Prosesör önerisi

• Konuyu açan Konuyu açan ouz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ouz

util59
İkinci el olarak prosesör almayı düşünüyorum donner arena 2000 mooer ge 150 pro line 6ampfili fx100 ve mooer ge200 aklımda olanlar bilgisi olanlar bu modeller hakkında konuşabilirmi yada başka prosesör fikirleri

Günümüz teknolojisine uygun kısa bir check list gibi düşünürsek processor alırken içine IR dosyası atılabilen(wav vb formatta), capture&klon teknlojisine sahip, bluetooth özelliği olan, PC&mobil senkranizayonu olan, iyi bir looper barındıran bir alete yönelmeni tavsiye ederim.

Bütçen 2.elde max 200-250$ bandındaysa yukarıda yazdıkların arasında GE 200 alınabilir. Ama bütçeyi 350 $ bandına çıkarabilirsen Headrush MX5, Mooer GE250, Nux MG30, Hotone Ampero gibi aletlere de bakabilirsin.

Günümüz teknolojisine uygun kısa bir check list gibi düşünürsek processor alırken içine IR dosyası atılabilen(wav vb formatta), capture&klon teknlojisine sahip, bluetooth özelliği olan, PC&mobil senkranizayonu olan, iyi bir looper barındıran bir alete yönelmeni tavsiye ederim.

Bütçen 2.elde max 200-250$ bandındaysa yukarıda yazdıkların arasında GE 200 alınabilir. Ama bütçeyi 350 $ bandına çıkarabilirsen Headrush MX5, Mooer GE250, Nux MG30, Hotone Ampero gibi aletlere de bakabilirsin.
Ge 200ün üstünde az tuş var daha fazlası lazım bana

Amaç ne ve nerede kullanılacak? İhtiyacını tam olarak yazarsan belki daha net yorumlayabilir forum ahalisi.
Genel olarak evde çalıcam bilgisayarla aşırı fazla uğraşmak istemiyorum çok kaliteli değil. Yani o ayarları falan prosesör üzerinden yaparsam daha iyi olacak. Mooer ge200 çok tercih etmemenin sebebi tek control tuşuyla fazla iş yaptığı için karışıklık olabiyo arada sırada küçük çaplı sahnelerde bulunuyorum ozamanlardada işime yarayacak şeyler lazım mesela tek tuşla drive delay açan control tuşu gibi

Mooer ge200 - ge250 - nux mg30 - zoom g6 - zoom g1x four kullandım. En iyi ge250 oldu. Normal işler için her yola geliyor. Tonlarıda beni tatmin ediyor. Nux mg30 mesela çok yapay gelmişti. Bazılarıda öve öve bitiremiyor ama o kadar profesyonel değilim. 😅

Yıllardır Line6 POD HD 500 kullanıyorum. Nux, mooer vs. hiç bir pedal tatmin etmedi şimdiye kadar. Ama şu an almak mantıksız olabilir, çünkü çok eskidi alet bozulmaya başlıyor bazı şeyler

Mooer ge200 çok tercih etmemenin sebebi tek control tuşuyla fazla iş yaptığı için karışıklık olabiyo arada sırada küçük çaplı sahnelerde bulunuyorum
Yani buton sayısı yapacağın tarzla muhakkak ilişkilendirildiğinde 2 adet belki yetmeyebilir. Buton adedini arttırmak için yine midi giriş çıkışına footswtich bağlanabilen modellere bakabilirsin. Midi pedala gerekli atamaları pcden yap yola devam et gibi de yapabilirsin.

Alttaki videoda 12.dkdan sonra dinle Ola, Nano Cortex(2 butonlu) ile sahne alacaktım ama yeni çıkan QC mini elime geçince bi ona şanş vereyim gibisinden konuşuyor. Yani Ola gibi adam 2 butonlu prosesör ile sahne alacaktım diyor özetle. Ya da ülkemizden örnek vereyim. MG3 grubunu izledim. Lead gitaristi @gurkanisevic içimizden biri. Sahnede hem kendisi hem Taylan Ayık GE100(2 butonlu) ile sahne aldılar. Yani buton adedi bir yere kadar makul bir gerekçe olur. Hatta bi ara bendeki Core'u satıp Nano Cortex düşündüm ama tercih etmemenin sebebi buton adedi değil, looper olmamasıydı.

Düz metal çalacaklar için önerim tonex one, kendim de back up olarak yanımda taşıyorum tabii mooer ge150 ilk tercihim başka sebeplerden 🙂)) tonex one hem ekonomik hem de dünya standardında özellikle v2 capture teknolojisi ile, yazılımı da beleşe geliyor o da güzel bir şey...ben fortin cali plugindeki tonlarımı reaper aracılığıyla capture ladım ve içine attım öyle söyleyeyim...
tonex one için selanikli hemşerim gus g ye bakın...

Geri