Merhaba bu konu ile alakalı olduğunu düşündüğüm bir soruda ben sormak isterim...
Gitar setup'ımda Mooer GE250 ve Orange RT35 combo amfi kullanıyorum. Bu düzende ilk olarak gitarımı Prosesöre oradan output L (mono) çıkışından amfinin Fx loop return girişine bağlıyorum ve ses alıyorum. Bu düzende kullanırken prosesör üzerinde cab sim ayarını thru ayarında tutuyorum. Bu dizilimi kullanma amacım prosesör üzerindeki amfi modellemelerini kullanabilmek, yani bir değişle amfi preampini iptal ederek prosesör içindeki farklı amfilerini sınırsızca kullanabilmek. Sorularıma gelirsek.
- Öncelikle bu düzen prosesör üzerindeki modellemeleri kullanmak için doğru bir düzen mi ?
- Herhangi bir preset'i kullanırken amfi modellemesindeki kabin özelliğini kapamam gerekiyor mu ? Burada sormak istediğim prosesörün kabin tuşunu açık bıraktığımda hem kendi amfimin üzerindeki kabini kullanmış, hemde prosesörün üzerinden kabin sinyali yollayarak tonu bozmuş mu oluyorum? Genel olarak prosesörün kabin tuşu açık olduğunda ses yükseliyor ama tone bir miktar farklılaşıyor acaba prosesör üzerinden kabini devre dışı mı bırakmalıyım ?
Bu arada ev kullanıcısıyım sahne falan gibi dertlerim yok hatta düşük seste ne kadar iyi tone alabilirim onun derdindeyim
🙂 Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.