Basliktanda anlasildigi gibi preamp pedal ariyorum.özellikle genç biri icin tasinması kolay,direkt veya kabin similatörü kullanarak mixere girilebilecek bir alet olması lazım.
Bir suru çesit var lambalı-lambasız preamp ve distrotion pedallar var hangisini seçsem bilemedim bu konu hakkinda deneymli üyelerden yardım bekliyorum
Bide bi parantez açarak bişey sormak istiyorum distortion pedallari da preamp olarak kullanilabilir diyolar bu pedallarin clean seçenigi de yok cözüm olarak gitarin sesini kısma yöntemi var bunun dişinda ne yontemi var?
Amt Legend serisinden pek memnun kalmadım ben, yine de tercih edilebilir beklenti çok yüksek değilse. Epey versatil çünkü. Ancak clean'i Fender gibi filan değildi bana göre, kötü de değildi ama asla.
Sansamp Gt-2 ya da Ms Pozitron'un (yerli üretim) muadili Shakti de tercih edilebilir. Kaç kere yazdım haddi hesabı yok forumda ama tekrar yazayım; doğru ayarlarla şahane drive tonları yakalamak mümkün ancak clean için Amt'den daha kötü. Headroom zayıf clean için. İş görür mü, görür. Ms Pozitron olanının fiyatı zaten şaka gibidir, 2 hatta 3 kanallı tercih ederseniz farklı tonlar belirleyip arasında geçiş yaparsınız.
H&K Tubeman, bu da seneler evvel elimden geçmiş bir preamp, headroom açısından fazlasıyla başarılı, içlerinde en çok 'amfi gibi' tınlayan pedal. Ancak drive karakteri bana hitap etmediği için satıp Shakti'yle devam etmiştim. Marshall tonuna daha yakın sonuç alıyordum çünkü. Tubeman'in clean sesleri bir pedaldan çıkacak en iyi clean olabilir belki.
Bu aletlerin her biri bir kabinle duyulduğunda güzel olabilir ancak sisteme girip de adam gibi tadını almayı düşünüyorsanız unutun
🙂 Zor günlerde idareten kullanmak için düşünün.
Mesa V-Twin bana hiç hitap etmeyen bir alet, bakın karar verin.
Ancak şunu da unutmayın ki birebir kendiniz denemedikçe alacağınız sonuç videolardan çok farklı olur. Ne kadar iyi gitar çaldığınız ve tuşenize göre aletin sweet spot'unu bulabileceğiniz, epey etkileyecek performansını pedalın. Bu işler biraz deneme yanılma onun için. Bazı pedallar bazı ton ayarlarıyla size daha çok hitap eder; daha doğrusu size göre en iyisini bulamadıysanız canınız sıkılabilir.
Distortion pedalları preamp olarak kullanılamaz. Yani bildiğimiz anlamda preamp olarak kullanılamaz. Yoksa sesi yükselttikleri için özünde öyle kabul edilebilir hepsi (booster, overdrive pedalları da buna dahil) ancak clean almak şart olduğu için o seçeneği atlayın bence. Ha tümden pedal kapalı olsa gelen ses de aşırı boğuk olacak, bazı frekanslara müdahale edip eli yüzü düzgün ton çıkarabilirsiniz ama işleri zorlaşır.
Onun dışında bütçe varsa Taurus'un preamp pedalı vardı bir tane, acayip iyi duruyordu. Çok pahalı yalnız. Stomp Head'di galiba modeli. Floor tipi ama preamp değil galiba, bildiğimiz amfi zaten. Diğerlerinden çok daha üstün, fiyatı da öyle
😛
Ülkede pek fazla premap pedalı yok ve seçenekler kısıtlı maalesef, en çok Amt'nin modelleri var, birebir deneyip bakın imkan varsa biri zevkinize uygun çıkabilir.
Özetle, clean önemliyse kesinlikle
Tubeman öneririm, Amt de fena değil ancak Shakti'yi ve Gt-2'yi önermem.
Ben de Shakti'yle 1-2 sene evvel aldığım şu kaydı koyayım mesela;