amacım mevzuyu uzatıp sidik yarışına çevirmek değil baştan belirtmek isterim. bilmediğim konularda susmak ve öğrenmek için dinlemek veya okumak adetimdir. elektronik teknikeriyim ben 3 yıl meslek lisesi ve bu yıl son bulan yüksek okulun elektronik bölümünden mezunum. bahsi geçen elektronik devre elemanın adı lambalı transistördür en azından bana yıllarca bu devre elemanın adını böyle öğrettiler.
odadaki lambayla kıyas değildi tabi ki söylediğim ancak basit ve en anlaşılır bir şekilde anlatmak istedim. teknik terimlerle anlatsam işin içinde olmayan bir çok kişi anlayamaz e haliyle yardımım dokunmaz.
neden kuru yük gemisi ve uçak örneğine gelirsek; arkadaş lambaların çok ısındığından bahsettiği için bende günümüz transistörlerine geçiş sebebinin, lambaların uzun çalışma sürelerinden sonra arızaya davet çıkarttıklarını belirtmek ve dip not olarak ne hikmetse hala daha kuru yük gemilerinde ve uçaklarda kullanıldığından bahsettim. konu dışı değil ayrıca ve ek bilgidir mahsuru olacağını düşünmedim..
son mevzu ise cihazın her ne olduğunun önemi olmaksızın, kullanılan cihaz stand-by konumundayken tüm gerilim cihazın besleme katında olur. cihazın bu vaziyette sürekli olarak açık kalması da uzun vadede bahsi geçen katta arızaya sebep olur.
bu arada bir de tavsiyem olacak internette her okuduğuna inanma keza söylediğin üzere derya deniz, çer çöp bol bulunuyor ne yazık ki...