arkadaşlar bildiğimiz slayer,metallica,lordi gibi gruplar genellikle hangi tel numarasını kullanır saygılarımla.
muhammet08 demiş ki:ben hep 08mm kullanıyorum ya x6 da bide jakson da arkadaşın bi gitarı var sx L350 09 kullanmak mı gerek. hangisi daha iyi
muhammet08 demiş ki:arkadaşlar bildiğimiz slayer,metallica,lordi gibi gruplar genellikle hangi tel numarasını kullanır saygılarımla.
her kimse çok sağlam parmak var ya da adam mazoşist 😀 SVR nin bile D# akordda .13 tel kullandığını duyunca şok olmuştum çünkü şarkılarında sorunsuz, güzel bendler duyuyordum 🙂 ben D akordda 0.11 kullanıyorum, en ince telde bazen bend yaparken biraz zorluyor, kim bilir onlar nasıl çalıyor o şekilde..mersinden_ersin demiş ki:akın eldez 0 14 sağlam kaynaktan. sanırım e akordlu:S
mersinden_ersin demiş ki:pinhani grubunun albümünü ve akın eldez in kafi ve türlü albümlerini bir dinle😀
strat demiş ki:Gitar Bridge (köprü) ve yayli se yay ayarları bu tellere göre yapılır ve ona göre çalınır. Sonuçta 0.8 ile .11 arasında fark olur ama .001 lik bir artışta büyük far kolmaz ayarlar tam yapıldığında.
Eldrun demiş ki:strat demiş ki:Gitar Bridge (köprü) ve yayli se yay ayarları bu tellere göre yapılır ve ona göre çalınır. Sonuçta 0.8 ile .11 arasında fark olur ama .001 lik bir artışta büyük far kolmaz ayarlar tam yapıldığında.
Burayı tam anlamadım.Köprü her zaman düz konumda olmalı zaten, 0,09dan 0,10 a geçince köprü kalkıyor ama eski konumuna getiriyoruz.Tellerin gerilimlerini okursan 0,09larda ortalama 5-6kg ken 0,10larda 8-9kg a çıkıyor.Az fark değil bence.Köprü ayarıyla alakası yok gibi.Hangi teli takarsak takalım köprünün pozisyonunu değiştirmiyoruz sadece yine yatay durmasını sağlıyoruz.
matis demiş ki:"Köprü ayarları ile alakası yok" dediğinizde gülme geldi bana.........
Sen yay ayarları ile oynayınca bu köprü ayarı olmuyor mu zaten Eldrun? Strat tamamen haklı bence. Tüm ayarları yeniden yapmak gerekiyor aletin.