese sevgiler, hoşçakalın...