mecmast demiş ki:Merhabalar, gitarımın volume potansında bir cızırdama vardı açıp,kaprken. Dün phlips marka "yağsız" kaontak sprey aldım. Bir güzel sıktım, temizledim ama halen var o cızırtı. Bunu nasıl giderebilirim? yardımlarınızı bekliyorum.
*Yağlı kontak sprey mi almalıyım?
jacksonke1 demiş ki:500 k potansla değiştir .
avenger demiş ki:WD-40 denen spreyi dene. Benim gitarımın potansında da vardı aynı cızırtı. Bir dolu sprey denedim olmadı. WD-40 ile geçti gitti. Bir dene derim.
mecmast demiş ki:avenger demiş ki:WD-40 denen spreyi dene. Benim gitarımın potansında da vardı aynı cızırtı. Bir dolu sprey denedim olmadı. WD-40 ile geçti gitti. Bir dene derim.
harbiden saolasın bilgilendirdiğin için. İnternette araştırdım bu spreyi, tam bana lazım olan şey. yalnız yozgat'ta bulur muyum bilemiyorum. eğer burda bulamazsam; sana parasını yollasam benim için alabilir misin?
teşekkürler.
Arkadaşlar aynı sorunu ben de yaşıyorum. Spreyi yağlı mı almak gerekir yağsız mı?
Merhaba yağsız olan kullanıldığı taktirde tekrardan paslanma oluşabiliyor.Yağsız, mümkünse mavi olan daha makbul derler ama ben kırmızı renkli az yağlı olanını kullandım hep, hiçbir problem yaşamadım.
Wd-40 dahi kullanıyor zaten kimileri, -Lüthier Fatih Yılmaz da zamanında Wd-40 sıkar gönderirdi eve beni değiştirmek yerine 😀- o yüzden kesinlikle bu olmalı gibi bir durum da yok, bulabiliyorsanız yağsız alın.
Çoğunlukla çözüm oluyor.
Gitarın Elektronik tesisatını gözden geçirin. Temassızlık olabilir veya gitarlar fabrikasyon olduğu için soğuk lehim yapılabiliyor. Lehimlerin tazelenmesinde fayda var. Hem dip gürültüsünü azaltırsınız hemde cızırtıları.benim potanslar yeni ama yinede cızırtı yapıyor
ayrıca swichte öyle ne iş anlamadım